Atatürk’e hakaret eden imama soruşturma

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
  • http://www.hurriyet.com.tr/ataturke...ikahaberleri_sosyalmedya_kriminal/adliolaylar
  • Atatürk’e hakaret eden imama soruşturma
    Meltem ÖZGENÇ / ANKARA
    13 Kasım 2015
    5645c4c418c7735584ddaa67.jpg

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) camisi imamı Elvan B. hakkında 10 Kasım nedeniyle Facebook hesabı üzerinden Atatürk’e ve Cumhuriyete ağır hakaretlerde bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Hesabından, “Müslümanlar, 10 Kasım kurtuluş bayramınız kutlu olsun” diye mesaj paylaştığı öne sürülen imamın, Cumhuriyet’in ilanını da “darbe” olarak nitelediği ve “2023’te darbe imparatorluğunuz yıkılacak” dediği bildirildi.

ATATÜRK’E HAKARET

Elvan B.’nin, facebook hesabından muhalefet liderlerini küçük düşürücü paylaşımlarda da bulunduğu kaydedildi. 10 Kasım’ı “Müslümanların Kurtuluş Bayramı” olarak nitelendiren imam, “Müslümansan Hilafeti neden yıktın? Ezanı neden yasakladın? Latife Hanım senden neden ayrılmak istedi? Neden soy ağacın çıkartılmıyor?” gibi soruları da paylaştı.

Atatürk ile ilgili bu paylaşımlar basına da yansıdı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in talimatıyla imam hakkında soruşturma başlatıldı.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, imamın ifadelerini TBMM gündemine taşıdı.
Bayraktutan, bir din adamının bu şekilde ifadelerde bulunması, haddini aşan davranışlar sergilemesinin kabul edilemez bir tutum olduğuna vurgu yaparak, “Hele ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden bir kişi devlet memurluğu görevini asla sürdürmesi de söz konusu olmamalıdır. Bu memur hakkında Başbakanlığınıza bağlı ilgili kurumlarınızca ivedilikle gerekli işlemlerinin başlatılması gerekmektedir” dedi.

Bayraktutan bu bağlamda Başbakan Davutoğlu’na şunları sordu: “Elvan B. denilen devlet memuru bu gücü kimden almaktadır? Elvan B. denilen devlet memuru hakkında soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz? 657 sayılı devlet memurları hakkındaki kanuna göre çalışan Elvan B. ismindeki personeliniz 657 sayılı devlet memurları hakkındaki kanununa göre çalıştığını düşünüyor musunuz? Basında yoğun bir şekilde konu olan sosyal medya yazışmaları ile ilgili başlatılan bir Hukuki süreç var mıdır?”

Koruma Kanunu saçma bence. Hakaret eden değil, sevmediğini söyleyen bile suçlu sayılıyor. İmamın konuşmasından Atatürkü sevmediğini anlayabiliriz ama hakaret nerde? Sevmemek de serbest olsun bi zahmet. Ben degil Aziz nesin söylüyor; "kim, Atatürk’ü seviyorum ama müslümanım diyorsa, ya ahmaktır ya da yalancıdır. Atatürk din lehine hiç bir şey yapmamıştır, bilakis Aleyhine çalışmalar yapmıştır. Müslümanım diyen biri, asla Atatürk’ü sevmez. Neden sevsin ki?"

Koruma Kanunu saçma bence. Hakaret eden değil, sevmediğini söyleyen bile suçlu sayılıyor. İmamın konuşmasından Atatürkü sevmediğini anlayabiliriz ama hakaret nerde? Sevmemek de serbest olsun bi zahmet. Ben degil Aziz nesin söylüyor; "kim, Atatürk’ü seviyorum ama müslümanım diyorsa, ya ahmaktır ya da yalancıdır. Atatürk din lehine hiç bir şey yapmamıştır, bilakis Aleyhine çalışmalar yapmıştır. Müslümanım diyen biri, asla Atatürk’ü sevmez. Neden sevsin ki?"
ben bir sizi kibleyim
Atatürke resmen hakaret ediyorsunuz

müslüman Atatürkü sevemezmişte. neden sevseymişte. pes ya. burada nefes alıyorsan ibadetini rahatça yapıyorsan Atatürk sayesinde
Onu ben değil, AZİZ NESİN söylüyor. Atatürk de elestirilebilmeli bence. O da bir insan nihayetinde, gökten inmiş değil. Atatürk de tartisilabilmeli. Ama pardon onunla ilgili sevgi tomurcugu olmak dışında konuşmak kesinlikle yasakti dimi

hadi aziz nesin bunu dedi. bana ne aziz nesinden kardeşim. saçmalamış işte. sende onun saçmalamasını destekliyorsan farkın ne

Onu ben değil, AZİZ NESİN söylüyor. Atatürk de elestirilebilmeli bence. O da bir insan nihayetinde, gökten inmiş değil. Atatürk de tartisilabilmeli. Ama pardon onunla ilgili sevgi tomurcugu olmak dışında konuşmak kesinlikle yasakti dimi

Sevmeyebilirsin ama dinsiz yakıştırması yapmakta ne yaa ..
Ne demek ''bir müslüman Atatürk'ü sevemez'' ..
Camileri mi kapatmış, ibadeti mi yasaklamış ?
Ne yapmış da müslümanlığın alehine davranmış .???
Şuan soyun sopun belli ise, müslümanım diyebiliyorsan bunu Atatürk ve silah arkadaşlarına
borçlusun unutma .

şimdi biri kalkıp en kutsalına hakaret etse sen destekler gibi onu koyarmısın. demekki aynı kafadasınki bunu koydun zaten mesajından belli değilmi desteklediğin. yemeyin bizi artık.

oruma Kanunu saçma bence. Hakaret eden değil, sevmediğini söyleyen bile suçlu sayılıyor. İmamın konuşmasından Atatürkü sevmediğini anlayabiliriz ama hakaret nerde? Sevmemek de serbest olsun bi zahmet.

ilk cümlelerin. zaten mesajından aynı düşündüğün açıkça ortada

kim, Atatürk’ü seviyorum ama müslümanım diyorsa, ya ahmaktır ya da yalancıdır. Atatürk din lehine hiç bir şey yapmamıştır, bilakis Aleyhine çalışmalar yapmıştır. Müslümanım diyen biri, asla Atatürk’ü sevmez.
Aziz Nesin'in sözlerine itimat ettiğinizi bilmiyordum.
Bu duruma göre
''1400 yıl önce yazılan Kuran geçersizdir''

Sözlerine de katılıyor olmalısınız?

Back
X