Babanız hakkında "savurganlık" sebebiyle kısıtlama kararı aldırmanız gerekiyor..
II. Savurganlık, alkol veya uyuşturucu Madde bağımlılığı, kötü yaşama tarzı, kötü yönetim Madde 406- Savurganlığı, alkol veya uyuşturucu Madde bağımlılığı, kötü yaşama tarzı veya malvarlığını kötü yönetmesi sebebiyle kendisini veya ailesini darlık veya yoksulluğa düşürme tehlikesine yol açan ve bu yüzden devamlı korunmaya ve bakıma muhtaç olan ya da başkalarının güvenliğini tehdit eden her ergin kısıtlanır. (MEDENİ KANUN MADDE 406)
Mahkeme babanızı dinler, savurgan biri mi aklı zayıf mı buna bakar. Babanız tutup da mahkemede, mal benim fikir benim ben satmak istiyorum derse takdir mahkemenindir.
Madde 409- Bir kimse dinlenilmeden savurganlığı, alkol veya uyuşturucu Madde bağımlılığı, kötü yaşama tarzı, kötü yönetimi veya isteği sebebiyle kısıtlanamaz. (MEDENİ KANUN MADDE 409)
Hukuktaki miras mantığı şudur: KİMİN KİME MİRASÇI OLACAĞI BELLİ OLMAZ. Yani siz kendinizce babamın doğal olarak müstakbel mirasçısı biziz o vefat ettiğinde ağabeyim yüzünden bize mal kalmayacak, diyebilirsiniz Fakat durum aslında öyle değildir. Takdir-i İlahi bu, belki siz babanızdan önce vefat edeceksiniz ve babanız size ait mal varlığının mirasçısı olacak...
Bir de şu var, eğer babanız ben mal varlığımı yönetemiyorum veyahut kötü yönetiyorum ve bu durumdan etrafımdakiler faydalanıyor, bana bir yasal danışman atanmasını istiyorum, derse bu şartlarda da fiil ehliyeti sınırlanır, taşınmaz alıp satarken, bağışlamada bulunurken veyahut herhangi bir dava açılıp da bu davadan feragat edecekken vs vs. gibi önemli işlerinde kendisi yasal danışmanının onayını almadan bu işleri yapamaz.