Atanamayanlar motivasyonunuz ne durumda?

showingnoemotions

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2011
2.082
2.014
103
Kendimi sadece kamuya adamadım, İdealim olan bir bakanlıkta sınava girdim. Çok özenmiştim kendime. Diğer adayların saçı başı dağınıktı. Üstü düzgün 2-3 erkek vardı. Birçok stk'ya üyeyim, kendimi geliştirdiğimi, boş biri olmadığımı düşünüyorum. Diğer adaylara göre +1 dil fazla biliyorum. Mülakatta da çok rahattım, kafamı kurcalayan tek şey benim mülakatımın diğer adaylara göre daha kısa sürmesi oldu. Bunca stresi bunun için mi çektim dedim. Sanki alacağımız belli ama gelmişken şuna da 2-3 soru soralım gibi algıladım ben. Sizin mülakatlarınız nasıldı? Atandınız mı? Ben motivasyonumu kaybettiğim için önümdeki sınavlara da iyi çalışamıyorum.

Kendimi sadece kamuya adamadım, İdealim olan bir bakanlıkta sınava girdim. Çok özenmiştim kendime. Diğer adayların saçı başı dağınıktı. Üstü düzgün 2-3 erkek vardı. Birçok stk'ya üyeyim, kendimi geliştirdiğimi, boş biri olmadığımı düşünüyorum. Diğer adaylara göre +1 dil fazla biliyorum. Mülakatta da çok rahattım, kafamı kurcalayan tek şey benim mülakatımın diğer adaylara göre daha kısa sürmesi oldu. Bunca stresi bunun için mi çektim dedim. Sanki alacağımız belli ama gelmişken şuna da 2-3 soru soralım gibi algıladım ben. Sizin mülakatlarınız nasıldı? Atandınız mı? Ben motivasyonumu kaybettiğim için önümdeki sınavlara da iyi çalışamıyorum.
Atanamamis olma durumunu iyi bilirim Allah yardımcınız olsun mülakat işi sıkıntı

Kimse yazmamış, benzer durumda bulunmadım, Allah yardımcınız olsun. Ülkemizde siyasi bir dayınız olmayınca adaletsizlikler yaşayabiliyorsunuz. Üzülmeyin, belki bir şekilde şansınız döner. Umarım her şey istediğiniz gibi olur. Olumsuzluğa kapılmayın.Motivasyonunuzu kaybetmeyin, daha çok hırslanın, elinizden gelenin en iyisini yapın.

Sağlık okumadan önce adalet bakanlığının sınavlarını denemiştim daha önce puanımda klavyemde ilk 200e girerdi hep ama alınmadım hiçbirine. En son girdiğimde bir kız yanıma geldi benden otobüs parası istedi sorulan sorulara hiç cevap verememiş üzgünmüş sonra adliye binasında arkadaşı olduğunu onun referans olacağını söyledi bana. E madem git paranı ondan iste? Neyse verdim sonuçlar açıklanınca o kız kazanmıştı :) daha ne denirki. Bende yeniden okudum atandım maalesef mülakat işi tırt ösymden atanmak lazım gerekli puanı alıp

Sağlık okumadan önce adalet bakanlığının sınavlarını denemiştim daha önce puanımda klavyemde ilk 200e girerdi hep ama alınmadım hiçbirine. En son girdiğimde bir kız yanıma geldi benden otobüs parası istedi sorulan sorulara hiç cevap verememiş üzgünmüş sonra adliye binasında arkadaşı olduğunu onun referans olacağını söyledi bana. E madem git paranı ondan iste? Neyse verdim sonuçlar açıklanınca o kız kazanmıştı :) daha ne denirki. Bende yeniden okudum atandım maalesef mülakat işi tırt ösymden atanmak lazım gerekli puanı alıp
Bende adalet bakanliginin sinavina girmistm iki soru sordular ilk soruyu sorduklarinda ben kendi aralarinda konusuyolar sanmistim :)ikinci soruyada heyecandan cevap veremedim sanki mahkemeye cikmisim gibi hissetmistm kendimi ama orada tanistigim birine 3 5 tane soru sormuslar bilemedikce bilene kadar sordular heralde:)onunda tanidigi vardi ve kazandi ama benm kpss puanim baya iyiydi bir dahada oyle bir sinava girmedim sonuc belli

Konu sahibesi diyorsunuz ki, fazladan dil biliyorum, bos bir insan degilim ayrica yazim biciminiz de gayet duzgun ve anlasilir. Bence egitimli ve akilli bir insansiniz.

Yukardaki uyelere katiliyorum, yani "referansiniz" yoksa mulakat iyi gitsin gitmesin giremiyorsunuz. Size ilgi gostermedilerse, az sayida sadece sormus olmak icin soru sordularsa, verdiginiz cevabi dinlemedilerse o kadroya alinacak kisiler zaten bellidir maalesef.

Her zaman başarılıydım ama sağlam bir referansım yoktu.O yüzden A grubu olmadı.En son pes edip düz memurluk için KPSSye girip 93le kendi şehrimde atandım.Çok şükür mutluyum ama kabullenmem biraz zaman aldı:)

Benimkisi biraz kötü örnek oldu farkındayım ama referanssız , kendi hakkıyla atanan birçok arkadaşım da oldu.O yüzden içinizi ferah tutun ve elinizden geleni yapın.Ayrıca mülakatınızın kısa sürmesi düşüncenizin aksine iyi geçtiğini de gösteriyor olabilir.Tek tavsiyem şu .. Kendinize bir süre tanıyın ve bu sürede atanmak için elinizden geleni yapın.O sürede olmazsa başka yolda adım atın ve kendinizi garantiye alın.Farklı bi işte de çalışarak sınava hazırlanabilirsiniz çünkü. Benim gibi yıllarınızı heba etmeyin diye diyorum. Atandığımda 29 yaşındaydım ve biraz daha oyalansam bnm icin sıkıntı olacaktı.Misal atanamasam o yaştan sonra özelde iş zor bulurdum.Bol şans ve başarılar.

Bende adalet bakanliginin sinavina girmistm iki soru sordular ilk soruyu sorduklarinda ben kendi aralarinda konusuyolar sanmistim :)ikinci soruyada heyecandan cevap veremedim sanki mahkemeye cikmisim gibi hissetmistm kendimi ama orada tanistigim birine 3 5 tane soru sormuslar bilemedikce bilene kadar sordular heralde:)onunda tanidigi vardi ve kazandi ama benm kpss puanim baya iyiydi bir dahada oyle bir sinava girmedim sonuc belli
Ben soru soruş tarzlarından çok rahatsız oluyordum bana meriç nehrini sormuşlardı mesela sorma şekli şu: hani Edirne varya ilimiz biliyor musun? Heh orda bir nehir var hani? Adı ne onun? Shjsjshj giresi varsa da kaçıyor insanın vallahi şimdiki aklım olsa hiç denemezdim

Back
X