avrupalı aileler neden bu kadar modernken benim ailem değil

kahveninrengi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2013
59
0
26
Ankara
Allah başka dert vermesin tabi bunlar dert sayılmaz ama . Kızlar size önemli değilmiş gibi gelebilir ama bu alanyadaki isveç'li norveç'li danimarkalı'lı yada hangi memleketse kızları neden bu kadar güzel ha ? Anlamadım ki hepside çok uzunlar sarı saçlarını savuruyolar sürekli dik yürüyolar kendilerinde acayip bi özgüven var mesela benim yaşıtım kızlar acayip kendine güvenli herşeyi giyoyorlar rahatça yürüyorlar sonra saçları başlaları acayip güzel . Bende onlar gibi olmak istiyorum . Boyu kısa olanların da fiziği o kadar güzel ki küçücük sevimli bi popo hafif bronz bacaklar kalkık minicik bi burun kaşları yüzlerini enfes gösteriyo . Siyah saçlı bayanlarda çok güzel . Onlardan neyim eksik benim yaşıtım kızlar kola almaya bikiniyle gidiyo garsonlarla fingirdiyo ben sadece bi merhaba bi personele desem annem kıyameti kopartıyo . Neden ha neden ??? Onlar böyle rahat özgüvenli herşeyi yaparak bilerek hayatı yaşıyarak yetişiyolar ama bizim ailelerimiz onların tam tersi . Allah'a şükürler olsun afrikada bi yerde de doğabilirdim . Ama neden avrupa iskandinavya bu kadar açık görüşlüyken bizim ailelerimz değiil anlamıyorum

Allah başka dert vermesin tabi bunlar dert sayılmaz ama . Kızlar size önemli değilmiş gibi gelebilir ama bu alanyadaki isveç'li norveç'li danimarkalı'lı yada hangi memleketse kızları neden bu kadar güzel ha ? Anlamadım ki hepside çok uzunlar sarı saçlarını savuruyolar sürekli dik yürüyolar kendilerinde acayip bi özgüven var mesela benim yaşıtım kızlar acayip kendine güvenli herşeyi giyoyorlar rahatça yürüyorlar sonra saçları başlaları acayip güzel . Bende onlar gibi olmak istiyorum . Boyu kısa olanların da fiziği o kadar güzel ki küçücük sevimli bi popo hafif bronz bacaklar kalkık minicik bi burun kaşları yüzlerini enfes gösteriyo . Siyah saçlı bayanlarda çok güzel . Onlardan neyim eksik benim yaşıtım kızlar kola almaya bikiniyle gidiyo garsonlarla fingirdiyo ben sadece bi merhaba bi personele desem annem kıyameti kopartıyo . Neden ha neden ??? Onlar böyle rahat özgüvenli herşeyi yaparak bilerek hayatı yaşıyarak yetişiyolar ama bizim ailelerimiz onların tam tersi . Allah'a şükürler olsun afrikada bi yerde de doğabilirdim . Ama neden avrupa iskandinavya bu kadar açık görüşlüyken bizim ailelerimz değiil anlamıyorum

B konuda kitap yazılır:) slav ırkı hayatım:) yapacak birşey yok :)
Ailesi çok ileri görüşlü olan kızlar da dünya güzeli değil:51:
Yani çok ileri görüşlü olacaksak olayı temelden çözmek en güzeli orda beşik kertmiyolar kan davası yok berdel hiç yok tecavüz bu kadar yaygın değil kadın hakları daha geniş dha ilkokuldan bazı hayat görüşleri ve felsefeleri geliştirmeye başlıyorlar kurallar net ve uyulmayınca cezadan kaçamıyorsun yeteneğine göre işe alınıyorsun burdaki gibi üni. Mezunu işsiz kpss veya tusla upraşmıyorsun.yani iş ailelerin rahatlığına gelene kadar bizim aşmamız gereken çoooook şey var, bu yüzden namus % 99 bacak arasında bu ülkede:51:

Canim bu dunya gelip gecici...senin en buyuk sansin turk olman müslüman olman inan öbür taraftada onlar sana ozenicek :) bide bu yonden dusun annen en dogrusunu yapiyor..ilerde bunu cok iyi anlicaksin daha yasin ufak sanirim..sen baskalarina ozenme baskalari sana ozensin allahta baska dert vermesin

Açık görüşlü olmak her zaman iyi değildir diye düşünüyorum. Herkes ister o kızlar gibi güzel olmayı, ama o kızlar gibi yaşayıp o kızlar gibi yetiştirilip o kızlar gibi ölmek istemem. Afedersiniz ananem şöyle der; hafif taş herkesin eline gelir herkes onla g.tünü siler atar ağır taşı herkes kaldıramaz kimse atamaz der. Ağırbaşlılık.. Bu benimde çoğunlukla başaramadığım mühim bir şey. Bu iş ilk kişide biter sonra ailede. Ailenizde bunun için uğraşıyor, bu dar görüş değildir bence.

Açık görüşlü olmak her zaman iyi değildir diye düşünüyorum. Herkes ister o kızlar gibi güzel olmayı, ama o kızlar gibi yaşayıp o kızlar gibi yetiştirilip o kızlar gibi ölmek istemem. Afedersiniz ananem şöyle der; hafif taş herkesin eline gelir herkes onla g.tünü siler atar ağır taşı herkes kaldıramaz kimse atamaz der. Ağırbaşlılık.. Bu benimde çoğunlukla başaramadığım mühim bir şey. Bu iş ilk kişide biter sonra ailede. Ailenizde bunun için uğraşıyor, bu dar görüş değildir bence.

Cok güzel yazmışsın arkadaşım :48:

Derdin garsonlarla fingirdeşememek mi? Boşver fingirdesme zaten güzelim.. Ve boşver onların aileleri modern(!) olsun bizimkiler olmasın..

konu diğerleri kadar güzel olmamaya olan isyanınız mı yoksa ailenizin kısıtlayıcı olması mı? yoksa sahip olduğunuz hiçbir şeyden mutlu olmamanız ve hep dışarıya imrenerek hayatı kendinize dar etmeniz mi? öncelikle bu konuda bir anlaşıp uzlaşalım.

sürekli x böyle ben neden değilim, y şöyle neden ben değilim derseniz hayatı bir ölüden farksız yaşarsınız. öncelikle elinizdekilerle biraz mutlu olmayı ve onları maksimum verimle kullanabilmeyi öğrenmeniz gerekiyor. gözlerinizi dışarı değil de içinize yani benliğinize çevirmeniz gerekiyor ki mutluluğu yakalayabilesiniz.

avrupalı insanların rahatlığı neden bizde yok mevzusu ise tamamen bambaşka ki sizin derdiniz o değil gibi görünüyor.

:9::9::9::9::9::9::9::9::9::9:

Hayati bu kadar bos seyleri dusunup uzulerek vakit gecirenleri anliyamiyorum bir ailesi olduguna sukretmesi gerekirken baska ailelere ozenmek ...:20: bana ters

Kesinlikle katılıyorum Türkiye de kızlar baskı altında tutuluyor bu yüzden hata yapmaya daha eğilimli oluyorlar. Bir insanı ne kadar çok sıkarsanız ne kadar birşeye yasak derseniz o daha çok ilgisini çeker ancak bizim milletimizin bazı kesimleri malesef bunu kabullenmiyor ille de namus diyor. Sende baskı altında olan biri olabilirsin ama bunu eğitim hayatınla işinle kariyerinle yaşam tarzınla değiştirebilirsin kendi hayatını kendin yaratabilirsin her zaman ailenin baskısı altında olmak zorunda değilsin bunları elde edersen. Ve son olarak onlar güzel ben niye böyleyim deme zayıfmısın balık etlimi bilmiyorum ama kendini spora ver hayatının parçası olsun egzersizler yürüyüs koşu ve bunu 1.65 boyunda 48 kilo olan biri olarak söylüyorum hergün 1 saat spor yapıyorum o zaman sende o küçük sıkı popuşu elde edersin :) saçlarınada hiç olmadı zeytinyağını sürüp yaparsan bakımını uzun ve parlak saçlı olursun :) hatta daha da güzel olursun :) güven kendine zor şeyler değil bu yapcakların 1 sene sonra bakılan olursun bakan değil :) ve ağırbaşlılığınla daha da dikkat çekersin :) :21:

Avrupada yasayan biri olarak oyle imrenilecek bir guzellik gormedim....
bizim turkiye nin kizlari daha guzel....
ozgur rahat yasadiklari dogru...,
ama ben cocuklarimin oyle yasamasini asla istemem....
sorumsuz mutsuz ailelerde buyuyorlar...
bircogu ya nikahsiz dunyaya geliyor yada bosanan anne babalarin cocugu yada alkolik....
Ben cocuklarimi asla onlara ozenerek yasamalarini istemem...
nher firsattada soylerim biz muslumaniz onlar degil ayni olamayiz....
Gecen bir komsumun evine gittim sozde aileli ev demeye bin sayit ister....

en basit ornek ev duzenimiz bile cok farkli....
hicbirsey gorundugu gibi degil icerden tanimak lazim....

Birde soyle dusun

Bazi ulkelerde 18yasindan sonra kiz yada erkek okusada okumasada

Evden ayrilir

Hatta ailesi ee vaktin doldu nezaman evden gideceksin der

Bazilarindada evlat meslegini eline aldiktan sonra tum yapriklari egitim masraflarini ailesine taksittaksit oder

Ee onlarda ne merhametizsiniz kotusunuzmu desin

Her ulkenin insaninin hayata bakisi tarzi farkli

Yahu ben anlamıyorum, anlam veremiyorum..
Bizim Türk-müslüman olarak bazı değerlerimiz var..
Mesela "aile" kavramı.. Anaya babaya saygı..
Yabancılar dizilerinde, filmlerinde, sırf bu değerleri kazandırmak için uğraşıyorlar..
Dikkat ettiniz mi filmlerinde hep aileleriyle tehdit edilirler, aileleri için birşeyler yaparlar..
Çünkü adamlar bu değerleri kazandırmak istiyorlar..
Ama biz ne yapıyoruz? Aksine olan değerlerimize sahip çıkmayıp çocuklarımızı böyle yetiştiriyoruz..
Dizilerimizde çarpık ilişkiler, kızlı erkekli bekar evleri...
Bunları izleye izleye normal geliyor artık insanlarımıza bu tür şeyler..
Daha 18 yaşına gelmemiş, bilmem hangi mezuniyet partisinde hamile kalıp sonra babasız çocuklar doğuran genç kızlarımızdan mı olmak istiyorsun? Sen onlara özenme.. Zaten onlar bizlere özeniyor merak etme.. Güzellik dersen, Allah vergisidir sorgulanacak isyan edilecek bir durumu yok..

Madem bu kadar dert ettiniz bunu kendinize o zaman siz çocuklarınızı daha "modern" yetiştirirsiniz.

Özenmen gayet doğal hepimiz bir şeylere özeniyoruz ama dert edinecek kadar değil. Halimize şükretmeyi bilmeliyiz.
Yabancılarda olmayıp bizde olan pek çok güzel şey var, bizim bir kültürümüz var gelenek-göreneklerimiz var. Benim çok hoşuma gidiyor mesela bunlar...

Back
X