• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

avukat arkadşlar noter tapusu hakkında lütfen yardımm

• Konu Sahibi Konu Sahibi cise1981
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
C

cise1981

Ziyaretçi
emlak ile ilgili bilgisi olan avukat arkadaşlar sorum olacaktı
mütahitten kaba olarak bahçe katı daire aldım
bana hisseli tapu yada büyük ihtimalle noter tapusu vereceğini söyledi
binadaki bütün daireler krediye uygun daireler
bahçekatı olan dairemin karşı dairesinin sığınak oldugunu söledi
normal tapu çıkmadığına göre benim dairemde sığınakmı?
noter tapusu geçerliliği nedir?
ileride dairem noter tapusu yüzünden elimden alınması söz konusu olurmu?
cevapladıgınız için şimdiden teşekkürler

emlak ile ilgili bilgisi olan avukat arkadaşlar sorum olacaktı
mütahitten kaba olarak bahçe katı daire aldım
bana hisseli tapu yada büyük ihtimalle noter tapusu vereceğini söyledi
binadaki bütün daireler krediye uygun daireler
bahçekatı olan dairemin karşı dairesinin sığınak oldugunu söledi
normal tapu çıkmadığına göre benim dairemde sığınakmı?
noter tapusu geçerliliği nedir?
ileride dairem noter tapusu yüzünden elimden alınması söz konusu olurmu?
cevapladıgınız için şimdiden teşekkürler

Canım avukat değilim , ama kesinlikle bildiğim birşey var .Noter tapusu diye birşey yoktur .Noterlerin düzenleyebilecekleri senet, satış senedi olmayıp,SATIŞ VAADİ SÖZLEŞMESİDİR.Tapu senedi sadece tapu müdürlüğünden alınır . Noterden yapılan satış vaadi sözleşmesi tapu yerine geçmez .Yani evin mülkiyeti size ait olmaz .Sen alacağın dairenin tapu fotokopisini iste , ( belki tapusu bile yoktur ) bağlı bulunduğu ilçe tapu müdürlüğüne git .Sor bakalım bu daire kat mülkiyetine geçmiş mi ? Geçtiğini hiç sanmıyorum , çünkü geçse mütahit noter yoluyla satmaya kalkmaz.Ayrıca tapu müdürlüğüne böyle bir daire olup olmadığınıda soruştur .Satılan yer toprak tapulu olabilir .Bu durumda daire bile almış olmazsın , sana arsa
tapusu ile arsa satarlar .Eğer satılan yer sığınak olarak görünüyorsa sakın alma .Sığınak satılamaz çünkü sığınak bütün binanın ortak malıdır .Yani çok dikkatli ol .Bana mütahit güvenilir biri olarak gelmedi .İnsanların çoğu maalesf Tapu konusunda çok bilgisiz 1-.Kat mülkiyeti ,2- Kat irtifakı 3-Arsa tapusu tapu olmak üzere 3 çeşit tapu vardır .Ev alırken sadece KAT MÜLKİYETİ tapusu olmasına dikkat et .İskanı alınmış ve kat mülkiyetine geçmiş olsun .Uyanık emlakçı ve mütahitler insanımız bu tapu türlerinin ne anlama geldiklerini bilmedikleri için projeye aykırı ve kaçak yapılmış yapıları utanmadan insanlarııza satmaya çalışıyorlar .Lütfen dikkat et canım , sonradan üzülme .Sevgiler...
İlave olarak ; binanın ( ada , parsel , pafta ) numaralarını alıpta tapuya gidebilirsin .Ayrıca belediyeden de sor .

Son düzenleme:
muhtemelen ferdi mülkiyete konu olamayacak , müştereke alanlardan birini (depo-kömürlük vb) eve dönüştürmüşler ve size satmaya çalışıyorlar sakın böyle bir işe girmeyin..

Back
X