Merhaba sitaree ben avukatım.Yaşadıkların birçok kadının yaşadığı şeyler, inan yalnız değilsin.Mail mesajın mahkemede delil olabilir ancak tek başına yeterli değil.Buradaki nokta sadece şiddet değil anladığım kadarıyla başka yaşadığın şeyler de olduğunu düşünüyorum
Evlilik kurumu Medeni Kanun hükümleri uyarınca mümkün olduğunca korunmaya çalışılmaktadır.Bu sebeple seni kolay bir süreç beklemiyor.Boşanma davasında eşinin kusurunu ispatlaman gerekiyor.Bu da tanık, mail mesajı,telefon mesajı, psikolog görüşmesi ve yaşanılan aldatma ya da cinsel isteksizlik ve sair gibi konular da varsa buna bağlı deliller.
Boşanma davalarında, maddi ve manevi tazminat ve de yoksulluk nafakası talep edilebiliyor.Senin çocuğun olduğu için ayrıca iştirak nafakası da talep edebilirsin.Maddi ve manevi tazminattaki kriterler ise eşinin kusurlu olması, eşinin maddi durumu, senin evlilikte yaşadıklarından ötürü psikolojik olarak yıpranman ve sair kriterlerdir.
ellerine sağlık canım üşenmeden yazmışsın ya allah razı olsun. çok tşk ederim.
evet fiziki şiddetin yanında psikolojik şiddet de var. kişiliğimi ezmek amaçlı hakaretlerden tut da haklarımı engellemeye kadar.
ama çoğu soyut kanıtlar. ya ikimizin arasında kalmış konuşmalar yada şahit olup mahkemeye çıkmak istemeyen insanlar... aile 1. dereceden yakın olduğu için şahitliği güçlü olur mu ki?