atandığıma sevinemiyorum :(

Daissyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2012
246
5
26
İzmir
yeni öğretmenim. bu yıl göreve başlıcam. ama çevremde o kadar cahil insan var ki. neden öğretmenliği seçtin diyip duruyolar.
herkes memur olmak için canını verir. ben memur olduğum halde yaranamıyorum. mesleğimden soğuttular. aralarında en yüksek maaş alan, memur maaşı kadar almıyodur. neden böyle yapıyolar. akrabalarla görüşmek istemiyorum artık.

yeni öğretmenim. bu yıl göreve başlıcam. ama çevremde o kadar cahil insan var ki. neden öğretmenliği seçtin diyip duruyolar.
herkes memur olmak için canını verir. ben memur olduğum halde yaranamıyorum. mesleğimden soğuttular. aralarında en yüksek maaş alan, memur maaşı kadar almıyodur. neden böyle yapıyolar. akrabalarla görüşmek istemiyorum artık.

Daisy görevin hayırlı olsun öncelikle..canını neden sıktığını anlamadım..ben de 10 senelik öğretmenim. eşim de öyle.diyorsun ya aralarında en yüksek maaşı alan memur maaşı kadar almıyordur..nasıl bir saçmalıkdır ki bu?! kim hangi akıllı buna kara vermiş; evet öğretmenlerin pozisyonu Türkiye'de çok iteklenmiş, önemsizleştirilmiş.ham maaş olarak hem de maalesef statü olarak..ama kendini bu kadar sıkcağına gayretle onlara tersini göstermelisin..maaş konusuna gelirsen bak ben 10 senedir üniversitede öğretmenim.eşim de lisede öğretmen..ikimiz de aynı ücreti alır, şükederiz. ve böyle olduğumuz için de çok mutluyuz inan..

nasıl sevinmiyorsun ya mükemmel bişey bu tebrik ederim atanmaya çalışan onca öğretmen var sen çalışmışsın başarmışsın hiç birşeyin bu mutluluğa gölge düşürmesine izin verme! neyi eleştiriyorlar anlamadımki kıskanıyor olmasınlar.
devlette çalışma şansı bence çok iyi birşey benim ablam da annem de öğretmen ve gerçekten çok rahat işleri var.tabiki her işin sıkıntısı vardır ama bence çok mutlu olmalısın.ben de bu sene kpssye çalışıp atanmaya çalışcam ve kazanırsam inan herkese kulağımı tıkar bu başarının tadını çıkarırım.canını sıkcak hiç bişey yok kendine boşuna sıkıntı etme

Daisy görevin hayırlı olsun öncelikle..canını neden sıktığını anlamadım..ben de 10 senelik öğretmenim. eşim de öyle.diyorsun ya aralarında en yüksek maaşı alan memur maaşı kadar almıyordur..nasıl bir saçmalıkdır ki bu?! kim hangi akıllı buna kara vermiş; evet öğretmenlerin pozisyonu Türkiye'de çok iteklenmiş, önemsizleştirilmiş.ham maaş olarak hem de maalesef statü olarak..ama kendini bu kadar sıkcağına gayretle onlara tersini göstermelisin..maaş konusuna gelirsen bak ben 10 senedir üniversitede öğretmenim.eşim de lisede öğretmen..ikimiz de aynı ücreti alır, şükederiz. ve böyle olduğumuz için de çok mutluyuz inan..

teşekkür ederim. aslında insanların düşüncelerini takan biri değilim. ama hani bi şeyi herkes sürekli tekrar ederse insan o şeye inanmaya başlar ya durumum böyle. sürekli herkes aynı şeyi söylüyo. ben de kendimi sorgular hale geldim. acaba bu mesleği seçmekle doğru mu yaptım diye.
neden öğretmenliği seçtin. çocuklarla nasıl uğraşcan. şöyle olur, böyle olur. gittiğin yerde şu sorunu yaşarsın, çok zorlanırsın vs. diyip duruyolar.

çok çalışkan bi öğrenciydim, yakıştıramıyolar mı? yoksa kıskanıyolar mı bilmiyorum. tersini göster demişsin ama benim buna gücüm kalmadı. bu insanlar küçücük dünyalarına yaşamaya alışmışlar. ne yapsam da dzeülmezler. araya mesafa koymak en iyisi olcak galiba.

nasıl sevinmiyorsun ya mükemmel bişey bu tebrik ederim atanmaya çalışan onca öğretmen var sen çalışmışsın başarmışsın hiç birşeyin bu mutluluğa gölge düşürmesine izin verme! neyi eleştiriyorlar anlamadımki kıskanıyor olmasınlar.
devlette çalışma şansı bence çok iyi birşey benim ablam da annem de öğretmen ve gerçekten çok rahat işleri var.tabiki her işin sıkıntısı vardır ama bence çok mutlu olmalısın.ben de bu sene kpssye çalışıp atanmaya çalışcam ve kazanırsam inan herkese kulağımı tıkar bu başarının tadını çıkarırım.canını sıkcak hiç bişey yok kendine boşuna sıkıntı etme

teşekkür ederim :) neden bu kadar taktım bende anlamadım. ne zamandır akraba görmüyodum. kpss koşuşturmasındaydım. sonuçlar açıklandı. çok mutlu oldum. öğretmenliğimde yapmak istediklerimi planlamaya başladım. ta ki bayram gününe kadar...
bütün akrabalar anlaşmış gibi aynı şeyi söylüyolardı. parası azmış, öğretmenlik zormuş, çok zorlanırmışım, yapamazmışım....
senin gibi insanları çok kıskanıyorum ya. ne güzel okumuş bi çevren var. bizimki gibi değil.

teşekkür ederim. aslında insanların düşüncelerini takan biri değilim. ama hani bi şeyi herkes sürekli tekrar ederse insan o şeye inanmaya başlar ya durumum böyle. sürekli herkes aynı şeyi söylüyo. ben de kendimi sorgular hale geldim. acaba bu mesleği seçmekle doğru mu yaptım diye.
neden öğretmenliği seçtin. çocuklarla nasıl uğraşcan. şöyle olur, böyle olur. gittiğin yerde şu sorunu yaşarsın, çok zorlanırsın vs. diyip duruyolar.

çok çalışkan bi öğrenciydim, yakıştıramıyolar mı? yoksa kıskanıyolar mı bilmiyorum. tersini göster demişsin ama benim buna gücüm kalmadı. bu insanlar küçücük dünyalarına yaşamaya alışmışlar. ne yapsam da dzeülmezler. araya mesafa koymak en iyisi olcak galiba.

bence hiç üzülme ve hiç gerisini düşünme, başarının tadını çıkar..hem o kadar kolay puanlarla gelinmiyor bu mertebeye..bak ne güzel çalışmışsın da bileğinin hakkıyla memurluğunu almışsın..kesinlikle senin yerinde olmak isteyen çok insan var..diğer taraftan yaklaşık olarak 3 ay tatil evliliğne, çocuklarına bakman açısından da çok çok iyi hissettirecek sana ileride.. ;)

bende öğretmenim gayette seviyorum mesleğimi. ama hala babam hukuk yazmadığıma bozulur kızar aradan kaç yı geçmesine rağmen. Belki havalı bir meslek değil ama iş doyumu yüksek. Zorlansakta kızsakta bir öğrencinin gözlerinde mutluluğu görünce diğer her şey bi kenarda kalıyor

O kadar cahil insan var ki. yani maaş mı her şey. türkiyede öğretmenlere verilen değer işte böyle. hiç bir şey olamazsan öğretmen ol. Şaka gibiler. Ama eğitimli ve bilinçli bir öğretmen olarak onların çocuklarını siz cahillikten kurtaracaksınız.Belki bir gün sizin ve tüm öğretmenlerin değerini anlarlar. Öğretmenin tatiliydi maaşıydı rahat bırakırlar. Madem çok kolay evde kendi çocuklarını adamakıllı eğitsinler terbiye versinler. Ya da buyursunlar beğenmeyenlerin kendi de öğretmen olsun görelim nasıl nesi çıkacak ortaya:51:
Hayırlı olsun sizin adınıza çok sevindim:16:

Ben de öğretmenim ve öğrencilerim burnumda tütüyor.Öğretmenliğe başlamadan önce çocukları sevmeyen ben şimdi onların divanesi oldum.Hele 5.sınıf öğrencilerimi çok özlüyorum:5: o kadar masumlar,saf düşünüyorlar ki.Varsın parası çok olmasın.Bu arada hangi branş sizinki.

isterse tüm dünya karşımda bile olsa ben yine bile memur olmak isterdim..
bu dönemde böyle sağlam bir iş yok, parası belli saati belli..
boşver millleti, başarının tadını çıkar

merhaba cnm bende bilgisayar işletmeni olarak atandım 4 yıl oldu mezun olalı ama 2012 kpss girdim ve atandım. herkesin derdi bendim daha atanamadın mı iş bulamadın mı iki günde bir aynı soruyu soran bile vardı özellikle eşimin ailesi. eltim çalışıyordu görseniz beni ne küçümsedi her dk laf sokma çünkü benden tek üstün seyi bu idi. mesleğin harika en önemlisi de kutsal. bu devirde devlet kapısında iş bulmak kolay mı kimsenin lafına kulak asma.

teşekkür ederim :) neden bu kadar taktım bende anlamadım. ne zamandır akraba görmüyodum. kpss koşuşturmasındaydım. sonuçlar açıklandı. çok mutlu oldum. öğretmenliğimde yapmak istediklerimi planlamaya başladım. ta ki bayram gününe kadar...
bütün akrabalar anlaşmış gibi aynı şeyi söylüyolardı. parası azmış, öğretmenlik zormuş, çok zorlanırmışım, yapamazmışım....
senin gibi insanları çok kıskanıyorum ya. ne güzel okumuş bi çevren var. bizimki gibi değil.

canım benim estafurullah asıl sen ne güzel çalışmışsın başarmışsın bende bu sene aynı maratona gircem asıl ben seni kıskandım:)
pardonda parası nasıl azmış ya kendileri yalılarda fln oturuyorlar sanırım bence öğretmen maaşı çok iyi hele de bir bayan için ben hala kıskançlık seziyorum burda kendi çocukları öğretmen olabildi mi aynı parayı kazanabileceklermi ben bunu sorarım yani

Zaten erken seviniyorsun ilk atamalar daha yapılmadı ... bakalım tercihlerini yap da ordan istediğin bir yer tutsun suyu elektriği olmayan yerlere düşme de öyle sevinme .... Aldığın puana göre mi atandın kesin gözüyle bakıyorsun ?... Neyse ben niye buna takıldım ki sabah sabah ....
Bu ülkede en güzeli öğretmen bayan olmak canım ... Ben şu ana kadar ne çevremde ne akrabalarım arasında aaaaa niye öğretmen oldun ki lafları duymadım , hadlerini bilsinler ... Millet bile eş ararken direk öğretmen kız olsun diyor tadını çıkar ... Kıskançlık bunlar ... Sana öyle diyene senin kızın , oğlun daha iyisi olsun teyzecim amcacım de geç boş ver insanların da kalbini de kırma ama böyle kafaya takma ... sen daha ilk adımda zorlanıyorsun ... Asıl seni meslekten soğutacak neler neler var öğreneceksin merak etme ....

ben de öğretmen-dim.
maaşı da güzel, iş saatleri de.
onlar uzanamadığı ciğere mundar diyorlar galiba.

Dünyaya bir daha gelsem yine öğretmen olurdum.
Mini mini birlerimi o kadar özledim ki.
Beni o kadar çok seviyorlar ki.....

2 ayda tatilim var temmuzdan beri İzmirdeyim :)
Ayda 7.000 kazanan bir diş hekimi dün daha keşke öğretmen olsaydım bu sıcakta calışmasaydım dedi.
Her şey para değil...

Öğretmenlık bencede cok guzel bir meslek mutlaka dezavantajlarıda var ama her meslegın artısı eksısı var sonucta.. Ama ben nyeyse hc okulu ogrencılerı ozlemedm :)))

Hiç takılma bence. Öğretmenlikte şikayet ettiğim durumlar var cidden elimiz kolumuz bağlantı otorite kurma konusunda belki sosyal açıdan da çok yıprandık bazı yanlış tutum davranış ve sözlerinden ötürü başımızdakilerin. Ama gene de mesleğimiz güzel. O laf diyenler genel kanı ile belki yargılıyor ama diğer işler mesleklere göre öğretmenlik serbest zaman sağlaması açısından çok uygun. Ekstra işlerde yapabiliyorsun. Gerçi ben hiç gelemem öyle şeylere de yok güzel mesleğimiz çok şükür onlara takılma. De ki binlerce kişi istiyorda atanamıyor siz neyin lafını ediyorsunuz diye.

hiçç moralini bozma tatlım 13.yılımı çalışacağım inşallah öğrencilerimin boyum kadar olduğunu gördüğüm zaman başarılarıyla guru duyuyorum.Sen onları boşver,bayanlar için süper bi meslek seminerden beri 3 ay çocuğumla birlikteyim ,diğer mesleklere göre ailene ve kendine daha çok vakit ayırıyorsun,eşimde öğretmen ve maddi olrak hiçte kötü değiliz krediylede olsa evimi arabamı aldım ,inanki kıskanıyorlar dır seni ,tek yapacağın mesleğini gönülden sevmek gerisi boş...

canım insanlara aldırış etme. bende öğretmenim. atama bekliyorum. herkes bir laf söylüyor. başka bir meslekte olsaydın öğretmenlik sana yakışır derlerdi. yine moralini bozarlardı bir şekilde. önemli olan sen öğretmenliği seviyor musun memnun musun o. :)

İnsanlar da çok enteresan ya bana da bir öğretmen olaydın 3 ay tatilin olurdu, evine giderdin erkenden, kocanla çocuklarınla ilgilenirdin diyen çok oldu tek derdim çocuk ve kocaymış gibi:120:

Bence öğretmenlik seversen çok güzel meslek benim annem babam öğretmen hala okulun ilk günü çocuk gibi heyecanlı oluyorlar, annem hele etrafına toplanıyorlar minik minik çok tatlılar :16: Öğretmenlikte tek sıkıntı bence hak ettiğiniz maaşı vermiyorlar, bu çok sinir bozucu. Öğretmen maaşları daha yüksek olmalı, onca emeğiniz var ya bu ülkenin geleceğinde

Sizin branşınız ne

Son düzenleme:
Back
X