Çocuk Hastalıkları Ateşli havale

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Aybeyzeyduru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2017
765
511
53
40
Kızım 2 yaşında pazartesi ateşli havale geçirdi geçirdi. Şu anda iyi ama bende bi korku hali ilaçları bitsin bi ankaraya profa götürmeyi düşünüyorum.Ama belki Rabbim kimseye düşmanıma bile vermesin yaşayan var mı neler yaptınız yaptını?ben en yakın hastaneye götürdüm müdahele edilip iyi olduğu söylendi.Şimdi hastalndırmamaya çalışıyorum bağışıklığını güçlendirmeye.ve en son duam Allahım kimseyi evladıyla sınamasın

geçmiş olsun. Yıllar önce kardeşim geçirmişti annemin kucağında annem su dolu varilin içine daldırmıştı çok iyi hatırlıyorum, sonrasında hastaneye götürmüştük şimdi 24 yaşında askerliğini yaptı kapıdan geçmiyor boyu maaşALLAH. Eğer geçirdiği şey menencit değilse ve hastanede müdehalesi yapıldıysa korkmayın.

ben geçirmişim ateşli havale. 4 yaşlarındaydım. hayal meyal hatırlıyorum. günlerce hastanede yattım.
bayılmışım altımı pisletmişim inlerken annem babam buluyor beni.
neyse yıllar sonra beynimde fazla su birikintisi olduğu çıktı. bu doğuştan da oluyor bir havale sonrası da oluyor. bunu araştırmanız yeterli olabilir.
şimdi bir sıkıntım yok şükür. sadece baş ağrılarım çok oluyor. geçmiş olsun

Kardeşim de geçirdi havale. Şu an iyiyse Allah ın izniyle hiçbirşeycikler olmaz.
Rabbim bir daha yaşatmasın demeye geldim. Allah yavruna hep güzel günler göstersin.

Olabiliyor cocuklarda. Havale vücudun savunma mekanizması. Ateş aniden çıktığında vücut kendini rolantiye alır. Korkulacak bir durum değil. Eskiden havaleye sebep olan menenjit gibi hastalıklar araz bırakıyordu. Şuan aşısı var. Tabi aşı yaptırıyorsaniz korkulacak bir durum da yok. Sadece tekrarlama ihtimaline karşı ateşi olduğunda şurup yerine havale önleyici fitil veriliyor. Bunu muhakkak sorun doktorunuza. Bazı çocuklar havaleye meyilli olabiliyor çünkü. Altı yedi yaşlarına kadar bu şekilde devam ediliyor. O yaşlardan sonra havale görülmez zaten. Geçmiş olsun. Evet tablo korkutucu ama rahat olun havale iz bırakmaz. Ben de yaşadım bir çocuğumda.

Kızım 2 yaşında pazartesi ateşli havale geçirdi geçirdi. Şu anda iyi ama bende bi korku hali ilaçları bitsin bi ankaraya profa götürmeyi düşünüyorum.Ama belki Rabbim kimseye düşmanıma bile vermesin yaşayan var mı neler yaptınız yaptını?ben en yakın hastaneye götürdüm müdahele edilip iyi olduğu söylendi.Şimdi hastalndırmamaya çalışıyorum bağışıklığını güçlendirmeye.ve en son duam Allahım kimseyi evladıyla sınamasın
Gecmis olsun benim oglum yeni gecirdi. Baba tarafindada oldugu icin yatkinligimizda var. Yapiacak tek sey atesini kontrol altina almak. Ben belli dereceye cikinca direk hastaneye goturup orda kontrol altina tutumasini istiyorum. Baskada birsey yok suan icin. Ben duzenli kontrol ediyorum atesini. Onun disinda icimi rahatlatan atese bagli havale 15 dk gecmeyince hasar pek fazla olmuyo. Siz goturun memnun kalirsaniz bilgilendirirseniz sevinirim.

Birde havale cesitleri var icinde en zararsizi atese bagli olandir o nedenle icim biraz rahat 6 yasina kadar kontrollu devam edecegiz sonra zaten son bulacak diye cok endise etmiyorum

geçmiş olsun tabikide dikkat edın ama gozunuzu korkutmayın havale bıçok ınsanın yasadığı bır durum...

ben geçirmişim ateşli havale. 4 yaşlarındaydım. hayal meyal hatırlıyorum. günlerce hastanede yattım.
bayılmışım altımı pisletmişim inlerken annem babam buluyor beni.
neyse yıllar sonra beynimde fazla su birikintisi olduğu çıktı. bu doğuştan da oluyor bir havale sonrası da oluyor. bunu araştırmanız yeterli olabilir.
şimdi bir sıkıntım yok şükür. sadece baş ağrılarım çok oluyor. geçmiş olsun
Çok geçmiş olsun
Merak ettim de şantınız var mı

Benim bebeğim iki kere geçirdi, uzun sürdüğü için nörolojik takibi yapılıyor.Bir şey cikmadi.

Ateşi kontrol altında tutuyoruz
Atesi cikinca fitil veriyorum.Atesi dusmezse Dr a gidiyoruz

Ama anne baba için çok ağır bir durum.Ben hala etkisinden çıkamadım.Aklima geldikçe kötü oluyorum.

Yeğenim geçirdi ve atlatamadı ben o yüzden pek detay vermesem iyi olur. Çok geçmiş olsun.

geçmiş olsun. Yıllar önce kardeşim geçirmişti annemin kucağında annem su dolu varilin içine daldırmıştı çok iyi hatırlıyorum, sonrasında hastaneye götürmüştük şimdi 24 yaşında askerliğini yaptı kapıdan geçmiyor boyu maaşALLAH. Eğer geçirdiği şey menencit değilse ve hastanede müdehalesi yapıldıysa korkmayın.

Bu havale esnasında suya sokma çok yanlış bir yöntem. Doktorlar kesinlikle yapmayın der. Vücut o anda daha büyük şoka giriyor aklınızda bulunsun..

Oğlum da kızım da geçirdi. Korkmayın. Ateşli havalede pek bir sorun çıkmıyor.
İkiside kocaman oldular. Oğlum üniversitede okuyor kızım da anadolu lisesinde.
Bundan sonra ateş durumlarında dikkatli olun yeter.
Çok çok geçmiş olsun.

Havale geçirdiğinde evde hiç oyalanmadan hemen hastaneye gidin kaynaştırma öğrencilerimden bazıları bu yüzden olmuş mesela evde ateşin dusmesini beklerken aileler havale cocugun beyninde hasar birakmis malesef çok acı bunun sorumluluğu çok ağır Allah kimseyi evladıyla sınamasın

Yeğenim geçirdi ve atlatamadı ben o yüzden pek detay vermesem iyi olur. Çok geçmiş olsun.

Bu havale esnasında suya sokma çok yanlış bir yöntem. Doktorlar kesinlikle yapmayın der. Vücut o anda daha büyük şoka giriyor aklınızda bulunsun..

Katılıyorum size.Bazi drlar hala tavsiye ediyor.
ABD li bir Dr ılık su ile eklem yerlerinin silinmesinin ateş düşürmede etkili olduğu söylüyor.

Back
X