avukat arkadaşlar ve boşananlar-boşanma hakkında hukuki süreç

Takilar senin
Tazminat istemiyorsan takilarini da verecekse anlasmali bosanmak en iyisi.
Tazminat soyle veriliyor. Iki tarafin evlilikteki kusurkarina bakilip en kusurlusu digerine tazminat oduyor. Aldatma, siddet, madde bagimliligi, hakaret, terk etme.. gibi seyler kusur.
Dava actigin gun evden ayrilabilirsin.

Teşekkür ederim, siz de süreci yaşamıştınız galiba. Anlaşmalı mı çekişmeli mi boşandınız?

yazılı olarak ailesi ya da kendisine hakaret aşağılama belgelerse sizden tazminat bile alabilir
sosyal medyadan da iğneleme yapmayın
watsap ya da mesaj yoluyla ispatlama da delil olarak sayılır
hani mesajlarda pislik yaptıysa silmeyin
anne kardeş pislik yaptıysa ispatınız varsa silmeyin
kardeşiniz anne babanızı frenletin sakın hakaret bilmem ne yapılmasın

yakalaşık 1 - 1,5 yıl sürer
eğer kanıtlarınız varsa
telefon dökümlerini de muhakkak istedin
karı kız yaptıysa evlilikte o da çıksın ortaya
altınları alırsınız ama karşı taraf pislik yapıp giderken götürdü diyebilir
yazılı olarak konuşursanız eğer muhakkak ispatlamaya çalışın

Kv nin tüm ailemi arayıp beni ve ailemi şikayet etmesi, arkamdan konuşması...Konuşmak görüşmek istediğimde asla muhatap olmaması ama arkamdan sallaması dedikodumu yapması. Bunlar tabi ki hukuksal açıdan kusur olmayabilir, ama Türkiye de çok yaygın olan durumlar.

Hmm bir kadın olabilir diyorsunuz ? Ama elimde en ufak bir kanıt yok.

iste- yaygin durumlar ve bunu zaten her hakimde biliyordur (burdada yaygin- azili KV benim basimdada var :) ) ama hukuksal acidan kusurlu sayilmaz. yaptigi dedikodunun icerigine bagli ama genelde tazminat cikmaz.
bilmiyorum- baska bir kadin olabilir. genelde oluyor malasef. erkekler yeni bir kadin bulmadan eskisini birakmiyorlar genelde. bunlar tabiki sadece benim kurdugum senaryolar- belkide adam gercekden sessiz sakin bosanmak istiyordur.

Tazminat olmayacaksa anlaşmalı boşanırım...Ama tek derdim iğne kadar hakkım varsa kalmasın bu ailede...Kendisine de söyledim tek derdim kanuni haklarımı almak...
Tazminatını al ki kv ve görümcen senin boşandığına öyle yürekten sevinemesinler...

Takilar senin
Tazminat istemiyorsan takilarini da verecekse anlasmali bosanmak en iyisi.
Tazminat soyle veriliyor. Iki tarafin evlilikteki kusurkarina bakilip en kusurlusu digerine tazminat oduyor. Aldatma, siddet, madde bagimliligi, hakaret, terk etme.. gibi seyler kusur.
Dava actigin gun evden ayrilabilirsin.
Merhaba konu dışı başka birşey sorabilirmiyim. Özel mesaj atamadım profilinizde sınır vae

Anlaşmalı boşanacaksınız anladığım kadarıyla. Kendiniz de örnek üzerinden yola çıkarak protokol imzalayabilirsiniz. Size tavsiyem kasadaki altınlarınızı görüp protokole tek tek yazmanız (3 tam altın, 4 bilezik gibi). Eşyaları istiyorsanız onları da ayrıntılı yazın. İkiniz tek bir protokolü imzalayacaksınız. Sonra biriniz bu protokol ile gidip davayı açabilir. Anlaşmalı da olsa “şiddetli geçimsizlik” şeklinde bir gerekçe belirtebilirsiniz. Anlaşmalı olduğu için bunu ispatınız aranmaz.

Protokolde tazminat konusunu da düzenlemeniz gerekir. Çünkü nafaka ve mali konularda her hususta anlaşmanız beklenir. Bu nedenle eşiniz kabul ederse -ki hiç sanmam- size tazminat ödeyeceği hususunu da protokole işleyebilirsiniz. Ya da tazminat talep etmediğiniz hususunda anlaşabilirsiniz.

Bunun dışında tazminat için çekişmeli boşanmayı düşünürseniz diye yazıyorum; karşı tarafın kusurlu olması, tazminat isteyen tarafın boşanmaya yol açan sebepler bakımından kusursuz ya da daha az kusurlu olması, boşanma nedeniyle bir menfaat kaybı veya kişilik haklarının ihlali gerekir.

Her şeyi yapar. Zaten anlaşmalı dilekçeyle oluyor falan dedi eş kişisi pazar günü, emin ol kaç tane avukata danışmışlardır. Altınları bana kaptırmamak için de kusur bulmaya çalışıyordur ama sanmam altınlar benim hakkım.
Altınlar tabiki sizin.altın meselesini eşinizle konustunuz mu ne diyor peki... Sonuçta o kadar vakit gecirdiniz, sizin hakkınız oldugunu biliyodur herhalde

Konusuvarken ben de yazayım bilgisi olanlar bana da yazsın. Ben ev eşyalarının büyük bir kısmı için kredi çektim ev eşyalarımı almak istiyorum ama sorun çıkıyor. Ve oturduğum evden çıkmak istemiyorum ama adam da çıkıp da gitmiyor bu şekilde nasıl olacak peki.

Back
X