• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları Avent yenidoğan biberon seti mi yoksa normal biberonu mu

Zeynep tuna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2016
163
44
98
Hanımlar aventin yeni doğan biberon setini mi almak mantikli yoksa sadece biberon ve emzigini mi almaliyim. Yenidoğan seti ne kadar uzun sure kullanabilirim

Yenidoğan setinde neler var bilmiyorum ama emzireceksen biberonla pek işin olmuyor bir tane 3-6 ay biberonu aldım ben. O 2 numaralı emzikle geliyor. Yanına da 1 no emzik aldım. 0-3 ay biberonları çok küçük oluyor tavsiye etmem. Kızım 5,5 aylık biberonu bifiil kullanmaya yeni başladım. Şimdiden alma bence. bu arada doğuma az kalmış inşallah sağlıkla mutlulukla kucağına alırsın bebeğini

Yenidoğan setinde neler var bilmiyorum ama emzireceksen biberonla pek işin olmuyor bir tane 3-6 ay biberonu aldım ben. O 2 numaralı emzikle geliyor. Yanına da 1 no emzik aldım. 0-3 ay biberonları çok küçük oluyor tavsiye etmem. Kızım 5,5 aylık biberonu bifiil kullanmaya yeni başladım. Şimdiden alma bence. bu arada doğuma az kalmış inşallah sağlıkla mutlulukla kucağına alırsın bebeğini
Amin canim. Icinde 4 tane biberon oluyo. 2 tane 125 ml 2 tane 260 ml olmak uzere. 1 emzik ve biberon fircasi oluyo. Merak ettiğim hepsinin biberon başı yenidogana ozel midir

Amin canim. Icinde 4 tane biberon oluyo. 2 tane 125 ml 2 tane 260 ml olmak uzere. 1 emzik ve biberon fircasi oluyo. Merak ettiğim hepsinin biberon başı yenidogana ozel midir
Evet hepsi 1 numara bence. 0-3 ay kullanılan tek delikli biberon emziği yani. Ayrı biberon emziği satın alabilirsin gerekirse. Ama dediğim gibi bebeği emzirmeyi düşünüyorsan 4 biberon fazla bence bir tane alınabilir istersen

Merhaba,

Her ihtimale karşı evde bulunsun diyerek doğumdan önce aventin bir tane 120 ml cam biberonunu aldım. Doğumdan sonra bebeğim emmedi sütü sağarak verdim. Sağma makinesindeki 125 ml plastik biberon ve cam biberonla bir ayı geçirdim.

Bence hemen set almayın. Bir tane biberon ilk aşama için yeterli olur. Zaten ilk ay tek seferde içebileceği mama ya da süt miktarı 120 mlyi geçemez, büyük biberona bebeğiniz 2 aylık olana kadar ihtiyacınız olmaz.

125 ml biberonun ucu tek delikli, 260 ml biberonun ucu 2 delikli oluyor. Bebeğiniz 3 aylık olunca 2 delikli biberonla beslense daha iyi.

Setin içindekiler sanırım plastik biberon. İkisini de kullanmış biri olarak cam biberonu tavsiye ederim. Cam biberonun temizliği ve ısıtma-soğutması plastiğe oranla daha iyi.

Aventin emzikleri de iyi tavsiye ederim.

Biberon fırçasına da tabi ki ihtiyaç oluyor ama sanırım aventin fırçası piyasadaki diğer fırçalara göre daha pahalı. Onun yerine muadil bir fırça bulunabilir.

Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin :)

Hanımlar aventin yeni doğan biberon setini mi almak mantikli yoksa sadece biberon ve emzigini mi almaliyim. Yenidoğan seti ne kadar uzun sure kullanabilirim
ben nuk aldım hatta a101 den almıştım. kullanmam ama evde bulunsun istedim. yenidoğum yaptım erken doğum oldu 36+0 da acil sezeryan oldum. sütüm hemen geldi ama az geliyordu. sarılık olunca fototerapi gördüğünde biberonla beslenmesi gerekti 2 gün. hastanede ne verdiler bilmiyorum ilk etapta ama ben eve gelince nuk kullanmaya başladım mama takviyesinde. şimdi 12 günlük olduk hem mama hem meme devam ediyoruz. damaklı biberon ucu olduğundan sanırım hiç memeyi almamazlık yapmıyor ben memnun kaldım açıkcası.
umarım biberona gerek kalmaz ama evde bulunmasında fayda var. birde bebekler kendileri seçermiş biberon uçlarını siz en pahalısınıda alsanız bebek kabul etmeye biliyormuş. benim şansıma yada bebek çok küçük olduğundan benim aldığım biberonu kullanabildik. sizede hayırlı doğumlar.

E
ben nuk aldım hatta a101 den almıştım. kullanmam ama evde bulunsun istedim. yenidoğum yaptım erken doğum oldu 36+0 da acil sezeryan oldum. sütüm hemen geldi ama az geliyordu. sarılık olunca fototerapi gördüğünde biberonla beslenmesi gerekti 2 gün. hastanede ne verdiler bilmiyorum ilk etapta ama ben eve gelince nuk kullanmaya başladım mama takviyesinde. şimdi 12 günlük olduk hem mama hem meme devam ediyoruz. damaklı biberon ucu olduğundan sanırım hiç memeyi almamazlık yapmıyor ben memnun kaldım açıkcası.
umarım biberona gerek kalmaz ama evde bulunmasında fayda var. birde bebekler kendileri seçermiş biberon uçlarını siz en pahalısınıda alsanız bebek kabul etmeye biliyormuş. benim şansıma yada bebek çok küçük olduğundan benim aldığım biberonu kullanabildik. sizede hayırlı doğumlar.
En iyisi dogumdan sonra duruma gore davranmak lazim sanirim

E

En iyisi dogumdan sonra duruma gore davranmak lazim sanirim
ihtiyaca göre eczaneden alınabilir. çokta araştırmanın anlamı yok bence. ama göğüs ucunuz yoksa avent göğüs ucu koruyucu-çıkarıcı alabilirsiniz benim tek göğüs ucum emzirirken içine kaçıyordu ilk birkaçgün çok işime yaradı 17-25 tl arası bir fiyatı var. oda ihtiyaç halinde eczaneden alınabiliyor. ben sezeryan olduğum için baygonken hemşire aldırmış eşime :D

merhaba bence her ihtimale karşı yenidoğan biberonu bulundurun.Çünkü ilk başta sütünüzü çekmek zorunda kalabilirsiniz.Ben de ilk başta kesinlikle benden beslenmeli biberona alışırsa meme almaz diyordum ama sonra mamajoo yu keşfettim.Ucu anne göğsüne yakın olup,bebek çektikçe geldiği için aktif beslenmeyi sağlayabilmiştim.Ayrıca
kokusuz ve tatsız silikondan olduğu için meme-biberon birleşimini sağlamıştım.
Biberon ucunda bulunan anti-kolik valf sistemi sayesinde de hava yutmuyordu ve gaz da çok olmuyordu.

Back
X