Ateist-deist-agnostik varmi aranizda?

doktorcum_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
171
6
0
Gaziantep
Din bambaska bisey yani hayatin herseyi bi yerde. Sadece merak ediyorum bi sorgulama, karisiklik icinde olaniniz var mi? Biraz konusalim :31:
soru isaretleri giderilir belki.

Rica ediyorum, TARTİSMA OLMASİN, tesekkurler :54:

Deist ve agnostik ne demek bilmiyorum ama 16 yasindayim ben belki yasadigim seyler icin kafam karisik yada yaşımdan dolayo fazla sorusturuyorum bilmiyorum ama kader konusu cok kafami kurcaliyo benim gozumde Allah mukemmel degil o a yi buyuk yapmayinca da rahatsiz hissediyorum ://
Eger Allah mukrmmel olsaydi kaderi dogru yazardi demekki hatanyapabiliyo kaderi Allah yaziyo diyoruz ama intihar edenler oluncada cehenneme gidersin deniyo .. o zaman Allah bencil .. kendi yazdigi seyin acisini bizden cikariyo

Deist ve agnostik ne demek bilmiyorum ama 16 yasindayim ben belki yasadigim seyler icin kafam karisik yada yaşımdan dolayo fazla sorusturuyorum bilmiyorum ama kader konusu cok kafami kurcaliyo benim gozumde Allah mukemmel degil o a yi buyuk yapmayinca da rahatsiz hissediyorum ://
Eger Allah mukrmmel olsaydi kaderi dogru yazardi demekki hatanyapabiliyo kaderi Allah yaziyo diyoruz ama intihar edenler oluncada cehenneme gidersin deniyo .. o zaman Allah bencil .. kendi yazdigi seyin acisini bizden cikariyo

Kaderi ne demek olduğunu tam manasıyla bilmiyorsun sanırım. Cüzi ve külli irade diye bir şey var intihar edenler kendi iradelerini kullanıyorlar. Yani ecelini beklemeden ölmek kendi seçimleri, o canı kendileri vermedi ki kendileri alabilsin.

Dinle ilgili konularda genelde tartışma çıktığı için bu konunun kapanması pek de uzak gözükmüyor. Soruna gelince ,

Ben değilim ama bu fikirlere inanan arkadaşlarım var ve saygı duruyorum. Inanılan şeyin özgürce yaşanabilmesi gerektiğini düşünüyorum. Doğru ya da yanlış olduğuna ancak öyle karar verilebilir sonuçta.

Back
X