Avukat arkadaşlar lütfen bana yardımcı olur musunuz??

inanlove

Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2012
20
0
16
İstanbul
Ben eşimle ikinci kez evlendim.. 5 ay oldu ikinci evliliğimizi yapalı..
Bir insan 7 de ne ise 70 de oymuş geç oldu ama bunu şimdi daha iyi anladım..
Ve ayrıca şöyle bir durumda var.. Ben 3 senedir ailemin yanında yaşıyorum, 3 yaşında oğlumla birlikte..
şimdi ben gerçekten ve gerçekten boşanmak istiyorum..
Ikinci evliliğimizi yapalı 5 ay oldu daha ve 1 seneyi doldurmadan hakim boşamıyormuş..
Peki benim bu durumda ne yapmam gerekiyor_??? Gene dava açabilir miyim_??
Tek taraflı dava açarsam ve dilekçede şöyle desem; "biz eşimle ikinci kez evlendik ama tekrar anlaşamıyoruz, 3 senedir ailemle yaşıyorum"
diye anlatsam hakim boşar mı bizi hemen??? Lütfen bu konuda bilgisi olan bana bu konuda yardımcı olabilir mi??
Biran önce boşanmak ve kurtulmak istiyorum...

Eğer maddi bir talebin yoksa ve velayet konusunda anlaşmazlık bulunmuyorsa, çekişmeli olarak davayı açabilirsin.Eşinde ilk celsede gelip boşanmayı kabul ettiğini hiç bir talebi olmadığını beyan etsin boşanırsınız.

Burada eşin davayı kabul etmiş oluyor. 1 sene boyunca evli olmanıza gerek bulunmamaktadır.

neden esınızle degıl bu surectede aılenızle yasadınız

ek olarak 1 sene dolmadan anlasmalı olarak bosanamıyorsunzu

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer maddi bir talebin yoksa ve velayet konusunda anlaşmazlık bulunmuyorsa, çekişmeli olarak davayı açabilirsin.Eşinde ilk celsede gelip boşanmayı kabul ettiğini hiç bir talebi olmadığını beyan etsin boşanırsınız.

Burada eşin davayı kabul etmiş oluyor. 1 sene boyunca evli olmanıza gerek bulunmamaktadır.

Maddi talep derken, çocuk için nafaka talep edicem ama çok fazla bir miktar değil. vermeyeceğini biliyorum çünkü.. ama o dilekçede o rakamın yazmasını istiyorum.. velayet konusunda da bir sorun yok, bende kalıcak çocuğum.. ve şöylede bir durum var tabii; eşim şu an şehir dışında ve nerde olduğunu adres bilgim yok.. sadece ailesinin yaşadığı adresi biliyorum. davayı açıp onların ewine göndersem olur mu??

davayı açın. ailesinin evıne gönderin teblıgatı. almaları yeterlıdır zaten. almazlarsa adresını bılmesenız dahı bır şekilde teblıgat olur ama bırkaç celse daha uzar sadece
nafaka mutlaka ısteyın aman ha

neden esınızle degıl bu surectede aılenızle yasadınız

ek olarak 1 sene dolmadan anlasmalı olarak bosanamıyorsunzu

borçları vardı... o borçlar bitince kendi evimize çıkacaktık ama, bir türlü bitmedi.. 3 sene nasıl sabrettim bilmiyorum..
kumar oynamaya dewam etti... 24 yaşındayım artık kaldıramıyorum biran önce kurtulmam lazım.. kumar dışında da yaptığı çok şey war... anlatmaya gerek yok artık...

borçları vardı... o borçlar bitince kendi evimize çıkacaktık ama, bir türlü bitmedi.. 3 sene nasıl sabrettim bilmiyorum..
kumar oynamaya dewam etti... 24 yaşındayım artık kaldıramıyorum biran önce kurtulmam lazım.. kumar dışında da yaptığı çok şey war... anlatmaya gerek yok artık...

Çok üzüldüm, yuva huzursuzluğu çok kötü, kötü bir deneyim olmuş bir kez daha. BÖyle şeyler yaşamaktan o kdr korkuyorum ki, ama zararın neresinden dönersen kardır derler.
Ölüm değil, inş. bundan sonra mutlu olursun canım.

Back
X