avukat hanımlar-hamileyken şiddet

• Konu Sahibi Konu Sahibi epic
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba sitaree ben avukatım.Yaşadıkların birçok kadının yaşadığı şeyler, inan yalnız değilsin.Mail mesajın mahkemede delil olabilir ancak tek başına yeterli değil.Buradaki nokta sadece şiddet değil anladığım kadarıyla başka yaşadığın şeyler de olduğunu düşünüyorum

Evlilik kurumu Medeni Kanun hükümleri uyarınca mümkün olduğunca korunmaya çalışılmaktadır.Bu sebeple seni kolay bir süreç beklemiyor.Boşanma davasında eşinin kusurunu ispatlaman gerekiyor.Bu da tanık, mail mesajı,telefon mesajı, psikolog görüşmesi ve yaşanılan aldatma ya da cinsel isteksizlik ve sair gibi konular da varsa buna bağlı deliller.

Boşanma davalarında, maddi ve manevi tazminat ve de yoksulluk nafakası talep edilebiliyor.Senin çocuğun olduğu için ayrıca iştirak nafakası da talep edebilirsin.Maddi ve manevi tazminattaki kriterler ise eşinin kusurlu olması, eşinin maddi durumu, senin evlilikte yaşadıklarından ötürü psikolojik olarak yıpranman ve sair kriterlerdir.

ellerine sağlık canım üşenmeden yazmışsın ya allah razı olsun. çok tşk ederim.
evet fiziki şiddetin yanında psikolojik şiddet de var. kişiliğimi ezmek amaçlı hakaretlerden tut da haklarımı engellemeye kadar.

ama çoğu soyut kanıtlar. ya ikimizin arasında kalmış konuşmalar yada şahit olup mahkemeye çıkmak istemeyen insanlar... aile 1. dereceden yakın olduğu için şahitliği güçlü olur mu ki?

canım ben avukatım elimden geldiğince yardımcı olmak isterim .Öncelikle geçmiş olsun,ne olursa olsun artık kendinin ve bebeğinin sağlığına bak.
Eşine dava açman elbette ki mümkün.ANCAK eşin şu anda sana karşı hala şiddet,tehdit vb gb olumsuz davranışlar sergiliyorsa tedbir kararı aldırman mümkün.Aile içi şiddete maruz kalan eşin veya aile bireylerinden birinin ya da olaya tanık olan 3. bir kişinin başvurusu veya Cumhuriyet Savcılığının bildirmesi üzerine, Aile Mahkemesi Hakimi resen (kendiliğinden) olayın niteliklerini göz önünde bulundurarak Kanunda yazılı tedbirlerin birine, birkaçına veya hepsine birden hükmeder.Hakim bu tedbirlere en çok 6 ay süre için hükmedebilir.Kusurlu eşe, kararda hükmolunan tedbirlere uymazsa tutuklanacağı ve tedbir süresinin hapis cezasına dönüşeceği ihtar edilir.Hakim, şiddete uğrayanın yaşam düzeyine uygun bir tedbir nafakasına da hükmeder.Başvurular harca tabi değildir.Koruma kararının bir örneği Aile Mahkemesince Cumhuriyet Başsavcılığına tevdi olunur. Savcılık kararın uygulanmasını zabıta (ve gerektiğinde psikolog, sosyal çalışmacı gibi uzman kişiler) aracılığıyla izler. Kusurlu eşin karara uymaması halinde, zabıta mağdurun şikayetine gerek kalmaksızın evrakı resen Savcılığa iletir.Savcı da karara uymayan kusurlu eş hakkında Sulh Ceza Mahkemesinde kamu davası açılır.
YİNE ilerde dava açmak istersen şayet maddi durumunda el vermiyorsa baro temsilciliklerine giderek avukat tayin edilmesini isteyebilirsin. TÜM DAVA MASRAFLARINIDA devlet karşılar. hatta karşı tarafın maddi imkanı varsa para dahi alabilirsin.=)) Tabi barodan avukat istemen için muhtarlıktan fakirlik kağıdı falan isterler.
Sana göndermiş olduğu maili kesinlikle sakla derim. ilerde delil olarak gösterirsin. keşke şiddet gördüğüne dair,rapor olsaydı daha kolay olurdu boşanmanız ama 2 tanık da yeterli olur. konu komşu ,iş arkadası gibi..aile efradına karşı kötü muamele suçu ve kadına karşı işkence var. Özellikle gebe kadına karşı kötü muameleyle ilgili yargıtayda bir çok karar mevcut.Hakim belki çocuk olduğundan bir süre ayrılık kararı verebilir. ama sonuçta evliliğiniz 3 yılı doldurduğunda ve siz hala bir araya gelememişseniz. mecburen boşanma kararı vermek zorunda..
Eşinin maası varsa boşanma sonucunda hem sana hemde çocuğuna nafaka vermek zorunda .. ayrıca evlilik içinde edindiğiniz mallarda 2 ye bölünüyor.ONLARDA hak iddia edebilirsin.

tşk ederim. nasıl da özenli anlatmışsın. ne diyeyim sizden destek görmek nasıl moral veriyor anlatamam opuyorumnanaktan

evliliğimizin 3 yılı demişsin canım. bu hakim boşamaz dava 3 sene uzarsa mı yoksa evliliğimin başladığı tarihten bu yana 3 yılın dolması mı orayı pek anlayamadım?

eşim çalışıyor. tek başına kaldığında hayli rahat geçinebilecek durumda olacaktır. çocuğunun nafakasını karşılasın ben hiç bişiy beklemiyorum kendisinden. evlendikten sonraki mallarda da gözüm yok. beni azad etsin yeter.

beyoğlu tünelde istanbul barosu var, adli yardım alabilirsin üstelik ücretsiz.
kadın hakları kısmı da var sanırım. hakkında hayırlısı olsun, kararlılığın için tebrikler. Rabbim yardımcın olsun

en basındanda şimdiki karnındakı bebegınınde velayetıne ömür boyunca sen kendı ustune al sakına bebektır kucuktur deme bosnma davanda bunuda sor danıs avukatına ıns saglıkla mutlulukla huzurla alırsın bebegını kucagına ınankı cok uzuldum aman kendınede bebegınede ıyı bak neyskı aılen sana sahıp cıkmıs senı yarı yolda olesı bı adamın elıne bırakmamıslar cok sukur ne deyım gulum rabbım sana sabır versın ıyılerle karsılastırsın ıns

Back
X