• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukatların fikirlerini almak istiyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi blick
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

blick

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2010
67
0
36
Adana
Bir süre önce zaten uzun zamandır konuşmadığımız komşularımızla otopark sorunu yüzünden bir kavga yaşadık malesef.Biz iki kişiydik, ikimizinde doktordan ayakta tedavi edilebilecek şekilde darp edildiğimize dair raporumuz var.Onlardansa bir kişinin aynı türden bir raporu var.karşılıklı olarak birbirimizden şikayetçi olduk.İkimizinde daha önceden bir sabıkası yok.Onları bilemiyorum.
Dava günü yaklaşıyor avukat bir sene hapse kadar yolu var gibi cümleler kurarak beni çok huzursuz etti.Bunun gerçeklik payı var mı, davadan ne gibi bir sonuç çıkabilir ve sizce avukatımızı değiştirmeli miyiz?
Şimdiden çok teşekkür ederim...

öncelikle geçmiş olsun, avukatınız doğru söylemiştir hiç ceza almayacağınız gibi bir yıla kadar hapis cezası da alabilirsinizHatta kasten yaralama suçunun cezası üç yıla kadar çıkabilmektedir anladığım kadarıyla olay hafif bir yaralama olayı olduğundan bu ceza üst sınıra çıkmayacaktır ama avukatınız size her ihtimali anlatarak en doğru şeyi yapmış, bundan sonrası somut olaya göre en sağlam savunmayı hazırlamaktır.

Olayda eğer bıçak, sopa gibi silahtan sayılan herhangi bir alet kullanılmamışsa, eyleminiz Türk Ceza Kanunu'nun 86/2. fıkrasında kalır.. Bu suçun cezası ise 4 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezasıdır.. Hakim, suçun işleniş şekline ve karşı taraftaki yaralanmanın mahiyetine göre ceza miktarını takdir edecektir.. Ceza almanız halinde, geçmişteki sabıkasızlık haliniz dikkate alınarak verilen bu cezanın açıklanması geri bırakılmabilir.. Bu durumda, 5 yıl içerisinde yeni bir suç işlemediğiniz takdirde verilen ceza düşer ve sabıka kaydınızda görünmez..

Ayrıca bu suç şikayet bağlı bir suçtur.. Karşı taraf şikayetinden vazgeçerse hakkınızda açılan dava düşer ve ceza almazsınız.. Bence karşı tarafla görüşüp karşılıklı olarak şikayetlerinizden vazgeçin canım, en iyi yol bu..

Merak ettiğin birşey olursa sorarsın yine.. Sevgiler, güzel günler....

Oncelikle cvplariniz icin cok tesekkur ederim.1 yildan 3 yila kadar hapis, para cezasi ya da kararin aciklanmasinin geri birakilmasi gibi ihtimaller var anladigim kadariyla.Ama benim gibi stresli ve kafaya cok takan bir insan icin sonuncu ihtimal disindakiler kabus gibi.Bu olay yuzunden uykularim kacar oldu.Gordugunuz emsal davalara bakarak bu durumlarda daha cok ne gibi sonuclar ciktigi konusunda bilgi verirseniz sevinirim.Davaya bir hafta on gun kala anlasma yolunu deneyecegiz.Anlasmamiz durumunda yine de ilk davaya cikmamiz gerekecekmis sanirim bu dogru mu, anlasma olursa nasil bir surec isler.

Oncelikle cvplariniz icin cok tesekkur ederim.1 yildan 3 yila kadar hapis, para cezasi ya da kararin aciklanmasinin geri birakilmasi gibi ihtimaller var anladigim kadariyla.Ama benim gibi stresli ve kafaya cok takan bir insan icin sonuncu ihtimal disindakiler kabus gibi.Bu olay yuzunden uykularim kacar oldu.Gordugunuz emsal davalara bakarak bu durumlarda daha cok ne gibi sonuclar ciktigi konusunda bilgi verirseniz sevinirim.Davaya bir hafta on gun kala anlasma yolunu deneyecegiz.Anlasmamiz durumunda yine de ilk davaya cikmamiz gerekecekmis sanirim bu dogru mu, anlasma olursa nasil bir surec isler.

Canım, gördüğümüz davalara bakarak yorum yapmak çok güç, çünkü her dava dosyasındaki olaylar ve deliller birbirinden farklıdır.. Bu nedenle dosyaya, özellikle de raporlara bakmadan birşey demek güç.. Duruşma gününü bildirir tebligatla birlikte iddianamede gelmiştir sana.. İddianamedeki sevk maddelerini yazarsan eğer daha aydınlatıcı cevaplar verebilirim..

Duruşmadan önce şikayetten vazgeçtiğinize ilişkin dilekçeleri dosyanıza sunmanız mümkün.. Ya da duruşma sırasında savunma yaparken bunu sözlü olarakta söyleyebilirsiniz.. Ama şunu da belirtmekte fayda var; eğer şikayetinizden vazgeçerseniz aynı olay nedeniyle yeniden şikayetçi olamazsınız.. (Yani şikayetten vazgeçmeden vazgeçme olmaz) Karşı tarafın şikayetinden vazgeçeceğinden emin olmadan, siz vazgeçmeyin derim..

Duruşmaya gidip savunmanı yapman gerekli, eğer gitmezsen zorla getirme kararı verir mahkeme.. Bunun anlamı da bulunduğun herhangi bir yerden alınarak polis marifetiyle adliyeye götürülürsün.. Bu pek şık olmaz, o nedenle duruşma günü gidip ifadeni ver canım.. O kadar korkulacak, stres yapılacak yerler değil duruşma salonları...

İlginize çok teşekkür ederim.
Dava sulh ve ceza mahkemesinde.
Benim sevk maddem Türk ceza kanunu 86/2 ve 53
Yanımdaki insanın 86/2, 53 ve 106/ 1-2. cümle.
Olayda silah sayılabilecek bir alet falan yok, sadece tekme tokat :14::17:
En kötü sonuçla hapis cezası verilirse eğer hapse girip yatacak mıyız gerçekten yoksa para cezasına mı çevrilir? Bu durumda en fazla para cezası ne kadar olur.
tekrar teşekkür ederim.

Canım, TCK 86/2; yaralama suçunun en basit hali.. Cezası 4 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezasıdır.
"Madde 86 - (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) (Ek fıkra: 31/3/2005 – 5328/4 md.) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbî müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur."

Şikayetçinin yarasının mahiyetine göre hakim 4 ay ile 1 yıl arasında hapis cezası yada karşılığında adli para cezasına hükmeder.. Karşı taraftadaki yaralanma hafif olduğu için, olayın özelliği itibariyle büyük ihtimalle alt sınrıdan ceza tayin edilir. Yani 4 ay hapis cezası veya karşılığı olan 120 gün adli para cezası.. Duruşmadaki iyi halin nazara alınarak TCK'nun 62. maddesi uyarınca cezandan 1/6 indirim yapılır. Bu durumda da 3 ay 10 gün hapis yada 100 gün adli para cezası alırsın.. Adli para cezalarının günlüğü, senin sosyal ve ekonomik durumuna göre 20-100 TL arasından paraya çevrilir. Yani alt sınır esas alındığında; 100*20=2.000 TL adli para cezası...

Sonuç olarak mahkeme alt sınırdan ceza tayin ederse; 3 ay 10 gün hapis cezası ya da 2.000Tl adli para cezası verecektir.. Ama canım daha önce sabıkan olmadığı için, karşı tarafın maddi zararının olmaması halinde, ve seninde yeniden suç işlemeyeceğin hususunda hakimde olumlu kanaatin oluşması halinde; hangi cea verilirse verilsin hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilir.. Bu durumda ne hapse girip 3 ay 10 gün yatacaksın, ne de 2.000TL'yi ödeyeceksin... 5 yıl boyunca suç işlememen halinde ceza düşecek...
Şikayetçinin, şikayetinden vazgeçmesi halinde de açılan dava düşecektir. Bu durumda hiç ceza bile almayacaksın..

Olabildiğince sade anlatmaya çalıştım, umarım anlaşır olmuştur.. :26:

Çok teşekkür ederim.
Bunca katil komik sürelerde ceza alırken bu kadar basit olaylar için insanlar hapse girecekse hapishanelerde yer kalmaz ki zaten yok.
Umarim şikayetleri karşılıklı geri alarak en basit şekilde bu olaydan kurtuluruz bu stresi de çekmeyiz.

Merhabalar ben 6 yıllık evliyim 4 yıl önce eşimle olan tartışmamızda basit yaralama üzerine davamış oldu burada 5 yıl süre içerinde tekrarlanırsa ceza 2 katına çıkarılarak diye sonuç çıkmıştı sonrasında eşimle barıştık 1 oğlumuz var ama 2 yıl önce tekrardan tartıştık ve ben yine dava açtım darp raporu aldım eşim çok pişman oldu tekrar barıştık davayı çekmeye çalıştık mahkemeye çıktık 4 ay hapis cezası verildi temyiz için dilekçe yazdık kabul görmedi şimdi ne yapacağımızı bilmiyoruz eşim hapise girecek mi 4 ay hapise girerse hayatımız çok kötü duruma girecek onun çalışmasıyla geçiniyoruz para cezasına çevirmemiz mümkün mü bu konuda ne yapmamız gerekiyor yardımcı olurmusunuz ?

Back
X