Ay çok teşekkür ederim. Peki şahit bulundu mu. Bize akraba olmayan 2 şahit dediler. Bizim bi de ivazlı olacak. Yani kaynım bedelini alıp o evdeki hakkından vazgeçecek aynı durum mudur?Biz hep annem kardeşim ve ben olarak gittik, yani tüm mirasçılar, örneğin annemle ben babamın arabasından feragat ettik kardeşim üzerine aldı, annemle kardesim babamin silahından feragat ettu ben üzerime aldım gibi
Saglik raporunu bazi noterler goz ardi edip halledibiliyolar ama itiraz durumu olursa ki olmaz mal veriyosunuz sahitler yabanci olur ordan birilerini cevirirsiniz onlarin yukumlulugu olmuyo.Mirasi alacakta orda olmali diye biliyorum yoksa nasil olsun devir islemi.merhaba hanımlar.. Eşimin ailesinde mirastan feragat durumu var. Bunla ilgili iki tarafta noterde sözleşme yapmak istiyorlar. İvazlı olacak yani değeri ödenecek. Bunla ilgili noterlere gittiğimde hepsi farklı bilgi veriyor. Ben en iyisini kadınlar kulubu bilir ona sorayım dedim :) bu sözleşmeyi yaparken, sözleşmenin lehine olacağı kardeşler bulunmak zorunda mı. Yani sadece mirası reddeden değil de diğer kardeşlerin de bulunması gerekir mi? Şahitler akraba olamaz mı, yani mirası reddedenin dayısı , teyzesi gibi. Bir de ebeveynin sağlık durumunun yerinde olduğuna dair doktor raporu fln gerekir mi? Bu sorulara iki noter de iki farklı cevap verdidoğrusu nedir ve bilmeleri ya da yapmaları gereken başka bir şey var mı? Teşekkürler şimdiden..
Akraba olmama şartı var mıdır peki şahitlerinSadece sözleşmenin tarafları yani mirastan feragat edecek kimse ve müstakbel mirasçı onun dışında iki tanık huzurunda yapılır bu sözleşme.
Aa yani önemli bir şey almak durumundayız. Peki nasıl alınıyor tam olarak bilginiz var mıdır?Saglik raporunu bazi noterler goz ardi edip halledibiliyolar ama itiraz durumu olursa ki olmaz mal veriyosunuz sahitler yabanci olur ordan birilerini cevirirsiniz onlarin yukumlulugu olmuyo.
Normalde 60 yas ustu sanirim alinmali tam bilmiyorum yas sinirinida devlet hastanelerinden aliniyo noter hallederim dediyse halletsin siz mal veriyolasaniz itiraz eden olmaz.Aa yani önemli bir şey almak durumundayız. Peki nasıl alınıyor tam olarak bilginiz var mıdır?
teşekkür ederim bilgi için. Sanırım tam teşekküllü bir devlet hastanesi olmalı. Peki raporu bu hafta alsalar haftaya kullanamazlar mı yani illa aynı gün kullanımı olmalı mıNormalde 60 yas ustu sanirim alinmali tam bilmiyorum yas sinirinida devlet hastanelerinden aliniyo noter hallederim dediyse halletsin siz mal veriyolasaniz itiraz eden olmaz.
Rica ederim.Evet devlet hatanesi olmali suphedeyseniz alamaz diye raporu arazi satan emlakcilarin doktor tanidiklari oluyo halledebilirsiniz ordan.Ayni gunmi rapor bilmiyorum ama haftalik degil evet.teşekkür ederim bilgi için. Sanırım tam teşekküllü bir devlet hastanesi olmalı. Peki raporu bu hafta alsalar haftaya kullanamazlar mı yani illa aynı gün kullanımı olmalı mı
Çok teşekkür ederim sanırım en iyi bilgiyi sizden aldım peki son bir şey sorsam saklı pay niye bi şi varmış o baki olurmuş o nedirşimdi mirastan feragat sözleşmesi hadi yapalım diye yapılan bir sözleşme değildir
hukuki yardım alın
mirası bırakacak kişinin yaşı 65 üstü ise rapor zaten zorunlu olur
noter sevk yazar hastane verir size hangi hastaneye sevk yazayım diye sorar üstüne de aynı gün işlemi yapın bu rapor günlük diye tembih eder
ivazlı feragatte alt soy da feragat etmiş sayılır miras paylaşılırken bu kişi ölü gibi işlem görür vs vs sonuçları ağır
yine alacaklının ve iptal durumları ağır
tanık da bu tip durumlarda akraba olmaz
zira yarın öbür gün bir şekilde o da mirasçı olabilir bu işlemler sebebi ile
yalnız hukuki yardım alın dedim ama vasiyetname bile yok diyen avukattan almayın sakın miras hukukundan nasıl geçmiş onu da merak ettim
AdAm_OLaCaK_KIZ senin dediğin vefat sonra mal paylaşımı, konu sahibin ben sağlıkta mirastan feragat olarak algıladım
yanlış anladı isem miras bırakan öldü ise senin dediğin gibi ya da miras paylaşım sözleşmesi yapıyorsun taşınmaz vs varsa onu da tapuya işletiyorsun
Çok teşekkür ederim sanırım en iyi bilgiyi sizden aldım peki son bir şey sorsam saklı pay niye bi şi varmış o baki olurmuş o nedir
Tarafsız iki şahit mirasçılar benim bildiğimmerhaba hanımlar.. Eşimin ailesinde mirastan feragat durumu var. Bunla ilgili iki tarafta noterde sözleşme yapmak istiyorlar. İvazlı olacak yani değeri ödenecek. Bunla ilgili noterlere gittiğimde hepsi farklı bilgi veriyor. Ben en iyisini kadınlar kulubu bilir ona sorayım dedim :) bu sözleşmeyi yaparken, sözleşmenin lehine olacağı kardeşler bulunmak zorunda mı. Yani sadece mirası reddeden değil de diğer kardeşlerin de bulunması gerekir mi? Şahitler akraba olamaz mı, yani mirası reddedenin dayısı , teyzesi gibi. Bir de ebeveynin sağlık durumunun yerinde olduğuna dair doktor raporu fln gerekir mi? Bu sorulara iki noter de iki farklı cevap verdidoğrusu nedir ve bilmeleri ya da yapmaları gereken başka bir şey var mı? Teşekkürler şimdiden..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?