Avukat olan var mı?

history1985

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2014
3.010
2.826
133
39
Merhaba birşey danışmak istiyorum çevremde avukat yok soramadım bugun canımız çok sıkıldı eşimle. Sorun şu ki kirada oturuyoruz 900 TL kıra ile. sözleşmemiz var ilk sene 850 TL ye tuttuk evi sözleşmeye göre kıra zammı tefe tüfe hesaba katılarak yapılacaktı ve 50 TL zamla 900 TL oldu ikinci senemiz temmuzda doldu fakat kira arttırımı ile ilgili bişey söylenmedi biz de arttırmayacaklar herhalde dedik sormadık bugun ev sahibi kıra 1000 oldu demiş eşime ve temmuzdan beri olan farkı da istiyor toplu olarak eşim de yazın neden söylemediniz evı taşırdık belki demiş o da unuttuk söylemeyi demiş sözleşmeye göre ise sözleşme yenilenmezse aynen devam eder ibaresi var. Şimdi biz bu aradaki farkı ödemek zorunda mıyız? Bize geç haber verildi yoksa evden çıkardık kış vakti olacak iş değil şimdi. Uzun yazdım anlaşılır olması için umarım yardım edecek birileri çıkar.

Sözleşmede yazan esastır.900 lirayı siz kendiniz mi belirlediniz de sonradan 1000 dedi adam onu anlamadım.Tefe tüfe baz alınarak hesap yapıldığına göre,zaten bellidir ne kadar artış olacağı.Fazlasını istiyorsa ve sözleşme şartında bu yoksa ödemezsiniz.Ama artışa göre daha azsa verdiğiniz kira ödersiniz diye tahmin ediyorum.Avukat değil,emlakçılar da bilir bunu.Yok mu etrafınızda danışırdınız.

Yok su an 900 lira ödüyoruz 1000 lira yapmak istedi onda sorun yok ama Temmuz ayında soylemedi 1000 lira olacağını ve sımdı temmuzdan beri olan farkı da istiyor. Soracagım kimse yok maalesef burdan belki birileri bilir dedim. Teşekkür ederim cevabınız için

Merhaba birşey danışmak istiyorum çevremde avukat yok soramadım bugun canımız çok sıkıldı eşimle. Sorun şu ki kirada oturuyoruz 900 TL kıra ile. sözleşmemiz var ilk sene 850 TL ye tuttuk evi sözleşmeye göre kıra zammı tefe tüfe hesaba katılarak yapılacaktı ve 50 TL zamla 900 TL oldu ikinci senemiz temmuzda doldu fakat kira arttırımı ile ilgili bişey söylenmedi biz de arttırmayacaklar herhalde dedik sormadık bugun ev sahibi kıra 1000 oldu demiş eşime ve temmuzdan beri olan farkı da istiyor toplu olarak eşim de yazın neden söylemediniz evı taşırdık belki demiş o da unuttuk söylemeyi demiş sözleşmeye göre ise sözleşme yenilenmezse aynen devam eder ibaresi var. Şimdi biz bu aradaki farkı ödemek zorunda mıyız? Bize geç haber verildi yoksa evden çıkardık kış vakti olacak iş değil şimdi. Uzun yazdım anlaşılır olması için umarım yardım edecek birileri çıkar.

iyi de
siz neden sormadınız kira artışını?
her yıl zam olacağını tüm kiracılar bilir
"ev sahibi aramadı tamam böyle devam demek ki" denmez ki
yani her yıl zam yapılacağı çok bilindik, genel bir şeydir
ancak karşılıklı konuşarak zam olmaz
bence hatanın büyüğü sizde

100 lira fark için ev taşıyacaksınız masrafiniz kira farkının kaç katı olacak. Yeni yerde huzurunuz iyi mi olack komşular nasıl semt nasil yeni ev sahibi kıl biri mi bi ton sıkıntı. Hiç mantıklı değil ev taşımak 100 lira için. Kaldı ki çok bi zam da istememiş adam. Anladığım kadarıyla ev sahibiniz iyi biri temmuzdan beri sormamissiniz adam da bisi dememiş. İstemek hakkı.

Ev sahibinin söylemesini beklememeliydiniz, neden zam yapmasınlar kara kaşınızın gözünüzün hatırına oturmuyorsunuz ki o evde. Bize de kimse hadi zam yap demez. Zam ayı geldiğinde tefe tüfeye bakar yaparız, beğenmezse bize söyler üzerine konuşuruz. Bence temmuz ise zam ayınız arada ki farkı vermelisiniz tabi ki. Ama hesaplayınca 100 tl zam olmalı mı onu sizde hesaplayın,fazla zam yapmış olmasınlar.

https://www.emlakkoalisyonu.com/blog/geriye-donuk-kira-artisi-istenebilir-mi

Kira bedeliyle alakalı sorunlarda, bedelin belirlenmesi için dava açabilmek her zaman mümkündür. Ancak bu dava yeni kira döneminin başlangıcını takip eden otuz günlük süre içinde açılmalıdır. Eğer mal sahibi bu süreçte kiracıya zam yapacağını haber veren bir bildirimde bulunmuşsa, davayı yeni kira döneminin sonuna kadar da açabilme hakkına sahiptir.

Kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabilir. Ancak, bu dava, yeni dönemin başlangıcından en geç otuz gün önceki bir tarihte açıldığı ya da kiraya veren tarafından bu süre içinde kira bedelinin artırılacağına ilişkin olarak kiracıya yazılı bildirimde bulunulmuş olması koşuluyla, izleyen yeni kira dönemi sonuna kadar açıldığı takdirde, mahkemece belirlenecek kira bedeli, bu yeni kira döneminin başlangıcından itibaren kiracıyı bağlar.

yani benim anladığım sizin yeni kira döneminin temmuz ayında başladı. ve kira artışı ile ilgili herhangi bi bildirim yapılmadı. bu durumda ev sahibinin geçmişe yönelik kiraları isteme hakkı bulunmuyor çünkü bildirimde bulunmamış. eğer 30 gün içinde bi bildirimde bulunsaydı dava açabilirdi.

umarım doğru yorumlamışımdır.

C captain price demek istediğim buydu yani bana bildirimde bulunmadı sözleşme devam eder dıyor kontratta ama tefe tüfe hesaplayıp bildirmesi gereken o değil mi? Geçmişe yönelik istiyor şimdi. Arkadaşlar yüz lira için zaten ev taşımak değil mesele evden zaten cok memnun değiliz ev almayı düşünüyorduk süreci hızlandırırdık belki. Kibarca cevap veren herkese teşekkür ederim.

Kira artışı normal her sene olur normal artışla 990tl ye denk gelir zaten
ev sahibi önceki haklarını daha önce bildirim yapmadıysa isteyemez 1000tl den oturun farkı vermeyin yazın taşınırsınız

Back
X