Attığım tripte haksız mıyım

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.609
598
Eşime trip attım o şimdi çıkıp gitti evden ben de size bi sormak istedim.
(İstemezseniz okumayın sinirle uzun uzun yazdım)
Eşimle çok uzun zamandır dışarıda bir şey yapmıyoruz çok daraldım ve özellikle kaç kez söyledim.
Hadi alışveriş merkezi vs sevmiyor diye ısrar etmiyorum ama kaç kez dedim güzel güzel maaşımızı alınca bir şeyler yapsak diye yok bakıyorum yine yok maaşı alalı kaç hafta geçti hala şunu yapalım demiyor.
İstediğim şeylerde para ile olacak bir şey bile değil. Yada makul olacak şekilde söylüyorum.

Sigaraya normalin üzerinde para harcıyor ona da kızdım, istese günde yarım paket içebiliyor canını çıkartmaya gerek yok ki hem sağlığına zarar hem cebimize. Bir de erkek kuzeni ile ilgili de maddi bir sıkıntım vardı onu anlattım hak verdi. Tartışmadan hemen önce de konumuz o oldu. .Geçen hafta çok uygun fiyata spora yazılalım birlikte demiştim paramız az doğalgaz bittikten sonra yazılalım dedi kabul ettim. O kadar harcayacak paran varsa başlayalım ertelemeyelim dedim. İçten içe sinirlendim yüzüme de yansıtmamaya çalıştım.

Dolmuşa binerek 10 dakika mesafede, evimize çok yakın bulunduğumuz şehrin en iyi piknik alanı var. Evde de bir şeyler var hazırlayım birlikte gidelim yiyelim hava alalım seninle bir şeyler yapmayı özledim diye..ki dışarıda yemek de yiyebilirdik de. Kaç kere söyledim. Pazar günü de söyledim sonra evde başka şeyler yaptık açıkçası çok da güzel geçti ama yine evdeydik. Bahar gelince de cidden daraldım, bisiklet sürmeyi seviyoruz.
Bugün de yarım günü boştu hava da çok güzel. Bir şeyler yapmak istediğimi söyledim. O da bir işini söyledi annemlere de bi uğrarsam iyi olur dedi. Ben de tamam o zaman beraber çıkalım annenlere gidelim sonra da işini yap(işi kayınvalidemlerin hemen yakınında) oradan da gidelim bir şeyler yapalım olmaz mı dedim.
Mırın kırın etti müsait misin demiyorsun dedi, bir arkadaşı dün buluşalım mı diye sormuştu o da akşama bakalım demişti. (Son zamanlarda arkadaşları ile de dışarı çıkmıyor çıkmak istemiyor.)
Hepsini düşünerek teklif ettim.
Derdi sırf eve gelip rahat rahat yatmak. Senelerce dışarıda gezdik tozduk keyifli vakitler geçirdik evlendiğimizden beri evdeyiz. Hem maddi olarak hem de biraz birlikte evde kalmak ikimize de iyi geldiği için evde daha çok zaman geçirdik.
En son sinirlendim (sesini yükseltmedim) evlendiğimizden beri annenlere, annemlere gitmekten başka kaç kere ne yaptık daraldım kaç zamandır söylüyorum yine hareket etmiyorsun dedim. Suratımı astım oturdum.
Tamam anlamadım bu kadar üzüldüğünü niye açıklamadın dedi, daha ne kadar açık anlatayım ifade edeyim dedim. Tamam madem işimi hızlıca halledeyim sonrasında diye cümleye başladı ben de istemiyorum sen işini hallet sonra da annenlerde otur arkadaşlarınla takıl eve gel yat ilgilenmiyorum dedim. Cidden çok az trip atarım ve ilk kez kızdığımı küserek ifade ederim. Genelde kızdığım bir şeyi oturur konuşur anlatırım.
Sonra o hazırlandı çıkıyorum ben dedi çok napıyım dedim ama gittikten sonra da üzüldüm. Niye anlamak istemiyor bu adam derdimi. Sorun onunla evde kötü zaman geçiriyor olmam değil ben evde de onunla çok keyifliyim. Ama sıkıldım. Sürekli ev ders aileler ev işi derken daraldım arkadaşlarımla çıksam bile eşimle gezmek istedim. Bundan 6 ay önce hepsini çok keyifle yaparken şimdi neden yapmıyor. Geçtiğimiz aylarda bir simit çay yaptık parkta o bile o kadar mutlu etti ki. Ruhumuzun yenilenmesi için gereksiz mi dışarı çıkmak. Deli oluyorum resmen üşeniyor.

Klasik erkek. Ben cozum bulamadim ilk yildan sonra kendime stres yapa yapa hasta oldum. Artik onunla zaman gecirmiyorum arkadaslarimla cay kahve icmeye cikiyorum. Alisveriseime tek cikiyorum. Guzel hava gordumu hemen kendime planlar yapiyorum. 3 yilin sonunda ben genclestim o iyice coktu zaar. Isten eve evden ise iyice kafayi yedi. Yedikce yatti simdi oldu yarim dunya. Bundan benim asla suçum yok cok ugrastim olmadi. Spora git dedim arkadaslarimiza gidelim dedim yok. Onu goren sana ne olmus hem kel hem fodul olmussn diyolar ve halada sikayetci degil bos bos telde videolar izliyo araba vidrolari. Bende yazin baharin guzelligini yasiyorum.

Aslında kendisi de şikayetçiyim diyor daraldım ye iç yat diye ama hadi kalkalıö deyince asla kıpırdamıyor. Ben de arkadaşlarımla zaman geçiriyorum ama daraldım böyle değildi bu adam. Nikahtan önce sevgisini sözle değil de bu tarz sevdiğim şeyleri yaparak gösterirdi. Şimdi de söze gelince güzel güzel şeyler söylüyor ama totosunu kaldırmıyor.

Kendi haline bırak bir süre. Sen kendi arkadaşlarınla dışarıda zaman geçir. Çok haklısın tavır almakta.
Ama adamın mayası buysa değiştiremezsin.

Bu kadar kafanıza takıp üzüldüğünüzü idrak etmiyormuş, tam etmiş lafı ağzına tıkamışsınız ama.

Elbette kendisi de düşünmeli, istemeli vs ben size hak verdim. Ama kestirip atmasanız bugün başka planlarınız olabilirdi gibi de geldi şimdi.Adam tam aydınlanma yaşıyormuş siz engel olmuşsunuz gibi

Kendi haline bırak bir süre. Sen kendi arkadaşlarınla dışarıda zaman geçir. Çok haklısın tavır almakta.
Ama adamın mayası buysa değiştiremezsin.

Mayası bu değil bu adam benim liseden beri hayatımda sever gezmeyi tozmayı spor yapmayı. Ev mi rahat geldi bilemedim ki

,

Evet aydınlanma geliyordu engel oldum çünkü kendimi kötü hissettim. O kadar söyledim açık açık illa küsünce mi bir şeyler yapacak çocuk gibi kanmak istemedim.

Tamam da adam geç güç anlamış derdinizi. Bence yersiz olmuş tribiniz tam haklı olduğunuzu kabul ettiği noktada ilgilenmiyorum çık git demeniz olmamış.

Bi de erkekler genel olarak evlenince böyle olur derler tamam da siz arkadaşlarıyla da çıkmıyor diyorsunuz. Belki bir derdi var siz anlayış gösterip sordunuz mu hiç? Keşke işimi halledip geleyim deyince tamam deseydiniz güzel de bi konuşma yapardınız başbaşa. Güzelim fırsatı tepmişsiniz açıkçası.

,

Evet aydınlanma geliyordu engel oldum çünkü kendimi kötü hissettim. O kadar söyledim açık açık illa küsünce mi bir şeyler yapacak çocuk gibi kanmak istemedim.
Hani demiş ya ama "tamam ben bu kadar üzüldüğünü bilmiyordum" diye.
Sizi bu konuda üzüyor olmak onu harekete geçirecekti belli ki.
Neyse olsun, belki yine de ayarlar birşeyler.
En azından artık cidden üzüldüğünüzün farkında.
Olur böyle şeyler.
Konuşun bence, iletişim kopuk olmasın, gerisi toparlanır.

Eskiden para anlamında bir sorumluluğu yoktu, arabası da vardı. Şimdi araba yok maddi olarak ancal yetiştiriyoruz. Kendisinin abartılı bir konuda harcaması var ona kızıyorum onun haricinde para da harcamıyor. Ama bu kadar uzun uzuuuun anlatıyorum yine anlamamış olmaması değil de anlamamazlığa vurmuş olduğunu hissettirdi bana. Ne bileyim ben de çocuk gibi kanacakmışım gibi hissettim. Bundan sonra plan yapamayacağım bir şekilde kendi isterse yapsın.

Bu tarz konularda genellikle kadınların gereksiz trip attığını düşünürüm ama konunuzda siz haklısınız.
Mutlu bir ilişki için emek ve çaba gerekir.
Eşinizde bu yönde bir çaba göremedim.

Bu tarz konularda genellikle kadınların gereksiz trip attığını düşünürüm ama konunuzda siz haklısınız.
Mutlu bir ilişki için emek ve çaba gerekir.
Eşinizde bu yönde bir çaba göremedim.

Teşekkür ederim. Her konuyu triple çözen kadınlara ben de kızarım ama ilk kez bu kadar içim kızdı üzüldü ilk kez böylesine küsmüş hissettim.

Kendi başıma yapıyorum ama her etkinlikte tek başına yapılmıyor ki.
Tabi ki yapılmıyor ama canını sıktığında da huzurun kalmıyor
üzerine gitme madem eşinin, evde yatmak mı istiyor bırak çık evdeyken arkadaşlarınla program yap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…