Avukat hanımlar lütfen acil bakabilir misini?

Childgirlss

Sadece oğlunun vazgeçilmezi
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2017
1.528
689
43
Merhaba sevgili kk.

Ben fazlaca büyük sorunlardan dolayı boşanıyorum , elime protokol geldi boşanma dilekçesi de hazır , fakat oturduğumuz şu anki ev ( evlilik birliği evi) kayınpederin üzerine.

eski eşimden kendisinin başka evleri de olduğunu, en azından düzenimizi bozmaması gerektiğini çünkü benim bir şeyim olmadığını söyledim. Kabul etti bunun üzerine avukat dosyayı hazır etti.

12 yıllık kira sözleşmesi de eklendi ve nakit elden tamamı alınmıştır ibaresi var fakat bir arkadaşım da ya evi satarlarsa ne olacak real dedi? Haklı sanırım bunu madde olarak nereye eklemeliyim bir yasa maddesi no vs eklemem gerekir mi? Nereye nasıl ekleyeyim? Avukat açmıyor telefonalrımı

Tapuya şerh ettirebilirsiniz fakat sözleşme muvazaalı. 12 senelik kirayı ödediniz mi gerçekten ? Bunun ödenmediği kolayca ispatlanabilir ve kapı önünde bulabilirsiniz kendinizi. O sebeple herşeyi uygun yaptırmanız faydanıza olur.

Tapuya şerh ettirebilirsiniz fakat sözleşme muvazaalı. 12 senelik kirayı ödediniz mi gerçekten ? Bunun ödenmediği kolayca ispatlanabilir ve kapı önünde bulabilirsiniz kendinizi. O sebeple herşeyi uygun yaptırmanız faydanıza olur.

Anlaşma yaptık aramızda elden ödedik diye o beni gatanti altına alsın onlar evi boşaltsın kayınpederle diye avukat bu şekilde sorun olmayacağını belirtti bana ama ?

Evin malikinin, kira şerhi koyulması talebini içeren bir dilekçe ve kira sözleşmesi ile evin bulunduğu yer tapu müdürlüğüne başvurması gerekiyor.

Bu yeterli olur mu ?
Evet. Tapuya kira şerhi verdiğinizde ileride ev satılsa dahi alan kişi sizin kiracı olduğunuzu tapudaki şerhte görerek evi almayı kabul etmiş olacağı için sözleşme süresi bitene kadar sizi evden çıkaramaz.
Kira tutarını gerçekten ödeyip ödemediğiniz evin bir sonraki sahibini ilgilendirmez çünkü kira tutarı kayınpederiniz ile sizin aranızdaki borç ilişkisiyle alakalı bir durum.
Eşinizin babası sorun yapmadığı sürece sıkıntı çıkmaz.

Evet. Tapuya kira şerhi verdiğinizde ileride ev satılsa dahi alan kişi sizin kiracı olduğunuzu tapudaki şerhte görerek evi almayı kabul etmiş olacağı için sözleşme süresi bitene kadar sizi evden çıkaramaz.
Kira tutarını gerçekten ödeyip ödemediğiniz evin bir sonraki sahibini ilgilendirmez çünkü kira tutarı kayınpederiniz ile sizin aranızdaki borç ilişkisiyle alakalı bir durum.
Eşinizin babası sorun yapmadığı sürece sıkıntı çıkmaz.

Hadi inşallah allahım dua edin nolur çok teşekkür ederim yönlendirmeleriniz için allah da size yardım etsin

Back
X