avukatlar acil cevap verebilirmi

nil35

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2007
117
2
623
İzmir
Benim abim var ne yazıkki satmadığı bir şey kalmadı. babamda ona hiç bir zaman hayır demedi. annem son zamanlarda hata yatıklarını anladı ama çok geç oldu. 3 ay öncede annemi kaybettik. şimdioturudkları ev ve bir bahçe kaldı babam 82 yaşında parkinson ve prostatın dışında başka bir sağlık sorunu yok. son bahçeyide birisi isityormuş tesadüfen alıcı ablamla irtibat kurmuş. ablam abime söylemiş abim tamam satalım diye kabul etmiş bugün alıcı ablamı aramış abim ben vazgeçtim demiş. babam sağ demiş ben istersem satar demiş. ve abim benim orası demiş. biz ne yaparsak bizden habersiz babamı tapuya götürüp bahçeyi satamaz. lütfen yardımcı olurmusunuz.

Babanız hakkında "savurganlık" sebebiyle kısıtlama kararı aldırmanız gerekiyor..
II. Savurganlık, alkol veya uyuşturucu Madde bağımlılığı, kötü yaşama tarzı, kötü yönetim Madde 406- Savurganlığı, alkol veya uyuşturucu Madde bağımlılığı, kötü yaşama tarzı veya malvarlığını kötü yönetmesi sebebiyle kendisini veya ailesini darlık veya yoksulluğa düşürme tehlikesine yol açan ve bu yüzden devamlı korunmaya ve bakıma muhtaç olan ya da başkalarının güvenliğini tehdit eden her ergin kısıtlanır. (MEDENİ KANUN MADDE 406)
Mahkeme babanızı dinler, savurgan biri mi aklı zayıf mı buna bakar. Babanız tutup da mahkemede, mal benim fikir benim ben satmak istiyorum derse takdir mahkemenindir.
Madde 409- Bir kimse dinlenilmeden savurganlığı, alkol veya uyuşturucu Madde bağımlılığı, kötü yaşama tarzı, kötü yönetimi veya isteği sebebiyle kısıtlanamaz. (MEDENİ KANUN MADDE 409)

Hukuktaki miras mantığı şudur: KİMİN KİME MİRASÇI OLACAĞI BELLİ OLMAZ. Yani siz kendinizce babamın doğal olarak müstakbel mirasçısı biziz o vefat ettiğinde ağabeyim yüzünden bize mal kalmayacak, diyebilirsiniz Fakat durum aslında öyle değildir. Takdir-i İlahi bu, belki siz babanızdan önce vefat edeceksiniz ve babanız size ait mal varlığının mirasçısı olacak...

Bir de şu var, eğer babanız ben mal varlığımı yönetemiyorum veyahut kötü yönetiyorum ve bu durumdan etrafımdakiler faydalanıyor, bana bir yasal danışman atanmasını istiyorum, derse bu şartlarda da fiil ehliyeti sınırlanır, taşınmaz alıp satarken, bağışlamada bulunurken veyahut herhangi bir dava açılıp da bu davadan feragat edecekken vs vs. gibi önemli işlerinde kendisi yasal danışmanının onayını almadan bu işleri yapamaz.

evet KİMİN KİME MİRASÇI OLACAĞI BELLİ OLMAZZ.. keşke siz bizim yaşadıklarımızı bilip bunu yazsaydınız. maddi manevi zarar verdi. ve borçlarını biz ödedik. karşıdan yorum yapmak çok kolaydır her zaman.benim derdim tek arsa değil.
Babamı bu dediklerinizin hiç birisine yapamam. her ne kadar abime kızsamda babama bunu yapamam. yine diyorum konunun iç yüzünü bilseniz nasıl dayandınız dersiniz....

Hukuki olarak danışmışsınız ona göre cevap verdim yoksa işin duygusal, psikolojik boyutunda değilim..

Back
X