avukat arkadaşlar ve boşananlar-boşanma hakkında hukuki süreç

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
Merhaba, boşanma aşamasındayım. Bir avukattan randevu aldım ama burda güvenilir arkadaşlardan ve avukatlardan ön bilgi almak istedim. Kimseyi itham etmek istemem ama sırf ücret almak için olmayacak işlere girişip beni de kendini de oyalayan kişilerle olmak istemiyorum, bir an önce hakkımı da alarak bitirmek istiyorum bu işi.

Şimdi durum şu; eşim de ben de çalışıyoruz. Ortak sadece düğünde takılan altınlar var başka malımız yok. Herkesin birikimi kendineydi. Altınların tamamı benim hakkım diye duydum doğru mu?

Çocuğum yok nafaka alamam. Tazminat alabilir miyim? Şartları nelerdir? Amacım para değil ama yaşadıklarımın bir nebze karşılığı...Tazminat alamıyorsam, protokol hazırlayıp anlaşmalı boşanmak en iyisi midir?

Davadan sonra sanırım bir süre kesinleşmesi bekleniyormuş. Bu süreçte ya da öncesinde evden ayrılmam benim için sıkıntı olur mu? Yoksa herşeyin bitmesini mi beklemeliyim?

Şimdiden teşekkür ederim...

Merhaba, boşanma aşamasındayım. Bir avukattan randevu aldım ama burda güvenilir arkadaşlardan ve avukatlardan ön bilgi almak istedim. Kimseyi itham etmek istemem ama sırf ücret almak için olmayacak işlere girişip beni de kendini de oyalayan kişilerle olmak istemiyorum, bir an önce hakkımı da alarak bitirmek istiyorum bu işi.

Şimdi durum şu; eşim de ben de çalışıyoruz. Ortak sadece düğünde takılan altınlar var başka malımız yok. Herkesin birikimi kendineydi. Altınların tamamı benim hakkım diye duydum doğru mu?

Çocuğum yok nafaka alamam. Tazminat alabilir miyim? Şartları nelerdir? Amacım para değil ama yaşadıklarımın bir nebze karşılığı...Tazminat alamıyorsam, protokol hazırlayıp anlaşmalı boşanmak en iyisi midir?

Davadan sonra sanırım bir süre kesinleşmesi bekleniyormuş. Bu süreçte ya da öncesinde evden ayrılmam benim için sıkıntı olur mu? Yoksa herşeyin bitmesini mi beklemeliyim?

Hakkında hayırlısı olsun canım

Özetle dava açılınca hatta açılmadan evden ayrılmalısın

Aynı evde kalıp çekilmeli boşanılmaz huzur olmaz

Tazminat için şartlar var mı ona bakmak lazım da o dosyanın hakimi bile bu aşamada sana alırsın alamazsın diyemez

Benim sana tavsiyem bir an önce bitsin

Çocuk da yok çalışıyorsun da nafaka da olmayacak

Bağ ne kadar hızlı koparsa o kadar iyi

Yani alınacak tazminat için 3-5 yıl stres yaşamak aldatma şiddet vs yoksa asla değmez

Özetle dava açılınca hatta açılmadan evden ayrılmalısın

Aynı evde kalıp çekilmeli boşanılmaz huzur olmaz

Tazminat için şartlar var mı ona bakmak lazım da o dosyanın hakimi bile bu aşamada sana alırsın alamazsın diyemez

Benim sana tavsiyem bir an önce bitsin

Çocuk da yok çalışıyorsun da nafaka da olmayacak

Bağ ne kadar hızlı koparsa o kadar iyi

Yani alınacak tazminat için 3-5 yıl stres yaşamak aldatma şiddet vs yoksa asla değmez

Tazminat olmayacaksa anlaşmalı boşanırım...Ama tek derdim iğne kadar hakkım varsa kalmasın bu ailede...Kendisine de söyledim tek derdim kanuni haklarımı almak...

Tazminat olmayacaksa anlaşmalı boşanırım...Ama tek derdim iğne kadar hakkım varsa kalmasın bu ailede...Kendisine de söyledim tek derdim kanuni haklarımı almak...

Ama tazminat alırsın ya da almazsın kimse diyemez ki

Karşı tarafın boşanmada daha çok kusurlu olması halinde maddi ve manevi zarar gören tazminat alır. İddia eden iddiasını ispatlamalıdır.

Şimdi bu metnin içini hakim kendi yaşam deneyimi, yüksek mahkeme kararları ışığında vicdanen dolduracak

Özetle alırsın almazsın denmez ama aldatma şiddet ceza yargılamasına konu olaylar yoksa çok birşey çıkmaz

Bir de tabii boşanma gerekçesi ne olacak fikren ve ruhen anlaşamıyoruz bizi boşa repliği sadece filmlerde olur

Somut olarak anlaşamadığınızı ve bunun karşı tarafın kusurlu davranışları nedeni ile olduğunu ispatlamak lazım

Karşı tarafın boşanmada daha çok kusurlu olması halinde maddi ve manevi zarar gören tazminat alır. İddia eden iddiasını ispatlamalıdır.

Şimdi bu metnin içini hakim kendi yaşam deneyimi, yüksek mahkeme kararları ışığında vicdanen dolduracak

Özetle alırsın almazsın denmez ama aldatma şiddet ceza yargılamasına konu olaylar yoksa çok birşey çıkmaz

Bir de tabii boşanma gerekçesi ne olacak fikren ve ruhen anlaşamıyoruz bizi boşa repliği sadece filmlerde olur

Somut olarak anlaşamadığınızı ve bunun karşı tarafın kusurlu davranışları nedeni ile olduğunu ispatlamak lazım
Şimdi şunu okuyunca aklıma geldi, bir arkadaşımı hakim boşamamıştı. Evet resmen boşamadı. Çekişmeli olmasına rağmen...gözlerinde nefret görmemiş. hayatımda ilk kez böyle bir şey duymuştum. G greengirll hakkında hayırlısı olsun

Şimdi şunu okuyunca aklıma geldi, bir arkadaşımı hakim boşamamıştı. Evet resmen boşamadı. Çekişmeli olmasına rağmen...gözlerinde nefret görmemiş. hayatımda ilk kez böyle bir şey duymuştum. G greengirll hakkında hayırlısı olsun

Ben ne boşanamayanlar gördüm der kapatırım konuyu

bildigime göre takilan tüm takilar kadina ait oluyor.
tazminat sizin davanizday yer almaz galiba (yurtdisinda avukatim- burda tazminat alabilmek icin ceza yargilamasi olan bir maduriyet gerekli).
bosanma davasi acilmadan veya acildiktan sonra evden ayrilmaniz gerekli.

hakkiniz olani alin ama bence esinizin hakkinada girmeyin.
iyice düsünün, ev kirasi verilmedi ( onun ailesinin evi), faturalari kim ödedi, tatilller, disarda yemekler, etkinlikler vs.
eger her maddi acidan paylasim varsa altinlari alin - sizin hakkiniz zaten. ama esiniz yillar boyu, sizin kisisel giderleriniz haric, herseyi ödediyse bence fazla ugrasmayin ve altinlarinizi alin ve kendinize yeni bir hayat kurun.

Ben çekişmeli bosandim çok yıpratıcı.
Şartlar onu gerektiyordu, pişman değilim 2 yıl resmen dibi gördüm şimdi rahatım. Anlaşamadık teklif de ettim. Şartları kendi lehime çevirdim tazminatı da alırım yakında.
Ama anlaşırsan çok daha çabuk biter zaten zor süreç. Kolaylık diliyorum.
Mutluluk içinde dışarda değil içerde ara. Bu surecte etraf da çevre de boş konuşur hemen tekrar evlen diyen de olur. Tavsiyem kulaklarını tıka mutluluklar

evet- olabiliyor. benim yasadigim ülkede 1 yillik yatak ve masa ayirma zamanindan sonra dava acilabiliyor mesela :) bosanmak kolay degil.

evet- olabiliyor. benim yasadigim ülkede 1 yillik yatak ve masa ayirma zamanindan sonra dava acilabiliyor mesela :) bosanmak kolay degil.
Vay be. Tanıdık birine boşanacam demiştim de hakim seni boşamaz, geçerli sebebin yok demişti de İnanmamıştım. İki taraf istediği halde boşanamamak çok ilginç. Hakim ne karışıyor diye düşünüyor insan :) Yatak ve masa ayırmayı ispatlamak da gerekiyordur muhtemelen

Merhabalar ben avukatım. Yargıtay kararları gereğince de düğünde takılan altınlar kim tarafından kime takılırsa takılsin kadına bağışlanmış sayılır ve kadına aittir. Altınların tamamıyla iadesini ya da para olarak karşılığını talep edebilirsiniz. Tazminat hususu ise şöyle. Eğer çekişmeli boşanacaksaniz dilekcenizde tazminat isteminizi de yazın bence. Çünkü kimin daha fazla kusurlu olduğuna hakim kanaat getirecek. Zaten siz 50bin talep ettiniz diye direkt 50bin vermiyorlar. Tarafların maddi durumuna göre değişiyor.

Anladım...Kanıtım yok yani akrabaları da mahkemeye çıkarıp arkamdan konuştu dedirtemem ki...

Ciddi misiniz :O Bilmiyorum kime denk geleceğiz az çok tanıyorum adliyedeki hakimleri ama...Anlaşmalı olursa boşarlar bence, uğraşmazlar:)

Ama Ziynet konusunda kendi aranızda anlasirsaniz, tazminat da istemezseniz ya da yine bu konuda da anlaşma ihtimaliniz varsa anlaşmalı bosanmaniz tabi ki daha az yıpratıcı olur. Araya adli tatil de gireceğinden çekişmeli boşanma yaklaşık 9 ay 1 yıl sürebilir.

Vay be. Tanıdık birine boşanacam demiştim de hakim seni boşamaz, geçerli sebebin yok demişti de İnanmamıştım. İki taraf istediği halde boşanamamak çok ilginç. Hakim ne karışıyor diye düşünüyor insan :) Yatak ve masa ayırmayı ispatlamak da gerekiyordur muhtemelen

türkce nasil anlatilir bilemedim ama "aileyi korumak ve aile birligininin özelligi" anayasada yer alir. bu sebepten hakimler- ortada gercekden sebep yoksa- bosamazlar. ayri kalmalarini veya terapi almalarini saglarlar ama tirk diye bosamazlar.
evet- ispatlanmasi gerekli.
ben sahsen bir avukat olarak konusahibinin bosanma davasini -burdan bildigime dayanarak- üstlenmezdim. konu sahibi ve esine aile terapisi aldiktan sonra yardimci olurdum. bu tabiki benim düsüncem- baska avukatlar belki yaklasirlar ama ben zaten TRde avukat degilim ve :)

bildigime göre takilan tüm takilar kadina ait oluyor.
tazminat sizin davanizday yer almaz galiba (yurtdisinda avukatim- burda tazminat alabilmek icin ceza yargilamasi olan bir maduriyet gerekli).
bosanma davasi acilmadan veya acildiktan sonra evden ayrilmaniz gerekli.

hakkiniz olani alin ama bence esinizin hakkinada girmeyin.
iyice düsünün, ev kirasi verilmedi ( onun ailesinin evi), faturalari kim ödedi, tatilller, disarda yemekler, etkinlikler vs.
eger her maddi acidan paylasim varsa altinlari alin - sizin hakkiniz zaten. ama esiniz yillar boyu, sizin kisisel giderleriniz haric, herseyi ödediyse bence fazla ugrasmayin ve altinlarinizi alin ve kendinize yeni bir hayat kurun.

Teşekkür ederim tam istediğim cevaptı bu :)

Evet takıları öğrendim ve kendisine söyledim dün. Evet ya da hayır demedi. Eminim annesine danışmadan iş yapmaz :) Altınlar kasada ama bu süreçte girerse, altın vs alırsa haberim olur, çünkü ortak ve de kanıtlarım.

Ayrılma zamanı sıkıntı değil o zaman.

Evet ev kirası vermedim, faturaları o ödedi, mutfak ortak masraf, eve gelen yardımcının parası benden, yani giderler ortaktı çoğu zaman. Tatillere de ortak gittik hep.

Benim tahminim gibi olacak sanırım, sadece altınlar. Hakkına asla girmek istemem ama benim hakkımda kalsın istemiyorum bu ailede.

Bir sorum daha olabilir mi? İnternette gördüğüm anlaşmalı boşanma protokollerinden birini doldurararak başvursak olur mu? İlla avukata gerek var mı?

Burda tazminat alan arkadaşlarımda birinde şiddet vardı; diğerinde de arkadaşın haberi olmadan eşyalarını alıp kaçmışlar, altınları alıp gitmişler annesiyle. Sanırım bu yüzden tazminat aldı.

türkce nasil anlatilir bilemedim ama "aileyi korumak ve aile birligininin özelligi" anayasada yer alir. bu sebepten hakimler- ortada gercekden sebep yoksa- bosamazlar. ayri kalmalarini veya terapi almalarini saglarlar ama tirk diye bosamazlar.
evet- ispatlanmasi gerekli.
ben sahsen bir avukat olarak konusahibinin bosanma davasini -burdan bildigime dayanarak- üstlenmezdim. konu sahibi ve esine aile terapisi aldiktan sonra yardimci olurdum. bu tabiki benim düsüncem- baska avukatlar belki yaklasirlar ama ben zaten TRde avukat degilim ve :)
Demet Akalın 10 dakikada boşandı ve çok kısa bir zaman sonra da eşiyle barıştı. Evlenmedi ama beraberler. Konuyu sabote etmiş gibi oldum, şunu söyleyip gideyim hemen: bu hukuk sadece bize mi işliyor birader :)))))

Back
X