• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

avukat arkadaşlardan acil yardım :(

Öncelikle selamlar.bir kaç sorum olacak...Uzun yazarsam affola.Ama ancak böyle anlatabilirim sanıyorum....1 Temmuz'da abim vefat etti istanbul'da..Bekardı...Antika bir arabası vardı,kendi üzerine...Çok eski bi araba 50 model...Sağlığında benım uzerime yapmak istemişti ama arabasından başka birşeyi yok diye kabul etmemiştim...

Bekar olduğu için babama kalması gerekiyor sanırım şu an...Bir tane daha abim var o da istabul'da...şu an hayatta olan küçük abim arabayı aldı tabi...Onda şu an...Vefat eden abimin ölüm belgesini de sakladılar bizden...Vermeyi bırakın göstermediler bile...

Ben,annem ve babam ist'da yaşamıyoruz,ve hayatta olan abim bizle zaten konuşmadığı için arabayı aldı ve kaldı öyle...Şu an buyuk abımın kalan tek hatırası o araba...Ömrü boyunca satmadığı onun olan tek şey...Ve ben onlara bırakmak istemıyorum...Gözümün önünde olsun,sadece dursun istiyorum...Sormak istediklerim...
1-Eve kağıt falan geliyor mu abımden kalan bu miras için?
2-Dava açmamız gerekecek mi?
3-Dava açmamız halinde ölüm belgesi istenecek mi bizden? (çunku yok,vermezler)
4-Nasıl bir yol izlemeliyim,çunku benım için gerçekten çok önemli bi durum...nolur yardım

abinizin tek başına arabaya el koyma hakkı bulunmamakta
bulunduğunuz yerdeki mahkemeye başvurarak ölen abiniz için veraset ilamı çıkartabilirsiniz
ölümle ilgili kayıtlar nüfusa işlenmiştir sorun olmaz
Av.Merve Gürcan

Back