• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukat ya da bilgisi olan lütfen yardımcı olabilir mii

benilyeda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2018
575
2.592
63
IMG_20220627_193307.webp

Arkadaşlar bı işe iade davamiz vardi. Kazandım. 2018 yılında açılan bı davaydi. Şirket iade yapılmaz tazminat alırsın dedi . Ama avukatimiz tanıdık hiç paradan Buldan bahsetmedi. İse iaden sağlanacak ama sen zaten çalışıyorsun kazanmış oldun falan dedi. Şirketteki avukat tazminat alırsın deyince uyaba girdim baktım bunu buldum. Şimdi ben 9.243 tl mi tazminat kazanmışim. Kazandiysam benim avukat neden bundan bahsetmedi anlamadım. Ki şirkette ki arkadaşlarım iyi para alırsın falan dedi. Lütfen bilgisi olan yardımcı olsun zaten çok zor zamanlardan geçiyorum. Paraya sağlık sebeplerinden dolayı ihtiyacımız var. Kafam bozuldu zaten tanıdık avukata iş verirsen böyle olur sorgulamaya bile müsade etmiyor

Siz işe iadenizi istiyor musunuz? Bu tutar işe iadenizi talep etmeniz ancak işverenin sizi işe başlatmaması durumunda ödeyeceği tazminat.

Ayrıca avukatınız tanıdık da olsa soru sormaktan çekinmeyin. Sizin vekiliniz ve dosyanızla ilgili bilgiyi en iyi kendisinden alırsınız.

Bilgi lutfen
Siz işe iadenizi istiyor musunuz? Bu tutar işe iadenizi talep etmeniz ancak işverenin sizi işe başlatmaması durumunda ödeyeceği tazminat.

Ayrıca avukatınız tanıdık da olsa soru sormaktan çekinmeyin. Sizin vekiliniz ve dosyanızla ilgili bilgiyi en iyi kendisinden alırsınız.
Hayır ise iademi istemiyorum. Zaten firmada almayacakmis tazminat odeyecekmis.

Mahkeme işe iade kararı ile birlikte en fazla 4 maaşa kadar tazminata da hükmeder. Avukatınızdan kararı isteyin ya da e-devlet şifrenizle UYAP vatandaş portala girip oradan karara ulaşabilirsiniz.

Dava daha kesinlesmedigi için bahsetmemis olabilir, daha bu ilk derece kararı, muhtemelen üst mahkemeye gider, ama seni bu karara göre ya ise iade edecekler yada bu parayı sana verecek işveren...

Kararı eklemişsiniz gözümden kaçtı. Karar kesinleşince işe başvuru yapmanız lazım , onlar işe başlatmazsa tazminat alabilirsiniz. Ama avukatınızla konuşun. Size en sağlıklı bilgiyi o verecektir.

Dava daha kesinlesmedigi için bahsetmemis olabilir, daha bu ilk derece kararı, muhtemelen üst mahkemeye gider, ama seni bu karara göre ya ise iade edecekler yada bu parayı sana verecek işveren...
Yani benim bu dava sonucunda alabileceğim en yüksek rakam bu 9.243 tl mi

Bilgi lutfen

Hayır ise iademi istemiyorum. Zaten firmada almayacakmis tazminat odeyecekmis.
İşe başlatmama tazminatı işverenin mahkeme kararına rağmen işçiyi işe başlatmamasının yaptırımıdır. Ancak bunun için sizin kararın tebliğinden itibaren 10 iş günü içinde işverene işe başlatılma talebinizi sunmanız gerekir. Aksi halde işveren sizi işe başlatmakta yahut yerine tazminat ödemekle sorumlu olmaz.

Ayrıca kararlarda genelde boşta geçen süre için de bir ücrete hükmedilir ama sanıyorum ki siz fesihten sonra başka bir işte çalıştığınız için talep etmemişsiniz.

İşe başlatmama tazminatı işverenin mahkeme kararına rağmen işçiyi işe başlatmamasının yaptırımıdır. Ancak bunun için sizin kararın tebliğinden itibaren 10 iş günü içinde işverene işe başlatılma talebinizi sunmanız gerekir. Aksi halde işveren sizi işe başlatmakta yahut yerine tazminat ödemekle sorumlu olmaz.

Ayrıca kararlarda genelde boşta geçen süre için de bir ücrete hükmedilir ama sanıyorum ki siz fesihten sonra başka bir işte çalıştığınız için talep etmemişsiniz.
Eksik kalan hususu da ekleyeyim, 10 iş günü olan talep süreniz tarafınıza kesinleşmiş kararın tebliğinden itibaren başlar. Sizin gördüğüm kadarıyla kararınız 21 Haziran tarihli. Daha istinafa başvurma süresi bile dolmamış.

Dediğim gibi çekinmeyin, en iyi bilgiyi avukatınızdan alırsınız.

Back
X