Avukatsız çekişmeli dava açabilir miyim lütfen bilgisi olan yazabilir mi

Bir avukat olarak çözüm sunmaya çalışayım;
1. Boşanma davalarında avukatsız davaların asla yürümediğini ya takipsizlikle sonuçlandığını ya da hak kayıpları ile sonuçlandığını görüyorum bu yolu asla önermem.
2. Eğer karşı taraftan alacağınız bir maddi kazanç yoksa ki davayı kazansanız bile alacağınızı alamayacaksınız çekişmeliye gerek yok anlaşmalı boşanın sadece nafaka konusunda tam anlaşın çünkü nafakayı ödememe hapis cezası vardır onu mecburen öder.
3. Sizi şirketinde sigortalı gösterilmesi suçtur, önce Sgk ya gidip eşinizin şirketini şikayet edin ve sigortalılığınızın sona erdirilmesini isteyin. Sigortanız sona erdiğinde zaten baro avukat atayacaktır.
4. Bankalardan almanız gereken yazılar için kusura bakmayın ama biraz yorulmanız gerekecek çünkü barolar gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için belirli belgeler istemek zorunda. Bu belgeleri toplayıp her yıl bir çok kişi adli yardımdan faydalanıyor. Adli yardımdan faydalanırken harç ve mahkeme giderleri de hazineden karşılanıyor yani bu evraklar o kadar da zor toplanmıyor herkes yapıyor.
5. Sizin durumunuzda biri geldiğinde anlaşmalı boşanma önerirdim ama nafakaya dikkat aman vazgeçmeyin çocuklarınız ve kendiniz için. İleride durumu düzelirse nafaka almadığınıza pişman olursunuz. Az da olsa bir nafakada anlaşın çünkü hapis cezası olduğu için paşa paşa öder. Nafaka ileride az gelir durumu düzelirse eşinizin nafaka artırım davası açarsınız
Peki sayın avukat benimde size bir sorum olucak karşı traaf sosyal medyadan bayanlarla mesajlasip konuştuğu için btk ve hts 5 yıllık döküm istedik bu sosyal medya arama ve saatleri çıkarmı bu dökümden yoksa sadece normal numarasından aradığı ve msj attığı saat dokumlerimi cikar

1. Boşanma davalarında avukatsız davaların asla yürümediğini ya takipsizlikle sonuçlandığını ya da hak kayıpları ile sonuçlandığını görüyorum bu yolu asla önermem.
2. Eğer karşı taraftan alacağınız bir maddi kazanç yoksa ki davayı kazansanız bile alacağınızı alamayacaksınız çekişmeliye gerek yok anlaşmalı boşanın sadece nafaka konusunda tam anlaşın çünkü nafakayı ödememe hapis cezası vardır onu mecburen öder.
3. Sizi şirketinde sigortalı gösterilmesi suçtur, önce Sgk ya gidip eşinizin şirketini şikayet edin ve sigortalılığınızın sona erdirilmesini isteyin. Sigortanız sona erdiğinde zaten baro avukat atayacaktır.
4. Bankalardan almanız gereken yazılar için kusura bakmayın ama biraz yorulmanız gerekecek çünkü barolar gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için belirli belgeler istemek zorunda. Bu belgeleri toplayıp her yıl bir çok kişi adli yardımdan faydalanıyor. Adli yardımdan faydalanırken harç ve mahkeme giderleri de hazineden karşılanıyor yani bu evraklar o kadar da zor toplanmıyor herkes yapıyor.
5. Sizin durumunuzda biri geldiğinde anlaşmalı boşanma önerirdim ama nafakaya dikkat aman vazgeçmeyin çocuklarınız ve kendiniz için. İleride durumu düzelirse nafaka almadığınıza pişman olursunuz. Az da olsa bir nafakada anlaşın çünkü hapis cezası olduğu için paşa paşa öder. Nafaka ileride az gelir durumu düzelirse eşinizin nafaka artırım davası açarsınız
Çok teşekkür ederim.kendisi anlaşmalı diyor ama işte şöyle ki nafaka ya da bana kredi çektirdi 1 hafta sonra odeyecem diye.tefeciye bulasmisti.ben de başına iş gelmesin diye çektim.tabiki ödemedi ve sonra icraya kadar gitti.şu an icralik durumum var.aslinda ben istiyorum ki bedel ödesin.çok şımarık.anlasmali deyince para mevzularinda yemeye ekmek bulamıyorum bitigim vs diyor sonra bir tartışma çıkıyor.aslinda çok şey var yaşanan 2 tane bebeğim var.hamileyken beni ortada bıraktı vs.
Acaba avukatsiz davalarda takipsizlik neden oluyor.ben diyorum dilekçemi bir avukata yazdirsam sonrasında uysptan takip ediliyormuş duruşma günü vs.yani yapamaz mıyım acaba.
Ve bir de merak ettiğim bir konu var.dilekçeye deliller nasıl ekleniyor.bizde kendisi çok sorumsuz olduğundan doğru düzgün eve bile gelmiyordu düzgün.iste en son hamileyken 45 gün boyunca gelmedi beni doktora götürmedi 4 ay.ve ben doğumda annemin yanındaydım.dengem alt üst olmuş kontrol olmadığından bilinmesi de.zor bir doğum oldu ve ben yoğun bakımda yattım vs.kendisinde çok ağır kusurlar var.ve kanıtlarım da var.kendi anne babasının bile mesajları var onunla ilgili ve benim iyi olduguma dair.olmaz mı acaba yürümez mi açsam

Bu nafaka arttırma davası İÇİN yine para mı ödüyoruz

Peki sayın avukat benimde size bir sorum olucak karşı traaf sosyal medyadan bayanlarla mesajlasip konuştuğu için btk ve hts 5 yıllık döküm istedik bu sosyal medya arama ve saatleri çıkarmı bu dökümden yoksa sadece normal numarasından aradığı ve msj attığı saat dokumlerimi cikar
Sizin çekişmeli mi?

Ekimde açılan davanın dilekçe aşamaları bitti ilk duruşma bu ay olacak
Bizde anlaşmalı boşanma açmıştık ama eve gelen kağıtta sanki çekişmeli gibi! Konu da açtım hatta kafam karıştı.
Davalıdan cevap dilekçesi ve buna bağlı delil istenmiş anlaşmalı boşanmalarda böyle cevap dilekçesi beklendiğini bilmiyordum

Açıkçası avukatsız çekişmeli davayı sürdürebilen birini hiç görmedim. O kadar şok teferruat var ki, mahkemesi yanlış olsa bir cümlesi yanlış olsa direkt takipsizliğe gider.

Diğer bir nokta da şu, diyelim ki doğumda sahip çıkmadığı için mahkemeden tazminat kararı çıktı. Bunu ödeyebilecek mi?

Yoksa umursamayıp ödeyemediği diğer faturaların arasına mı kaldıracak? Taştan su sıkmaya çalışmaya benziyor bu çaba.

Bence tazminatlar için evdeki eşyaların satılması üzerinden anlaşmaya çalışın ve nafakaya dikkat edin

Açıkçası avukatsız çekişmeli davayı sürdürebilen birini hiç görmedim. O kadar şok teferruat var ki, mahkemesi yanlış olsa bir cümlesi yanlış olsa direkt takipsizliğe gider.

Diğer bir nokta da şu, diyelim ki doğumda sahip çıkmadığı için mahkemeden tazminat kararı çıktı. Bunu ödeyebilecek mi?

Yoksa umursamayıp ödeyemediği diğer faturaların arasına mı kaldıracak? Taştan su sıkmaya çalışmaya benziyor bu çaba.

Bence tazminatlar için evdeki eşyaların satılması üzerinden anlaşmaya çalışın ve nafakaya dikkat edin
Maddi olarak hiç birsey yapamaz bunu biliyorum.bu konular açılınca kavga çıkarıyor anlaşmalı istiyor ki bişey talep etmeyeyim öylece kurtulsun çocukları da oyuncak bebek gibi istediğinde eğlensin.o sebeble çekişmeli olmak zorunda.ama işte.derdim velayetleri almak.görüş günü belirlensin ve de borç konusunda ya da nafaka olarak versin en azından yine çocuklarıma gider.calisio kazandığım parayla onun borcunu odemektense çocuklarıma harcarim.bi şekil yapmam m lazım ama nasil

Peki sayın avukat benimde size bir sorum olucak karşı traaf sosyal medyadan bayanlarla mesajlasip konuştuğu için btk ve hts 5 yıllık döküm istedik bu sosyal medya arama ve saatleri çıkarmı bu dökümden yoksa sadece normal numarasından aradığı ve msj attığı saat dokumlerimi cika

Sadece sms ve aramalar

Avukat tutmak zorundasiniz. Siz sadece sureci Uyap'tan durusma gunu takip edip dilekce vermekten ibaret saniyorsunuz ama oyle degil. Bir kere karsi tarafin dilekcelerinde ne ileri surecegini bilmeden kendiniz strateji uretemezsiniz. Talep edeceklerinizde haksiz cikma durumunda ne ile karsilasacaginizi bilemezsiniz. Dosyaya delil eklemekten bahsetmissiniz. Hangi delil ne zaman ne sekilde sunulmali bunlar bu kadar basit seyler olsa hukuk fakultesi ve avukatlik meslegi olmazsi degil mi? Cekismeli dava cetrefillidir. Oyle bir beyanda bulunursunuz ki ikrar sayilir davaniz reddolunur. Avukat sizi bu gibi tehlikelerden korur. Evet avukatlik ucretleri pahali ama bu ulkede ucuz olan bir sey yok. Simdi avukatlik ucretinden kistiginiz masraf ileride size nafaka alacagini bile kaybettirip astari yuzunden pahali gelebilir. Ya gidip o bankalari gezeceksiniz ki birileri yapiyor ki adli yardim diye bir sey var. Ya da bir sekilde arastirip butcenize uyan bir avukatla anlasacaksiniz.

Çocuklar için nafaka vermez mi?
2018’de 5 bin tl’di avukat ücretim çok zorlamamıştı ama şu an her şey gibi o da uçmuş.. Çok bir şey alamayacaksanız nafaka konusunda anlaşın bence. Bankalardan sorun çıkıp adli yardım alamayacaksanızda bi işe girip çalışmak zorundasınız avukat ücreti için taksitli yaparsınız en azından.

Benim avukat tutmaya durumum yok.baroya gittim bugün.18 tane bankadan hesabım olanlardan 6 aylık doküman istiyor bu tamam.ama diyor ki hesabın olmayanlardan da müdürden imza alacaksın hesavin olmadığına dair diyor.şok oldum.yani olanlardan doküman tamam da olmayanlardan niye imza alayım.e devlette adıma acilan hesaplar çıkıyor zaten.
Eşim olacak kişi de 2021 yılında beni sigortalı göstermişti şirkette.hala devam ediyormuş.ama yardım için çalışmıyor olmam Gerekiyormuş.yani başvuracam yine ama kabul edilmeme ihtimali de var.18 bankayı gezip dil döküp sonra kabul edilmeme ihtimali yani.
Avukatsız açsam ne olur diyorum onun sunacağı birşey yok zaten ama benim elimde birsuru delil vs var.
Onda da kanıtları dilekçeye nasıl ekleyecem vs onu da bilmiyorum.avukat ücretleri de uçmuş
Annem barodan avukat aldı. Buna rağmen yani avukat olmasına rağmen işler çok ağır ilerliyor. Aylar oldu ilk duruşma olmadı. Avukatsız bu yola girecekseniz hiç girmeyin bence daha iyi. Avukat demişti yani "Bu tür çekişmeli boşanma davalarında kadınlar avukat parası vermemek için kendi kendine bir şeyler karalayıp veriyorlar. İşler sarpa sarınca bize geliyorlar. Ama bir kere imza atmış oluyorlar yani geri dönüşü olmuyor, toparlayamıyoruz." diye. Hak kaybınız çok olur. Banka banka dolaşmak uzun sürüyor gibi görünse de birkaç güne halledersiniz.

Bizde anlaşmalı boşanma açmıştık ama eve gelen kağıtta sanki çekişmeli gibi! Konu da açtım hatta kafam karıştı.
Davalıdan cevap dilekçesi ve buna bağlı delil istenmiş anlaşmalı boşanmalarda böyle cevap dilekçesi beklendiğini bilmiyordum
Cevap dilekçesi çekişmeli boşanma davasında olur karşı taraf çekişmeli boşanma davası açar sebeplerini yazar sizdende buna cevap dilekçesi vermeniz beklenir benim davam çekişmeli olduğu için süreç bu şekilde işlemişti anlaşmalı boşanma davasında nasıldır bilmem ama anlaşmalı da zaten anlaşarak dava açmış oluyosunuz neden delil ve cevap istesinki enteresan

Cevap dilekçesi çekişmeli boşanma davasında olur karşı taraf çekişmeli boşanma davası açar sebeplerini yazar sizdende buna cevap dilekçesi vermeniz beklenir benim davam çekişmeli olduğu için süreç bu şekilde işlemişti anlaşmalı boşanma davasında nasıldır bilmem ama anlaşmalı da zaten anlaşarak dava açmış oluyosunuz neden delil ve cevap istesinki enteresan
Evet çekişmeli gibi görünüyor iyice karıştı saçmalık ya! Uyapta da anlaşmalı yazıyor pazartesi inşallah yardımcı olurlar

Adli yardıma başvur. Konunun seyri ne alemde bilmiyorum okumadım tüm mesajları. Özellikle ziynet eşyalarını da protokole yazdır. Bu husus çok atlanan bir husus

Back
X