Avrupa vatandasligi ve sorun olabilecek bir durum

Merhabalar arkdaslar,

önceki konularimda da belirttigim üzere bekarim ve bu aralar bir kac kisiyle tanistirildim (aile ve dostlar araciligi ile).

Henüz bir sey yok ortada ve benimle tanistirilan kisileri yakin markaja alip degerlendirmeye calisiyorum.

Zaten aska inanan birisi de degilim ve cok muhtemel mantik evliligi yapacagim gibi görünüyor.

Dün teyzem "sende avrupa vatandasligi var. bundan dolayi da seninle ilgilenenler olacaktir. herkes ülkeden kacmak istiyor. tanistigin kisilerde buna dikkat bence. sadece bu sebepten ötürü seninle birlikte olmak isteyen varsa hemen ele" dedi.

Ben bu konuyla iglili hic bu sekilde düsünmemistim ama sizce böyle bir durum söz konusu olabilir mi ya? olursa da nasil anlayacagim? Normalinde pat diye de belirtmiyorum bunu ama sohbetlerde ortaya cikiyor tabiki. Saklasam mi ne yapsam? Bilemedim gercekten....

Bir bu kriter eksikti hayatimda.... :/
Bildiğiniz gibi zaten sizinle evlenen insana önce vatandaşlık değil oturum izni veriyorlar.Vatandaşlık için dil okuluna gidilmesi ve belirli süre vatandaslığın alınacağı ülkede belirli süre yaşanması gerekiyor.Yani kimse sizinle evlendiği zaman otomatik olarak vatandaş olmuyor.Vatandaşlığına tabi olduğunuz ülkenin ,vatandaş olabilmek için istediği şartları öğrenseniz daha iyi olur.

Ben yaşadim...

Akli basinda, mantikli insanlar sizin gibi düsünüyor ama toplumun buyuk cogunlugu hic dusunmuyor. Dil problemi, is problemi, sosyal cevre kimse olayin bu taraflarina bakmiyor. İnsanlar saniyorlarki ben avrupaya gidicem paraya para demicem artik. Ulkede mühendislik bitirmis ama avrupada fabrikada calisan yiginla insan var. Fabrikaya ise girmekte kolay degil bunun dil problemi var belki inanmicaksiniz ama torpili var.
Oysa türkiyede Kuranin üzerine yemin ederim ki asgari ücretle calisan bi insan burdankilerden daha sosyal
Sosyal olmak için para gerekiyor malum.Asgari ücretle burada yasasaydınız hiçbir sosyalliğin olmadığını anlardınız.Hadi para gerektirmeyen park bahçe gezmek desek orada da sapığı,laf atanı,oturup gündüz gündüz bira içenleri ile dolu.Ülkede paran varsa sosyalsin yoksa değilsin.

Eşimin kuzeni Alman vatandaşı. Boşanmış,biri 11 diğeri 15 yaşında 2 çocuğu vardı. 150 kilo. Küçük kız 44 beden giyiyor. Büyük oğlan kaç kilo bilmiyorum. 90-100 arasıdır muhtemelen.
Kızın altına kaçırma sorunu var. Eşimin kuzeni gece oksijen maskesiyle uyuyor. Sabahtan geceyarısına kadar korkunç bir şekilde yemek yiyip yatıyorlar. Bardağını yerinden kaldıran yok. BÜtün gün sigara,kahve,çay...Kâbus gibi hayatları var.
Buna rağmen hiç evlilik yapmamış kendinden 3-4 yaş küçük bir adamla evlendi. Adamı Almanya'ya götürdü.
Sizi havada kaparlar yani...
Ülkenin hali ortada.
Geçen gün Carrefour'da kemiğin kilosu 13 lira idi.
Kemik ulan kemik Allah belanızı versin.

Mantık evliliği zaten tarafların birbiriniin işine gücüne, ailesine, terbiyesine hayat kalitesine baktığı bir yöntem değil midir?

Siz de belli kriterlere bakmayacak mısınız??

Elbette karşınızdaki de sizi sık eleyip dokuyacak.

Hayır ben o şekil istemiyorum derseniz de aşk bekleyeceksiniz.

Bu böyle bişey ablacım. Kararını ona göre ver.

Sosyal olmak için para gerekiyor malum.Asgari ücretle burada yasasaydınız hiçbir sosyalliğin olmadığını anlardınız.Hadi para gerektirmeyen park bahçe gezmek desek orada da sapığı,laf atanı,oturup gündüz gündüz bira içenleri ile dolu.Ülkede paran varsa sosyalsin yoksa değilsin.

He tamam...

Back
X