• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ATM Mağduruyum..

ReinedelAmour

Euphoria
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2007
1.178
96
163
Yer: Bursa Setbaşı Ziraat bankası şubesi 3 nolu ATR makinesi saat 13:45
22.04.2010

numaralı ATR'ye gittim. Yeni çıkan bir teknoloji, karşınızda bir ekran var. Müşteri temsilcisi ile o ekran aracılığı ile banka işleminizi hallediyorsunuz.

İsteğe bağlı sigortamı yatırmak zorundayım. İşlemi yapmaya çalışırken müşteri temsilcisinin isteği üzerine parayı makineye koydum. Para kabul makinesi 250 liralık paramın 50 lirasını yuttu. geriye kalan 200 liramı geri kustu.

işlemimi gerçekleştiremedim. müşteri temsilcisi bayan ekrandan bana parayı alamadığını kendisine ulaşmadığını söyledi.

Yetkilileri çağırdım. Makineyi açıp baktılar. Görünürde bir para yoktu.

" eminmisiniz, koydunuzmu, görünürde birşey yok" gibi suçlayıcı ibareler işitmek zorunda kaldım.

Yazılı bir dilekçe verildi İstanbul merkez şubesine ve kamera kayıtlarının incelenmesini istedim. Başka türlü 50 liramı geri alamayacağım çünki. Yapacağım işlem de kaldı. Dün telefonla aradım yine setbaşı şubesini ve de ilgi görmedim. Üstelik ilk kez başımıza böyle birşey geliyor diye terbiyesiz bir ifade ile karşılaştım. Sanki ben hırsızmışım gibi !!! :oklava:

Ay sonuna kadar bu parayı yatırmak zorundayım ve halen İstanbul merkezden cevap bekliyorum. Tık yok şu ana dek.

Tüketici haklarına mı gideyim ne yapayım bilmiyorum ama inanın çok sinirliyim. kötükedihüso

Resmen terbiyesizlik. Aranızda bankacı olanlar varmı ? Yardım edin lütfen..Aptal yerine konulmak zoruma gidiyor. Özel bir banka olsaydı böyle muamele görmezdim bundan eminim !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Allah hepsini bildiği gibi yapsın.

canım 1 liranı bile bırakma bu senin hakkın onlar olsa 50 lira için günde 50 defa ararlar.alana kadar peşini bırakma.

Yok mu hiç fikir veren yahu ? Derdim sizi sarmadı pek galiba senağlama

Sarmadı değil de güzelim Türkiye'de bu tip işler öyle meşakkatli ve ağır işler ki, bürokrasisi çoktur, eğer ispatlayamazsan ağzınla kuş tutsan alamazsın o parayı maalesef. Hukuki boyutu nedir bilemiyorum ama bankaların bu tip durumlarda ellerinden gelen her türlü zorluğu çıkarttıklarını biliyorum. Tüketici haklarına başvurmak belki bir çözüm olabilir ama o da uzun sürer işte.

arkadaşım buna benzer bir olay da benim başıma geldi bende havale yapmak içn para yatırdım bankamatike fakat makine o anda bozuldu ve işlem dışı kaldı yaptığım işlemde görünmedi ekranda hemen içeri gittim ve durumu anlattım görevlilier o anda makineyi açamayacaklarıı mesai sonrası açacaklarını söylediler. akşam gittim benle beraber açtılar makineyi . o gün yapılan işlemleri hesapladılar benim yatırdığımı iddia ettiğim parayı bu hesaptan düştüler ve geri kalan paranın benim olduğuna karar verdiler doğal olarak.bana parayı iade ettiler.
aslında bu tip şeylerde makinede hata olması biraz zor arkadaşım. ama sen eminsen tabi hakkını aramalısın tabiki..
işin ilginç yanı makineyi hemen açmaları olmuş çünkü bu işlerde prosedür böyledir .hesap kesimleri mesai sonrası yapılır.sizde neden öyle yapmadılar onu anlayamadim..

o sistem çok değişik gerçekten...
biz de geçen hafta elektirk faturasını dediğin yere aynı şekilde yatırdık,değişik bir uygulama,güzel de düşünülmüş ama bizim toplumuzda herkes yapabilir mi bilmiyorum,müşteri temsilcileri de çok iyi açıklamıyorlar bence...
ayrıca fatura yatırma vs işlemlerini normal şubeye yapamıyormuşsun ille oraya o şekilde yatıracaksın...ziraat bankası için geçerli bu dediğim tabiii
senin durumuna üzüldüm arkadaşım,çok geçmiş olsun,inşallah düzelir bir an önce...benim bu konuda bir fikrim yok maalesef,ama ben de merak ettim,bizim de başımıza gelebilir demek...

Valla güzelim hakkını sonuna kadar ara. Artık bu bankalara bir dur demenin vakti geldi de geçiyor bile. İyice tepeye çıkmaya başladılar.
Geçen ATM nin verdiği parayı ödeme için tekrar ATM ye soktuğumda sahte olduğu gerekçesiyle geri verdi. Tam 100 liram sahte çıktı, ispatlayamadım. Arkadaşa 100 liranın içinde 2 tane 5 lira çıktı ama o 5 liraları 100 lira gösterdi, itirazda bulundu anında bu seferde "ne bilelim sizin yapmadığınızı" dediler. Fon hesabını kapattığım halde tekrar bana sormadan açmışlar ve para çekeceğim zaman kendi param yerine maaş avansından para verip faiz işletmeye kalktılar.
Artık benim sinirler çok yıpranmış olduğundan inan telefonu açıp ağzıma geleni söylüyorum. Küfür bile etmişliğim vardır. Tüketici komisyonuna da gittim, gazetelere mailde yolladım. Telefon açıp ağzıma geleni saydım, genel müdürlüklerine yazılar faksladım. Yani sonuna kadar savaş. Bizler sustukça iyice tepeye çıktılar.

ATM deilmiydi o ATR ne diyorum bende
hakkını ara canım bu ara atm lere duzenek koyup paraları kartları cekme dolandırıcılıgı yine baslamıs

bahsettiğim teknoloji ATR imiş sözde. Bankamatiğin TV li versiyonu. karşınıza bir ekran ve canlı yayın bir müşteri temsilcisi çıkıyor. ATR odacığına çok açılı kamera konulmuş. Kamera kayıtlarına bakılmasını rica ettim. Bu arada ATR deki para makinesi açıldı ama üstün körü bakıldı. Makine o kadar komplike birşeydi ki, parayı yuttuktan sonra nereye gittiği ve de sıkıştığı belli değil. Ben makinenin üreticisi değilim ki ispatlayayım. Bu onların sorunu.

ben içine yerleştirdiğim paranın ancak yutulmasına şahit oldum. Hatta annem de şahit oldu. Yanımda başka bir kadın daha vardı. Ama o bayan ne yazıkki gitti sonra. Ben yetkili müdür gelicek, olayı çözümler diye o bayanın telefonunu adresini de almadım.

Bu nasıl bir adalettir hala inanamıyorum. kamera kayıtlarının incelenmesini istiyorum. orada kayıt edildiyse şayet herşey görülecek ! Makinede paranın olmaması mümkün değil. o para uçmadı gitmedi ya ? Hem ben para çeken değil, yatıran bir müşteriyim. Bu durumda banka hırsız konumunda alsanaalsanasmile

git canım tüketici haklarına hakkını sonuna kadar savun hiç bekleme bankadan beni ararlar diye bir daha da o bankaya gitme.

tüketici haklarını aradım. sorunumu anlattım. Bankayla aranızda halletmeniz gereken bir sorun dediler.

Banka'ya uğradım. Banka kamera kayıtlarının ankaradan geleceğini söyledi. Istanbulda incelenecekmiş. Ve ben oraya gittiğimde diğer ATM de tam 650 TL sıkışmış. ama orada Makine geri kusmuş parayı.

50 TL için 2 haftadır bekliyorum. Rezaletin danişkası. Haksızlık bu. Bu ülkede zaten herşey haksızlık.

Çok sinir bozucu bir durum
Benim başıma böyle birşey değilde, buna benzer aksilik oldu banka tarafından
Onlar çözene kadar ben bir saat içerisinde kırk yeri aradım bağırdım çağırdım dilekçeler faksladım... Bankaya gittim tartıştım.. edemedim yine gittim tartıştım.. banka koridorunda volta attım sinirden..Çünkü çok garanticiyimdir kendim.. Her ayrıntıyı düşünür ona göre işlem yaptırırım.. buna rağmen mağdur edilirsem hakim olamam sinirlerime..

Sizin durum biraz umutsuz gözüküyor. özel bankalar daha iyi böylesi durumlarda, o 50 Tl yi belki alabilirsiniz ama telefon et bankaya git ara sor 50 tl yi aşar masrafınız. Sinirlerinizin bozulduğuda çabası tabi...

ya bu atmlerde ilginç zaten ya bende işbankasının atmsini anlayamıyorum hesapta para var ama ben çekemiyorum neymiş krediye çekmişmiş tamam ama ben ek olarak zaten para yatırıyorum yok fon hesabıymış yok oymuş aman bence en iuisi bankanın içine girip yatıracaksın eski sistem olarak eline kağıdını alacaksın
ama şu var ben kesinlikle her bankamatiği anlıyorum ama işbankasınınınki anlayamıyorum hesap özetini bile çıkartamıyorum offffffffffffffff benimde bayağı bir derdim varmış bu atmlerle ilgili ama ben yarın çözecem bu işi
canım sende sakın peşini bırakma al paranı

ahhh canim ya bana olani anlatsam off offfffffffffffff////// nisan ayinda teyzemde annemde para yollamis ben ilk 400 ytl cekiyim dedim her zaman cektigim atm den ve yuttu parami. sonra tr yi aradim babam haletmeye calismis ama dilekce verdim filan yolladim/ bende halen cvp bekliyorum sinirlerim oyle bozulduki 400 tl sonucta ogrenciyim ama koydu bana cok/ yabanci ulkede oldugumdan burdaki bankada turkiyeden islem yaptirirsaniz daha iyi olur dedi oyle dilekce sonucu bekliorum cnm ...............

valla bir tr ye gidiyim bankayi baslarina geciricem/ hele bi 400 tl mi vermesinler/ onlara borcumuz oldugunda 4000000 kere araniriz ... az kaldi hele bi gidiyim ama icime cok oturdu benim :(

Bazen atm'de rayların arasına sıkışmış olabiliyor para, oraya da bakmalarını iste, ya da kasa fazlası veriyor olabilir. fiziki parayı sayıp atm jurnaliyle karşılaştırsınlar.

Back
X