avukat arkadaşlar bakarmısınız (soyadı değiştirme)

kalbinsesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2011
86
0
46
Muğla
merhaba.
Şimdi diyelimki evlendim ve eşimin soyadını kullanıyorum.Evliyken kızlık soyadımı kullanmıyor olduğum halde değiştirebilirmiyim?
Neden diye merak ederseniz,benim şuan soyismim çok gülünç.Fakat ben evlendiğimde hem eşimin hem de kendi soyadımı kullanmak istiyorum.Bekarken değiştirmek istemiyorum,çünkü aile içinde sorun çıkmasından korkuyorum.Ben de en yisi evlendikten sonra değiştirp ekleteyim diyodum.Bu konuda bilginiz var mı? şimdiden tşkler
Ve bir soru daha sormak istiyorum; diyelimki bekarken soyismim değiştirmek istiyorum.Dilekçeyi yazdım ve verdim ve ilk mahkemede değişmesi kabul edildi diyelim.Sizce dilekçeyi vermemle soyismimin değişmesinin kabul olması ne kadar sürer aşağı yukarı? Yani 15 günde falan bitermi herşey?:26:

avukat değilim ama kişisel fikrimi belirtmek istiyorum sadece
kızlık soyadı evlenince bir anlamı (hatırası) olduğu için veya insan iş çevresinde o soyisimle tanındığı için kullanıyor
şimdi size kendi soyisminiz gülünç geliyor
ve evlendikten sonra kızlık soyisminizi değiştirip ekletmek istiyorsunuz
her türlü o soyismini ekletmenin bir manası yok
neden illa 2 soyisim kullanmak istediğiniz anlayamadım da

avukat değilim ama kişisel fikrimi belirtmek istiyorum sadece
kızlık soyadı evlenince bir anlamı (hatırası) olduğu için veya insan iş çevresinde o soyisimle tanındığı için kullanıyor
şimdi size kendi soyisminiz gülünç geliyor
ve evlendikten sonra kızlık soyisminizi değiştirip ekletmek istiyorsunuz
her türlü o soyismini ekletmenin bir manası yok
neden illa 2 soyisim kullanmak istediğiniz anlayamadım da

Ben de zaten bilinmedik bir soyismi istemiyorum.Annemin soyismini almak istiyorum.Şu an benim annemle babam resmen boşanıklar,bu da çok yeni yaşandı.Öncesinde olduğu gibi şuanda da bir gün barışalım diyorlar,bir gün kavga gürültü.Ben onların meselesine karışmak istemiyorum aile içi özelimizden çok ta bahsetmek istemiyorum.Sonuç olarak ben annemin tarafındayım.Babam tarafıyla zaten soğuğuz birbirimize,oysa teyzelerim dayılarım var bu yaşıma kadar her türlü desteklerini gördük.Ben evlendikten sonra annemin soyismini alıp böylece çift soyismi kullanmak istiyorum.
Şu anda değiştirmek istemiyorum.Ailede sorun olur düşüncesi,çevremin eleştrileri falan göze batmak istemiyorum.

Son düzenleme:
Ben de zaten bilinmedik bir soyismi istemiyorum.Annemin soyismini almak istiyorum.Şu an benim annemle babam resmen boşanıklar,bu da çok yeni yaşandı.Öncesinde olduğu gibi şuanda da bir gün barışalım diyorlar,bir gün kavga gürültü.Ben onların meselesine karışmak istemiyorum aile içi özelimizden çok ta bahsetmek istemiyorum.Sonuç olarak ben annemin tarafındayım.Babam tarafıyla zaten soğuğuz birbirimize,oysa teyzelerim dayılarım var bu yaşıma kadar her türlü desteklerini gördük.Ben evlendikten sonra annemin soyismini alıp böylece çift soyismi kullanmak istiyorum.

puzzle şimdi tamamlandı
ben tamamiyle yeni bir soyisim olarak düşünerek sormuştum
umarım dilediğiniz gibi olur

canım eğer kızlık soyadını değişmiş haliyle kullanmak istiyorsan bunu bekarken talep etmelisin öncelikle. değiştirmek içinse mutlaka haklı sebep dediğimiz ( komik, gülünç, utandırıcı vb.) sebebpler bulunmalı. evlendikten sonra kızlık soyadını değiştirme talebin, eşinin soyadını kullanma alternatifin bunlunduğu için talebin red görebilir. ayrıca bu süreç 15 günden daha fazla sürebilir öncelikle büyük adliyelerde duruşma günü bikaç ay sonrasına verilebilir.:61:

canım eğer kızlık soyadını değişmiş haliyle kullanmak istiyorsan bunu bekarken talep etmelisin öncelikle. değiştirmek içinse mutlaka haklı sebep dediğimiz ( komik, gülünç, utandırıcı vb.) sebebpler bulunmalı. evlendikten sonra kızlık soyadını değiştirme talebin, eşinin soyadını kullanma alternatifin bunlunduğu için talebin red görebilir. ayrıca bu süreç 15 günden daha fazla sürebilir öncelikle büyük adliyelerde duruşma günü bikaç ay sonrasına verilebilir.:61:

tşkler canım çok saoll

Back
X