atandığıma sevinemiyorum :(

yeni öğretmenim. bu yıl göreve başlıcam. ama çevremde o kadar cahil insan var ki. neden öğretmenliği seçtin diyip duruyolar.
herkes memur olmak için canını verir. ben memur olduğum halde yaranamıyorum. mesleğimden soğuttular. aralarında en yüksek maaş alan, memur maaşı kadar almıyodur. neden böyle yapıyolar. akrabalarla görüşmek istemiyorum artık.

canım kaç puan aldın kps den birde branşı sorabilir miyim?

yeni öğretmenim. bu yıl göreve başlıcam. ama çevremde o kadar cahil insan var ki. neden öğretmenliği seçtin diyip duruyolar.
herkes memur olmak için canını verir. ben memur olduğum halde yaranamıyorum. mesleğimden soğuttular. aralarında en yüksek maaş alan, memur maaşı kadar almıyodur. neden böyle yapıyolar. akrabalarla görüşmek istemiyorum artık.
İnsan milleti dediğin her daim gariptir canım. Okursun; niye okudun?, Gidersin; niye gittin, Okumazsın; Niye okumadın?, İşsiz kalırsın; hani okudun niye çalışmıyorsun?, Büyürsün; Niye evlenmedin?, Evlendin; Niye çocuğun yok? vssss... Bizim milletimiz böyle bir millet işte. Herkes kendi kafasının bastığı ve mantığının uyduğu şekilde bağnazca ve geçmişinden sahip olduğu mirasla bu şekilde davranıyor. Hiç birini takma ve düşünme, insanlara uyum sağlamaya kalkarsak hayatta ohoooo bir arpa boyu dahi yol alamayız. Sen en güzel ve doğru olanını yapmışsın. Okumuş, öğretmen olmuş ve atanmışsın. Ne güzel kendi ayaklarının üstünde duran bir bayan olmuşsun. Bayanın çalışması kutsal bir durum bence. Tebrik eder, başarılarının devamını dilerim. Sakın üzülme yoluna bakar. Herkes bir süre sonra susacaktır.:9:

hocam öncelikle hayırlı olsun darısı bizlere inşallah:nazar:bizim insanımız öyledir doktor olursun pratisyen kalırsan seni doktordan saymazlar, mühendis olursun eğer odtü-itü vb mezunu değilsen pek sallamazlar, öğretmen olursun herkes oluyo ne varki derler hele hele hiçbir mesleğe sorulmayan o soru öğretmenlere yapıştı artık nasıl geçiniyorsun o parayla!arkadaş sanki bedavaya çalışıyor öğretmenler yani ne kadar memnuniyetsiz bir milletiz ya!tamam yapılan işe göre karşılığı az belki ama sonuçta türkiye şartlarına göre az maaşıda yok üstelik hangi meslekte bu kadar rahat çalışma şartları var ona gelince inkar etmiyoruz ama tatili çok evet çok arkadaşım mis gibi:32:bence toplum içinde öğretmenliğin beğenilmeme sebeplerinin başında parasının çok az olduğu yanılgısı var birde çevrenizdekiler çok idealistse ki benim çevrem hep öyle yeterli bulmazlar yani bir adım ileri atamazsın ne uzarsın ne kısalırsın tabi idarecilik boyutu var ama çok matah görmezler onu bizden de içimizde idareci olmak isteyen pek olmaz külfetli iştir sıkıcıdır yani:ssz:bu insanların bilmedikleri şu ki bu devir onlarınki gibi değil işe girmek çok ama çok zor sıkıyosa girsinlerde atansınlar bakalım:34:yerlere göklere sığdıramadıkları diğer mesleklerde insanlar ne kadarla başlıyorlarmış özelde o mühendislerin canlarını çıkarmıyolar mıymış!ama şu konuda da hak veriyorum ne yazıkki öğretmenlerin birçoğu hatta neredeyse tamamı atandıktan sonra yatışa geçiyor y.lisans yapan öğretmene öğretmen arkadaşı anlam veremiyor!ne gerek var gözüyle bakılıyor ben buna karşıyım

Bu konuyu okuyunca "kııııııııııskaaananlar çatlasın, kıskananlar çatlasııııııın" melodisi geldi nedense aklıma:) Akraba-akrep olabiliyor bazen. İyiliğini istiyormuş gibi görünüp hasetlerinden ölebiliyorlar. O yüzden kimsenin yorumunu takmayın. Hayırlı olsun göreviniz. Darısı başımıza:)

eskiden memurluk bu kadar revaçta ve iyi şartlarda değildi. hatta memur adama kız bile vermezlermiş. O dönemi görmüş insanlar şimdi ki şartlarını bilmiyorlar fazla.
Kafana takma ama küçükte görme, bilmiyorlar de geç
kıskananlar zaten kendilerini belli ederler onlara da çalışın sizinde olsun de
Sevinemeyeceğin kadar abartılcak bi durum değil mesleğini seviyorsan yaz uzak bir il kimseyi görme duyma..

kedi ciğer meselesi canım bu takma cahil olduklarını biliyorsan hele ki hiç takma

Bizim millet çok fesat ya. Ben de kamuda uzmanlık kadrosu bir memuriyet kazandım çok şükür inan duyunca milletin ağzı bir karış açıkta kalıyorlar bir kaç saniye böyle kal geliyor resmen. Gerçekten yürekten sevinen ve destekleyen kendi ailem sözlüm ve onun annesi babası oldu. Onun dışında duydukları anda insanların gözlerindeki kıskançlığı ve şaşkınlığı okuyabiliyorum artık.

Gelişmemiş bir toplumda yaşayınca bu manasız ve cahilce lafları sık sık duyuyoruz ne yazık ki.
Bilgi yok, araştırmak, öğrenmek denen bir şey yok ki bizim millette. :ssz:
Donanımlı, kültürlü birinden bu tarz cümleler duyamazsın öğretmenlik konusunda.
Yerinde olmak isteyen bir sürü insan olduğunu da biliyorsun; kulaklarını tıka boşboğazlara.
Ayrıca benim tanıdığım öğretmenler oldukça iyi durumdalar maddi açıdan.
Hem daha geçen gün özel sektörde çalışan bir akrabam, kpss için çalışmadığına bin pişman.
Özel sektörde iyi paralar kazanıyor ama keşke daha az kazansaydım da memur olsaydım diyor.
Para her şey değil. Evine erken saatte gidebilmek çok büyük nimet.
Bu durum özellikle evlenince daha iyi anlaşılabilecek bir şey.

Öğretmenlik son zamanlarda fazlasıyla yerden yere vurulduğu için böyle diyor olabilirler.
Ya da kıskanmışlardır:9:

Ben de 5 yıllık öğretmenim ama böyle şeyler yaşayacağımı bilsem herhalde yazmazdım düz bir memur olurdum. Tatili ve çalışma saatleri az olsa da 5 senede 10 sene yaşlandırdı beni. Saçlarım inanılmaz beyazladı, yanaklarım çöktü, kırıştım falan.:9:

calısmıs basarmıssın bu devırde ( atanamayanlarda var )ogretmen olmussun ne kdr guzel bısey helekı bayan ıcın , kımseyı dınleme bence tadını cıkar

Back
X