Avrupa vatandasligi ve sorun olabilecek bir durum

bulut87

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2018
200
217
23
Merhabalar arkdaslar,

önceki konularimda da belirttigim üzere bekarim ve bu aralar bir kac kisiyle tanistirildim (aile ve dostlar araciligi ile).

Henüz bir sey yok ortada ve benimle tanistirilan kisileri yakin markaja alip degerlendirmeye calisiyorum.

Zaten aska inanan birisi de degilim ve cok muhtemel mantik evliligi yapacagim gibi görünüyor.

Dün teyzem "sende avrupa vatandasligi var. bundan dolayi da seninle ilgilenenler olacaktir. herkes ülkeden kacmak istiyor. tanistigin kisilerde buna dikkat bence. sadece bu sebepten ötürü seninle birlikte olmak isteyen varsa hemen ele" dedi.

Ben bu konuyla iglili hic bu sekilde düsünmemistim ama sizce böyle bir durum söz konusu olabilir mi ya? olursa da nasil anlayacagim? Normalinde pat diye de belirtmiyorum bunu ama sohbetlerde ortaya cikiyor tabiki. Saklasam mi ne yapsam? Bilemedim gercekten....

Bir bu kriter eksikti hayatimda.... :/

Nasıl yani ortada bişey olmasada bir kaç kişi ile görüşüp karar alacaksınız yanlış mı anladım.
O zmn onlarında sizi avrupa vatandaşı diye istemesi normal gözüküyor
yok hayir ailem benim artik evlenmemi cok istedigi icin su an iki kisi ile tanistirdi. öyle tanisma sürecindeyiz. Ortada bir sey yok derken yani henüz bir kez yemege ciktik anlaminda. Iliski boyutu yok ben de henüz o iki kisiyi degerlendiriyorum.

biz sevgiliylen bi arkadasida esimi buna benzer bir sekilde doldurmustu sen devlet personelisin o ozel sektor seninle bunun icin birlikte olabilir dikkat et diye esimde bana bunu soyledi isim vermeden boyle dusunuyolar dedi ben boyle bisey olsun istemem benimle param icin birlikte olunmasini dedi (özguven patlamasi yasiyor) annemin maasi esiminkinin 3 katiyken ben tek basima daha iyi bir maas alirken maasina kanacakmisim neyse evlendik adam bogazina kadar borca batmis megerse ode ode bitmedi hala arada bi yerlerden borc cikiyor yani demek istiyorum ki hayatta iyi sartlara sahip tek kisi siz degilsiniz teyzeniz biraz ucuk dusunuyor bence kafa baska calisiyor yani kimse avupaya gidecegim diye hic olmayacak insanla birlikte olupda hayatini yakmaz kolay kolay

yok hayir ailem benim artik evlenmemi cok istedigi icin su an iki kisi ile tanistirdi. öyle tanisma sürecindeyiz. Ortada bir sey yok derken yani henüz bir kez yemege ciktik anlaminda. Iliski boyutu yok ben de henüz o iki kisiyi degerlendiriyorum.

E tamama işte bende onu diyorum karşınızdaki insanda 2 3 kişiyle yemeğe çıkabilir ve sizi avrupa vatandaşısınız diye tercih edebilir.
Bu kadar mantık bana fazla, en başında dürüst olmadığınız bir kişiyle ömür geçirmeyi planlıyorsunuz.
İlişki boyutu yok savunmanız olmaz, yanı şeyi düşünün, karşınızdaki size yapsa ne hissedersiniz

biz sevgiliylen bi arkadasida esimi buna benzer bir sekilde doldurmustu sen devlet personelisin o ozel sektor seninle bunun icin birlikte olabilir dikkat et diye esimde bana bunu soyledi isim vermeden boyle dusunuyolar dusunuyolar dedi ben boyle bisey olsun istemem benimle param icin birlikte olunmasini dedi (özguven patlamasi yasiyor) annemin maasi esiminkinin 3 katiyken ben tek basima daha iyi bir maas alirken neyse evlendik adam bogazina kadar birca batmis batmis megerse ode ode bitmedi hala arada bi yerlerden borc cikiyor yani demek istiyorum ki hayatta iyi sartlara sahip tek kisi siz degilsiniz teyzeniz biraz ucuk dusunuyor bence kafa baska calisiyor yani kimse avtupaya gidecegim diye hic olmayacak insanla birlikte olupda hayatini yakmaz kolay kolay
ben de sizin gibi düsünüyordum hep. sonucta hic bir erkek sadece bunun icin benimle o yola girmez gibi geliyor. Zaten tanistirildigim kisiler de biri akademisyen docent üniversite de diger de bilgisayar mühendisi yani aslinda ikisinin de benim haricimde yurt disinda yasayabilme calisabilme olanagina sahip.
teyzem böyle diyince bir süpheye düstüm sanki...

E tamama işte bende onu diyorum karşınızdaki insanda 2 3 kişiyle yemeğe çıkabilir ve sizi avrupa vatandaşısınız diye tercih edebilir.
Bu kadar mantık bana fazla, en başında dürüst olmadığınız bir kişiyle ömür geçirmeyi planlıyorsunuz.
İlişki boyutu yok savunmanız olmaz, yanı şeyi düşünün, karşınızdaki size yapsa ne hissedersiniz
Hmm siz seyden bahseiyorsunuz degil mi? yani normal yollarla bir yerlerde karsilasip, asik olup o sekilde iliski yasayip evlenmek. evet ben de cok isterim bunu ama inanin olmuyor... yani ben ne zaman bu sekilde birisiyle tanissam her zaman hüsranla sonuclaniyor. O sebepten ötürü ben de su an daha mantikli davranip, ailemin dostlarimin bana önerdigi kisilerl tanisip, acaba bu kisi ile evlenip mutlu olabilir miyim diye düsünüyorum.... öyle bir durum söy konusu yani

avrupa derken hangi ülke vatandaşlığı? tahmınen bulgaristan yunanistan tarzı bir yer diye düşünüyorum...
siz zaten tr de yaşıyorsunuz, orada yaşasanız belki bu nedenle size yakınlık kurmak isteyen olur ama zaten tanışma evresinde olduğunuz kişiler meslek sahibi kariyerli insanlar onlar bu tarz ucuz işlerle uğraşmaz , ha ne olur ilerde evlenirseniz rahat rahat yurt dışına çıkabilirsiniz, belki ilerde çocuk yapmaya karar verirseniz yurt dışında yaşamayı düşünebilirsiniz sizin vatandaşlık hakkınızdan ötürü eşinizin yanınıza gelmesi kolay olur bu kadar..

E mantık evliliği bu demek değil mi zaten? Siz onda mantikli birşey ararsanız o da sizde arar.
Tavsiyem,aşık olursanız evlenin.
aslinda öyle evet. ben de karsimdakini mantik cercevesinde degerlendiriyorum aslinda. haklisiniz. ama tabiki sonucta birsey hissetmezsem ilerlemem. Uarim karsi taraf da öyle düsünür. tabiki hic bir seyin garantisi olmaz bu islerde.

biz sevgiliylen bi arkadasida esimi buna benzer bir sekilde doldurmustu sen devlet personelisin o ozel sektor seninle bunun icin birlikte olabilir dikkat et diye esimde bana bunu soyledi isim vermeden boyle dusunuyolar dedi ben boyle bisey olsun istemem benimle param icin birlikte olunmasini dedi (özguven patlamasi yasiyor) annemin maasi esiminkinin 3 katiyken ben tek basima daha iyi bir maas alirken maasina kanacakmisim neyse evlendik adam bogazina kadar borca batmis megerse ode ode bitmedi hala arada bi yerlerden borc cikiyor yani demek istiyorum ki hayatta iyi sartlara sahip tek kisi siz degilsiniz teyzeniz biraz ucuk dusunuyor bence kafa baska calisiyor yani kimse avupaya gidecegim diye hic olmayacak insanla birlikte olupda hayatini yakmaz kolay kolay

Yakar. Neler neler var. Benim okul arkadaşım Türkiyeden evlendi. Adam gelip çalıştı burda. Para biriktirmis.Tam iki sene geçtikten sonra adam birden ortadan kayboldu,sadece bir mesaj atarak. Yani düşün sabah her gün gibi işe uğurluyorsun. Adam herseyini hazırlayıp Türkiye e kaçıyor. Kızın halini bir düşün. Erkek ailesi de tabi ki oğullarının arkasında durdu

:) yok artik sanmam o kadar degildir ya. Bu arada sakin asla ve asla mantik evliligi yapma omur gecmez. Ask da olsun mantik da ikisi birlikte olmali. Ayrica her seyin bir vakti zamani vardir ailem istiyor diye acele etme.

avrupa derken hangi ülke vatandaşlığı? tahmınen bulgaristan yunanistan tarzı bir yer diye düşünüyorum...
siz zaten tr de yaşıyorsunuz, orada yaşasanız belki bu nedenle size yakınlık kurmak isteyen olur ama zaten tanışma evresinde olduğunuz kişiler meslek sahibi kariyerli insanlar onlar bu tarz ucuz işlerle uğraşmaz , ha ne olur ilerde evlenirseniz rahat rahat yurt dışına çıkabilirsiniz, belki ilerde çocuk yapmaya karar verirseniz yurt dışında yaşamayı düşünebilirsiniz sizin vatandaşlık hakkınızdan ötürü eşinizin yanınıza gelmesi kolay olur bu kadar..
almanya yani alman vatandasligim var babamdan ötürü. evet... yani inanin bunu hic düsünmemistim ama teyzem dün öyle diyince bi kurt düstü icime resmen.
ilerisi icin ülkenin durumu kötüye giderse gitmeyi de süsünebilirim tabiki. cocugum da direk o vatandasi oluyor zaten. hayirlisi artik.

:) yok artik sanmam o kadar degildir ya. Bu arada sakin asla ve asla mantik evliligi yapma omur gecmez. Ask da olsun mantik da ikisi birlikte olmali. Ayrica her seyin bir vakti zamani vardir ailem istiyor diye acele etme.
hmm biraz caresizlik biraz da umutsuzluktan ötürü öyle düsünmeye basladim... ama cok haklisin. zaten hic bir sey hissetmedigim birisi ile olamam.
hani o büyük ask diyorlar ya... onu bulacagima inanmiyorum. seveyim sayayim hayattaki yasam felsefemiz uysun yeterli gibi geliyor.

Yakar. Neler neler var. Benim okul arkadaşım Türkiyeden evlendi. Adam gelip çalıştı burda. Para biriktirmis.Tam iki sene geçtikten sonra adam birden ortadan kayboldu,sadece bir mesaj atarak. Yani düşün sabah her gün gibi işe uğurluyorsun. Adam herseyini hazırlayıp Türkiye e kaçıyor. Kızın halini bir düşün. Erkek ailesi de tabi ki oğullarının arkasında durdu
aman tanrim ya... korkunc. gerci ben türkiye de yasiyorum yani henüz oralara gitme gibi bir planim yok. isim gücüm ailem burda cünkü. ama iste yine de... dünyanin bin bir hali var. bir de erkeklere karsi asiri bi güvensizlik duygum var. herseyi sorguluyaip dedikleri hic bir seye inanamiyorum artik..
bana bu duyguyu vermeyen kimseyle de evlenemem zaten sanirim... ailem baski yapsa dahi

Hmm siz seyden bahseiyorsunuz degil mi? yani normal yollarla bir yerlerde karsilasip, asik olup o sekilde iliski yasayip evlenmek. evet ben de cok isterim bunu ama inanin olmuyor... yani ben ne zaman bu sekilde birisiyle tanissam her zaman hüsranla sonuclaniyor. O sebepten ötürü ben de su an daha mantikli davranip, ailemin dostlarimin bana önerdigi kisilerl tanisip, acaba bu kisi ile evlenip mutlu olabilir miyim diye düsünüyorum.... öyle bir durum söy konusu yani

Hayır öyle değil, ki bende eşimle öyle tanışmadım.Ama daha ilk gördüğümde anlamıştım, hatta inadımdan adını bile sormadım, ve tanıdığın arkadaş listesine bakıp eşimi görüp keşke o olsa demiştim.
Ama 2 kişi ile aynı anda yemeğe çıkmanız hoşuma gitmedi, yalan yok. Siz niyetinizi sağlam tutun, inşallah düzgün seveceğiniz merhametli iyi bir adamla karşılaşırsınız.
Ama kesinlikle bu 2 adamı kıyaslayarak olmaz.
Olurda ikisinden biri ile evlenirseniz, ben aslında ... biri ile de yemeğe cıktım diyemezsiniz. Olmaz..

Back
X