Avrupa ülkesinde olup, Türkiye’den olan biriyle evlenmek?

DurFakatDinle

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mart 2015
670
1.494
113
Selam kızlar hemen konuya giriyorum.

Ben yurtdışında doğup büyüdüm, 4 yıl önce boşandım çocuğum yok, yaşım 32 ve evlenmem gerekiyor artık, yoksa kedi kadın olacağım, az kaldı...

Yaşadığım ülkede karşıma çıkan kısmetlerim, ya benden yaşça küçük, yada çoluk çocuk sahibi boşanmış sorumsuz erkekler.

Yada Türk değiller (ırkcı değilim asla, ama kültürel açıdan anlaşmak zor olur bir Arapla, Pakistanlıyla vs.)

Avrupa’da yaşayan Türk erkeklerini çoğunuz az çok görüp bir fikir sahibi olmuşsunuzdur tahminen.

Kadına değer vermeyen, kültürsüz, konuşmayı dahi düzgün beceremeyen, kıro tipi erkekler. Yada kulağı küpeli disko tipler. Ortası yok zaten herşeyi uçlarda yaşıyorlar sanki :-/

Bu tiplere elbette saygım sonsuz, ama evlilik konusunda tercih edemiyorum.

Gelen taliplerimi şutlamaktan yoruldum artık, bekarlığıma bir son vermek istiyorum.

Türkiye’de doğup büyümüş, güzel bir mesleği olan, hiç evlenmemiş (çocuk yok) biriyle ciddi konuşuyorum bir aydır. Türkçeyi kusursuz konuşması, kibar olması, gezip tozmayı hayattan zevk almayı bilen biri olması hoşuma gidiyor.

Ne dersiniz, Türkiye doğup büyüyen biriyle kültür çatışması yaşarmıyım acaba? yoksa benimle yurtdışına yerleşmek içinmi ilgileniyor?

Pişman olurmuyum, kafamda deli sorular yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski eşiniz Avrupa'da mı doğmuştu

Yani bu bir ölçü değil ama avrupadakiler kötü diye genelleme olmaz zira Avrupadaki türk kızları hakkında da bir çok genelleme yapsak hoşunuza gider mi

Bir de 32 yaşına geldim evlenmeliyim modunuz hatalı

Evlilik için kriterler bunlar olamaz ki sevgi saygı birlikte paylaşılacak bir hayat için yola çıkılır

İlişkiniz ciddilesirse gelecekte Türkiye ye yerleşmek istediğinden bahset hemen anlarsın zaten yurtdisi için mi seninle ilgilendiğini. Benim eşim yabancı, 20 yıldır da mutluyuz ve bir türkle evlenmedigim için kendimi çok şanslı görüyorum şuradaki konuları okudukça 😏
Aaa sizde yok mu oyle gorumce elti kaynana 🤣
Oysa ki Kraliyet ailesinde bile bir elti catismasi var

Sizin Turkiyeye yerlesme fikrinizden haberdar mi? Bunu oturup konusmadan niyetinin yurtdisina gelebilmek olup olmadigini bilemezsiniz.
Bu arada bayagi gurbetci erkekleri gömmüşünuz de, siz de onlarla ayni sartlarda yetismediniz mi? Aslinda kendinizi de kotulemis oldunuz bi nevi😉
Türkiye’ye yerleşme fikrim yok canım. Aynı şartlarda yetişmemiş olacağım ki, ortak nokta bulamıyorum, değil mi? Bunu ayrıca belirtme gereği duymadım, aklın yolu bir ;-)

Eski eşiniz Avrupa'da mı doğmuştu

Yani bu bir ölçü değil ama avrupadakiler kötü diye genelleme olmaz zira Avrupadaki türk kızları hakkında da bir çok genelleme yapsak hoşunuza gider mi

Bir de 32 yaşına geldim evlenmeliyim modunuz hatalı

Evlilik için kriterler bunlar olamaz ki sevgi saygı birlikte paylaşılacak bir hayat için yola çıkılır
Eski eşim yaşadığım yerde doğup büyümüş biriydi. Ondan önce ve sonra karşıma çıkanlar hakkında ise, iyi düşünmediğimi söylemek yanlış olmaz. Tabi ki de Avrupa’da ki kızlar hakkında da önyargılı olanlar var, Türkiye’de ki kızlar hakkında olduğu gibi.

Ama ben kendi tecrübelerimden bahsettim, konu toplumsal önyargıları ele alan bir konu değil, tamamen kendi şahsi izlenimlerimi anlatan bir konu :)

İlişkiniz ciddilesirse gelecekte Türkiye ye yerleşmek istediğinden bahset hemen anlarsın zaten yurtdisi için mi seninle ilgilendiğini. Benim eşim yabancı, 20 yıldır da mutluyuz ve bir türkle evlenmedigim için kendimi çok şanslı görüyorum şuradaki konuları okudukça 😏
Eşiniz nereli? :)

Eski eşim yaşadığım yerde doğup büyümüş biriydi. Ondan önce ve sonra karşıma çıkanlar hakkında ise, iyi düşünmediğimi söylemek yanlış olmaz. Tabi ki de Avrupa’da ki kızlar hakkında da önyargılı olanlar var, Türkiye’de ki kızlar hakkında olduğu gibi.

Ama ben kendi tecrübelerimden bahsettim, konu toplumsal önyargıları ele alan bir konu değil, tamamen kendi şahsi izlenimlerimi anlatan bir konu :)

Demek istediğim oralı olanların da buralı olanların da iyisi kötüsü olur kişi bazında değerlendirin

Genelleme değil kişiyi değerlendirin

Bulamam vs demeyin gerçekten içinize sinecek birilerini bulun geç kaldım diye düşünmeyin

Mantalite olarak Avrupa'da yetişmiş erkeklerden kalır yanı olmayan hatta sizin dediğiniz tiplemelerden çok daha iyi Türk arkadaşlarım(ız) var (hepimizin vardır muhtemelen).

Ama sizinle yurtdışı için mi ciddi düşünüyor, o ayrı konu. Ve maalesef benim de aklıma gelecek bir soru olurdu çünkü bir şekilde yurtdışına gitmeye çalışan çok fazla insan var.

Mantalite olarak Avrupa'da yetişmiş erkeklerden kalır yanı olmayan hatta sizin dediğiniz tiplemelerden çok daha iyi Türk arkadaşlarım(ız) var (hepimizin vardır muhtemelen).

Ama sizinle yurtdışı için mi ciddi düşünüyor, o ayrı konu. Ve maalesef benim de aklıma gelecek bir soru olurdu çünkü bir şekilde yurtdışına gitmeye çalışan çok fazla insan var.
Haklısınız, şaştım kaldım bende...

Aaa sizde yok mu oyle gorumce elti kaynana 🤣
Oysa ki Kraliyet ailesinde bile bir elti catismasi var
kayinvalidem kayinpederim tabiki varlar :) her sene noelde 2 günlügüne gelirler . onlara otellerini ayarlariz , herkes istedigi gibi rahat etsin diye. benim kayinbiladerim var 2 tane ama onlarla daha nadir görüsüyoruz aile dört bir ülkeye dagilmis durumda :)
Eşiniz nereli? :)
Irlandali

Türkiye’ye yerleşme fikrim yok canım. Aynı şartlarda yetişmemiş olacağım ki, ortak nokta bulamıyorum, değil mi? Bunu ayrıca belirtme gereği duymadım, aklın yolu bir ;-)
Ozaman tabiki yurtdisina gidebilmek icin sizinle olma ihtimali olabilir. Hatta birçok insan taniyorum ki, yurtdisina gidip oturum da alinca kadini birakan.

Aklin yolu bir falan degil. 70 metre kare kumes gibi evde yasiyorlarsa siz de muhtemelen o evlerden birinde yetistiniz.
Benden size nacizane bir tavsiye, Turkiye'den biriyle evlenmemeniz. Yurtdisinda yasayanlari bu kadar kucumserken Turkiye'den gotureceginiz insana neler yapmazsiniz cok zorlanir oranin kulturune adapte olmakta

kayinvalidem kayinpederim tabiki varlar :) her sene noelde 2 günlügüne gelirler . onlara otellerini ayarlariz , herkes istedigi gibi rahat etsin diye. benim kayinbiladerim var 2 tane ama onlarla daha nadir görüsüyoruz aile dört bir ülkeye dagilmis durumda :)

Irlandali
Yaa ne kadar guzel bir duzen 😀
Birlesik Krallik ulkelerinin hepsine bir merakim var.
Universitede okudugumuz eserlerin etkisi sanirim.
Cok sanslisiniz 😉

Ozaman tabiki yurtdisina gidebilmek icin sizinle olma ihtimali olabilir. Hatta birçok insan taniyorum ki, yurtdisina gidip oturum da alinca kadini birakan.

Aklin yolu bir falan degil. 70 metre kare kumes gibi evde yasiyorlarsa siz de muhtemelen o evlerden birinde yetistiniz.
Benden size nacizane bir tavsiye, Turkiye'den biriyle evlenmemeniz. Yurtdisinda yasayanlari bu kadar kucumserken Turkiye'den gotureceginiz insana neler yapmazsiniz cok zorlanir oranin kulturune adapte olmakta
Kuzum senin derdin ne? Ne diye hayatın boyunca beni takip etmiş ve tanıyan biri gibi davranıyorsun? Nerden bilebilirsin nasıl yetiştiğimi?

Aklın yolu elbette bir. Ama senin aklın sana kalsın, çünkü sinirlerin yıpranmış biraz senin, sakinleşince gel :)

Back
X