• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukat arkadaşlarım varsa yada bilen bi yardım lütfeen:((

esmuzo

Aşkbizimkisigerisihikaye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2007
189
2
116
Muğla
şimdi benim babamın çektiği krediden dolayı bankaya borcu var önce icralık oldu ödenmedi sonra mahkemeye çıktı mahkeme ertelendi şimdide 7 gün içinde ödemezseniz 3 ay hapis cezası die bir kağıt gelmiş.
babam itiraz dilekçesi yazdı, çünkü ben nisanda evleniyorum yani kızımın düğününden dolayı diye ertelenmesini arz etti.
bende korkuyorum kabul etmeyebilirlermi acaba bu itirazı? yoksa benim düğünümde babam olmıcak:(((

sorunuzla ilgili yeterli bilgi vermemişsiniz.

3 ay hapsen tazyik, sanıyorum taahhüdü ihlal etmekten kaynaklanan bir durum. yani babanızın söz konusu borcu ödeyeceğine ilişkin icra dairesinde verdiği bir taahhüt söz konusu ve bunu ihlal etmesinden dolayı mahkeme görülüyor. dava henüz derdest ise mahkemeden böyle bir evrak tebliğ edilmez.

evrakın nereden geldi? mahkemeden, bankadan, banka vekilinden? babanız nereye itiraz etti? mahkemeye mi?

babanınızın kızım evleniyor, bir süre borcumu erteleyin demesi mahkeme nezdinde yeterli bir itiraz gerekçesi değildir.

daha fazla bilgi verdiğiniz takdirde yardımcı olabilirim.

Son düzenleme:
itiraz dilekçesi verip erteletebilir tabiki.... bu aynı zamanda mahkeme süresinide uzatır. babanıza ceza verilmesinide ama iyi bir avukatla görüşün. böyle sorularak olacak birşey değil. kızının düğününden ziyade bu borcu ödeyebilecek şekilde yeniden düzenlenmesi için mesela. avukat konuyu baştan sonra ögrenince ki biz burada cok az şeyi biliyoruz. bir hal çaresi muhakkak olucaktır. hatta hapise girmeden bile bir yol bulunabilir. yukarıda yazdıgım şekilde....

sorunuzla ilgili yeterli bilgi vermemişsiniz.

3 ay hapsen tazyik, sanıyorum taahhüdü ihlal etmekten kaynaklanan bir durum. yani babanızın söz konusu borcu ödeyeceğine ilişkin icra dairesinde verdiği bir taahhüt söz konusu ve bunu ihlal etmesinden dolayı mahkeme görülüyor. dava henüz derdest ise mahkemeden böyle bir evrak tebliğ edilmez.

evrakın nereden geldi? mahkemeden, bankadan, banka vekilinden? babanız nereye itiraz etti? mahkemeye mi?

babanınızın kızım evleniyor, bir süre borcumu erteleyin demesi mahkeme nezdinde yeterli bir itiraz gerekçesi değildir.

daha fazla bilgi verdiğiniz takdirde yardımcı olabilirim.

evrak nerden geldi bilmiorum ama babam mahkemeye itiraz dilekçesi yazdı . borcumu erteleyin die değil ama cezanın ertelenmesi için...

babam 2004 de tarfik kazası yaptı yaya çarptı ve 30 bin manevi tazminat ödedik 2 yıl 6 ay da hapis cezası 2 defa temyize gittifakat karar değişmedi şimdi 2 aya yakındır hapiste yapabileceğimiz hiçbişey yokmu artık torba yasada paraya çevrilme cezası 2 yıldan 3 yıla çıkartılacak mı bir bilginiz var mı ? Birde babamın kolu sakat ama yinede özürlü ehliyeti değil normal ehliyet vermiş devlet bunu kullanarak bişey elde edebilir miyiz yani mesela o zaman devlet bana özürlü ehliyeti verseydi de bende buna uygun bir araba kullansaydım belki kaza yapmazdım gibi içerde bir arkadaşı demiş de öyle.Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

babam 2004 de tarfik kazası yaptı yaya çarptı ve 30 bin manevi tazminat ödedik 2 yıl 6 ay da hapis cezası 2 defa temyize gittifakat karar değişmedi şimdi 2 aya yakındır hapiste yapabileceğimiz hiçbişey yokmu artık torba yasada paraya çevrilme cezası 2 yıldan 3 yıla çıkartılacak mı bir bilginiz var mı ? Birde babamın kolu sakat ama yinede özürlü ehliyeti değil normal ehliyet vermiş devlet bunu kullanarak bişey elde edebilir miyiz yani mesela o zaman devlet bana özürlü ehliyeti verseydi de bende buna uygun bir araba kullansaydım belki kaza yapmazdım gibi içerde bir arkadaşı demiş de öyle.Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Back
X