- Konu Sahibi Gozluklupanda
Ingiltere 2008 de Turkiye den au pair alimlarini durdurdu.Gidebiliyorsan İngiltereye git derim.
Amerikada mesafeler çok uzak, araba kullanmak zorundasın. Şirketten sana söylemediler mi?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ingiltere 2008 de Turkiye den au pair alimlarini durdurdu.Gidebiliyorsan İngiltereye git derim.
Amerikada mesafeler çok uzak, araba kullanmak zorundasın. Şirketten sana söylemediler mi?
Qbenimde aklima gelen ilk bu tür olaylar oluyor. Bi evde erkek varsa kafam hic rahat olmazBu şekilde giden iki arkadaşım, (biri Türk biri estonyalı) kaldıkları evdeki baba tarafından tacize uğradı. Estonyalı olan arkadaşım ağır bunalıma girdi. Tanıdığım iki kişi var giden, genelleme yapamam o yüzden ama paylaşmak istedim.
Benim ehliyetim bile yok ki sorun olur mu araba kullanmayı bilmemek?Daha cok aile seni seciyor diye hatirliyorum.
Ben New Jerseyde kaldim ama aslinda Michigan da bir aileye gidecektim basta.
Ingiltere de kaldigim halde Amerikaya vize alirken red aldim 2 kez. Aslinda gonlumde Ingiltere vardi ogrenci vizesine basvurdum olmadi.
Benim acenta tekrar dne dedi. Ben zaten kaybedicek birseyim yok diye nerdeyse kavga ettim vize memuruyla.
Bana senin dilin var dedi ben de eee ayni seyi Yeni Zellandalilara ya da ingilizleredemi soyluyorsunuz onlar da Au pairlik yapuyor dedim.
Cift standart anlycaginiz ama ne hikmetse sonuncu da vize verdi kavga ettigim memur.
Canim ben cok salaklik ettim dogru durust araba kullanmadan gittim. Bildigin yalan soyledim aileye. Sansima iyi cikti aile ve bana araba kullanmayi ogrettiler.
Ama sen bunu yapma sakin direk seni deistirebilirler.
Cok pratik yap gitmeden ya da gercekten araba kullanman gerekmeyen yere git.
Ben 12 senedir araba kullaniyorum cok sukur hic kazam olmadi ya da ceza yemedim.
Ilk zamanlar cok kayboldum arabayla hatta Honda odesey kullandim hala ayni ayarda araba kullaniyorum.
Burda ki arabalar genelde buyuk oluyor zaten.
Bildigim kadariyla Ingiltere au pair vizesini kaldirali 10 sene oluyor.
Ama Ingiltere de Au pairlik sartlari daha zordu.
Orda eger kalicaginiz aile sizi atarsa kendi basinasiniz
Amerika da acentaniz size yeni aile buluyor bir sorunda.
Amerikaya gelir gelmez belli bir noktada butu Au pair Bulusup otelde kaliyordu. 4 gun egitim vardi .
Sanırım uğurlu bir şey bu au pair olayıBurada expat olarak yaşayan ve üst düzey yöneticilik yapan 5 tane türk bayan arkadaşın ortak özelliği üni sonrası au pair olarak ingiltere'de çalışmışlar. Hayatlarına çok şey kattığını söylüyorlar. Hem ingilizcelerini geliştirmek hemde yabancı bir ülkede tek başına hayatla mücadeleyi öğrenmek açısından çok işe yaramış. Keşke bende gençken deneseymişim diye hayıflanıyorum. Ama kızlarını gönderirmisin desen orda biraz düşünürüm. Kıyamam gibi gelirama kesinlikle bence denemelisin. Çünkü gerçekten işe yarıyor
Merhabalar su an görüştüğüm ailenin çocukları da 3 ve 5 yaşında sizce zor mu bu yaş grubuWow tam benlik konu bu.
Oncelikle canim tebrik ediyorum Au pair olmayi sectigin icin cunku cok egleneceksin ve korkulacak birsey yok.
Ben 2002 -2004 yillari arasi Ingiltere
2005-2007 arasi Amerika da Au pairlik yaptim
Kesinlikle Turk ya da musluman bir ulkeden birine Au pair olarak gitme cunku cok calistiriyorlar.
Benim iki arkadasim bir Ingilteredeydi digeri Amerikadaydi Turk ailenin yanin da kalirken kis ortasi kvdular.
Hatta benim Musevi asilli ailem yanina aldi yeni aile alana kadar. 10 gun kadar beraber kaldik.
Su an ki Amerika sartlarini bilmiyorum ama seni cocuklarin isleri disinda calistimaya haklari yok.
Yani onlarin camasiri yemegi getir gotur isi disin da is yapmaman lazim.
Amerika cok buyuk araba kullanmayi bilmiyorsan cok sorun olur. Cunku eger Manhattinda oturmayacaksan araba her sekilde kullanman gerek.
Burda cocuklarin cok sosyal aktiviteleri var ve bazen kendini sofor bile zannedebilirsin.
Benim baktigim cocuklar 10 ay 3 ve 5 yasindaydi ve bazen okulla gotururken car pool yapiyorduk. Bazi gunler 5 cocukla okula gider gelirdim.
Kesinlikle cocuklari dakika bile olsa arabada yanliz biramazssin uyusa bile disarda kar firtina yagmur bile yagsa da.
Onlar sana haftalik schedule verirler zaten.
YouTube de bunu yapan bir genç kız var ,bebekle kurduğu bağ çok güzel bulursam atayım sana.Herkese iyi günler. Haziran ayında au pair olarak Amerika'ya gitmeyi planlıyorum ama açıkçası çok korkuyorum. Öncelikle au pair ne onu açıklayayım: Yabancı bir ülkeye orada yaşayan çocuklu bir ailenin yanına gidip onların çovuklarına bakıp, ev işlerini yapıyorsun. Onlar da sana haftalık belirli bir miktar harçlık veriyorlar ve boş zamanlarında dil okuluna gidiyorsun. Hatta bu şekilde master yapmış olanlar bile var. Tahmin edersiniz ki büyük sorumluluk gerektiren bir durum ama bir dil öğrenmek ve orada yaşamak için maliyet en uyguna gelen yol bu.
Çocukları çok severim, kuzenlerim, yeğenlerimi ben büyüttüm sayılır, ev işlerini de severim ama yabancı bir ülkede, yabancı birinin çocuğuna bakma fikri beni çok korkutuyor. Yapabilir miyim becerebilir miyim diye düşünmeden alamıyorum kendimi. Olumlu veya olumsuz fikirlerinizi belirtebilir misiniz bu konu hakkında? Kafam çok karışık gerçekten.
Sanırım bugün yine 2013 de açılan bir konuya yorum yapılmıştıBu ablamız 2017de açmış bu konuyu simdiye yüz kez gidip gelmiştir![]()
eski konu...Herkese iyi günler. Haziran ayında au pair olarak Amerika'ya gitmeyi planlıyorum ama açıkçası çok korkuyorum. Öncelikle au pair ne onu açıklayayım: Yabancı bir ülkeye orada yaşayan çocuklu bir ailenin yanına gidip onların çovuklarına bakıp, ev işlerini yapıyorsun. Onlar da sana haftalık belirli bir miktar harçlık veriyorlar ve boş zamanlarında dil okuluna gidiyorsun. Hatta bu şekilde master yapmış olanlar bile var. Tahmin edersiniz ki büyük sorumluluk gerektiren bir durum ama bir dil öğrenmek ve orada yaşamak için maliyet en uyguna gelen yol bu.
Çocukları çok severim, kuzenlerim, yeğenlerimi ben büyüttüm sayılır, ev işlerini de severim ama yabancı bir ülkede, yabancı birinin çocuğuna bakma fikri beni çok korkutuyor. Yapabilir miyim becerebilir miyim diye düşünmeden alamıyorum kendimi. Olumlu veya olumsuz fikirlerinizi belirtebilir misiniz bu konu hakkında? Kafam çok karışık gerçekten.