Atatürkün Hayat Hikayesi Beyazperdede: Veda

dids

f & d
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2007
6.481
22
358
44
2010566197749243.jpg

ÖLÜME MEYDAN OKUYAN BİR KUŞAĞIN HİKAYESİ!

Yapım: 2010 ~ Türkiye

Tür: Biyografi, Dram, Politik, Savaş, Tarih

Oyuncular: Sinan Tuzcu (Atatürk 25-45), Serhat Mustafa Kılıç (Salih Bozok 30-57), Dolunay Soysert (Zübeyde Hanım), Özge Özpirinçci (Fikriye), Ezgi Mola (Latife Hanım), Burhan Güven (Atatürk -57), Kaan Olcay (Atatürk 6-7), Bartunç Akbaba (Atatürk 14-17)

Yönetmen: Zülfü Livaneli

Senaryo: Zülfü Livaneli

Yapımcı: Kamera Film

Görüntü Yönetmeni: Zülfü Livaneli

Filmin Web Sitesi: Veda

Gösterim Tarihi: 26 Şubat 2010 (Türkiye)

Dünya sinema tarihinde Ghandi, De Gaulle, Mandela, Napolyon gibi büyük liderleri anlatan sinema filmlerinin yanındaki yerini alacak olan Veda, Zülfü Livaneli’nin
kaleminden ve gözünden bir sinema filmi olarak beyazperdeye taşınıyor.

Selanik’te çocukluktan başlayan arkadaşlık önce silah arkadaşlığına sonrasında cumhuriyetle birlikte aynı ideallerin peşinde yürüyen yarım asırlık dostluğa ve ölene kadar süren kardeşliğe dönüştü… Atatürk ve Salih Bozok…

“Veda” Salih Bozok’un anlatımıyla, bu dostluğun, Atatürk’ün hayatının dönüm noktalarının, vatanı kurtarmak için ölüme meydan okuyan bir kuşağın komutanının hikayesi…

Çekimlerine 27 Ekim’de başlanan filmin senaryo çalışması 3 yıl sürdü ve çekimler 7 haftada tamamlandı. Yapımcılığını Kamera Film’in, senaryosunu ve yönetmenliğini Zülfü Livaneli’nin üstlendiği filmin müzikleri de Livaneli’ye ait.

“Veda” filminin başrollerinde ise Sinan Tuzcu, Serhat Mustafa Kılıç, Dolunay Soysert, Özge Özpirinçci , Ezgi Mola ve Burhan Güven yer alıyorlar.

Tamamı yerli sermaye ile hazırlanan bu projede, 13 kişilik İtalyan ve Alman teknik ekip görev aldı. Ünlü Alman görüntü yönetmeni Peter Steguer’in yanı sıra İtalyan sanatçılar Aldo Signoretti (Saç) ve Vittorio Sodano (Makyaj) bu ekibin içindeki isimlerdendi.

Tasarımlarını Baran Uğurlu’nun yaptığı kostümler dönemine uygun olarak eskitildi, renklendirildi ve işlendi.

“Veda” filmi 2010 Mart ayında vizyona girecek.

Alıntıdır

Veda Fragmanı

[youtube]bbM3MOhET0s[/youtube]

Şimdilik sadece YouTube'da mevcut. Diğer sitelere eklenince bende buraya eklerim a.s.

filmi çok merak ediyorum vizyonda ilk gün izlemek istiyorum umarım MUSTAFA filmi gibi olmaz ama olmayacağınada eminim Zülfi Livaneli sonuçta:lepi:

Salih Bozok'un gözünden anlatılan bir film olduğu için ben çok umutluyum,
umarım hayal kırıklığına uğramayız turkbayragi

oyuncu kadrosu başarılı...özellikle ezgi molanın performansını merak ediyorum ..
çok risk alan bir yapım sonuçda hikaye ve başrol çok önemli ve nasıl yansıtılacağı
merak konusu...umarım iyidir.

merakla bekliyorum bu filmi ....çekimlerin bir kısımı bizim evin önündeki yerde yani Latife Hanım Köşkünde gerçekleşmişti

Bakırköy ve bahçelievlerde gidecek yer bulamadım ve gurur duydum gerçekten.
Böyle olması beni çok mutlu etti.
Haftaiçi gitmeye çalışıcam ama çok güzel olduğu yazıyo yorumlarda..

bende gitmek istiyorum nasip olursa haftaya gidicemhihoyyythihoyyyt

bugün gittim ve çok beğendim.
Mustafa'ya göndermeler yapılmış Veda' da ve çok da yerinde olmuş...
Atatürk'ün yalnız bir adam olmadığını, forumda söylememin yasak olduğu için yazamayacağım düşünce yapısına aslında hiç olmadığı anlatılmış.
film şaheser değil belki ama yerinde, gerekli cevabı vermiş bir film bence.
Mustafa'ya giderek gişesinde katkıda bulunmuş biri olarak, Veda'ya gitmek farz olmuştu, gittim vicdanımı rahatlattım diyebilirim.

Ben de çok beğendim. Bir sürü eleştiride bulunuyorlar yok savaş sahneleri gerçekçi değilmiş, yok bütün hayatını değil hayatından bir kesiti alsaymışlar, yok tarihi olaylara çok önem verilmemiş özel hayatına odaklanılmış... Bence çok yersiz eleştiriler... Sanki büyük Hollywood filmi bütçeleriyle mi çekmişler bu filmi de savaş sahneleri eleştiriliyor. Bunu bile yapan olmadı bugüne kadar, takdir edecekleri yerde çamur atıyorlar. Özel hayatına yer verilmiş tabii ki ama bence ilgi çekici olmuş, diğer tarihi olayları hepimiz ilkokuldan üniversiteye kadar tarih derslerinde hep okuduk zaten...

Şahsen ben çok çok beğendim, 2. kere bile izleyebilirim. Tebrik ve takdir ediyorum. Ne güzel... Devamı da geliyor Atatürk filmlerinin... 19 Mart'ta Turgut Özakman'ın Dersimiz Atatürk filmini de dört gözle bekliyorum. Sonunda saçma sapan, konusuz, küfür duyunca güldükleri filmlerden sonra - ya da amerikan özentisi taklit filmlerden sonra - bizi anlatan gerçek filmler çekmeye başladılar bizimkiler...

ben gitmedim kendi adıma yorum yapamıyacağım ama çok yakınlarımdan gidenler konuların çok kopuk kopuk olduğunu ve beklediklerini bulamadıklarını söylediler hayal kırıklığına uğramışlar malesefboshayallersmile

öylesine güzel bir film ki.. Defalarca izledim. Her sahnesinde verilen emek belli oluyor. Tabi ki Livaneli imzası tartışılmaz. Film üzerine belli kesimlerce çok çamur atılmaya çalışıldı fakat insanların filme gösterdiği ilgi gereken cevabı verdi.
çok yaşa üstad

ayrıca filmin müzikleri de müthişti. Filmde kullanılan türküler harikaydı. Tabi ki Veda'ya ses veren Elçin Bulut'un payı oldukça büyük bunda

Back
X