avukat arkadaşlar yardım lütfen

Hükmün açıklanması geri bırakılmışsa , hakkınızda şikayet olduğu için infaz edilir şimdi . Yani bu uslu durmadığınız için cezayı kesiyorum demek 2014 deyse 2019 A kadar vukuat olmaması lazımdı . Faiziyle birlikte ödetirler muhtemelen. Ayrıca AVUKATIM , hani yorumumu kaale almanız için illa söylemem gerekiyorsa diye dedim :işsiz:

merhaba , daha önceki konularımdan bilen vardır belki çok sorunlu bir evliliğim var . yaklaşık 2 ay önce itişmeli kakışmalı çok büyük bir kavgamız oldu. dayağı ben yedim koca karakola şikayet etmiş. dilekçe vermiş. sonra geri aldı bende gidip ifade vermiştim .ve geri çekildi şikayet . fakat e devlette ceza mahkemesine bununla ilgili dava açılmış . ikimizde müşteki olarak çağrılmışız. şimdi nolucak ceza alırmıyız ki .
2012 deki olayla ilgili kamu davası sonucunda vazgeçmiş olsanız bile eşe karşı yaralama suçu şikayete tabi olmadığı için adlı para cezası verilip hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına(hagb) karar verilmiştir.Yani 5 yıl içinde başka bir suç işlememek şartıyla dosya kapatılıyor... şimdi sizin hakkinizda başka bir suçtan kamu davasi açılmış... eşe karşı yaralama suçun adı ... şikayete tabi değildir yani vazgeçseniz bile dava görülür. . Hakim bu davada yine ceza verirse yine hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasını düşünmesi için adlı sicil kaydıniza bakar ... 2012 deki hagb i görür ve bu dosyada erteleme yani hagb vermez ... sonuç olarak son dosyadan adlı para cezası alırsanız hakim önceki dosyada karar veren mahkemeye bildirimde bulunur ve önceki hüküm açıklanır yani cezanızı ödemek zorunda kalırsınız. Şimdi önemli olan önceki dosyadaki hükmün kesinlesme tarihi... kesinlesmee tarihi ile bu dosyada kararın verildiği tarih arasnda 5 yıldan fazla süre varsa önceki cezadan kurtulabilirsiniz ...

Back
X