Sizi alkışlıyorum :)eğitim fakültesi mezunuyum ve çocuklarla gerçkten çok iyi anlaşıyorum hatta çevreden herkes keşke okulöncesi ogretmenligi okusaydın diyolar bende isterdim açıkçası çünkü bana çok uygun birşey.
Arkadas düzenlediği icin kendi yorumunda pedagojik formasyon kısmı cıkmsmıs galiba. Öğretmen degilim. Formasyon filan da almadım ama tecrübelerimden şunu diyeyim. Her eğitim mezunu arkadaş atom parçalamıyor. İsterseniz en yüksek puanla en iyi okuldan mezun olun öğrenciye bilginizi aktaramadıktan sonra çöpsünüz. Formasyon alıp eğitimcilere daha bssarılı atanan arkadaslarım var.
Ben de atanmayı bekliyorum bransım alakasız sizlerle. Ama söylemek istedim.
Zaten her atanan insanın potansiyeli var mı? Tartısılır!
İki kelimeyi bir araya getiremeyen Türkçe öğretmeni biliyorum ben.
Veya aşırı zeki ama öğrencisine matematik anlatamayan baska bir öğretmen.
Bana kalsa eğitim ve fen edebiyat kökten kapatılıp tek Fakülte olsun. Öğretmen olmak isteyen sonrasında 2 yıl alsın eğitimini öyle öğretmen olsun.
Herkes hayatın bir ucundan tutmaya calısıyor. Bu ülkede bilim insanı kaç kişi bilimle uğraşabiliyor ki? Hangimiz gerçekten sevdiği işi yapabiliyor?
Size tavsiyem özel okullara basvuru yapın.
Hatta özel ders vermek icin öğrenci arayın. Bol bol para kazanan insanlar var bu sayede.
Asıl cevaba gelince bu hayatta cok daha kötü sınavlar var emin olun. Daha kötüsü olabilir. Saglık olsun gerisi hallolur. Şimdiden.moral bozmayın. Cok fazla rakip var pes ederseniz olmaz. İlla devlet olacak diye de bir şart yok.
Güzel bir cv hazırlayın ve gereken yerlere gönderin. İşkura da basvurun. Hayırlısı olsun hakkınızda...