Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Normalde de kahvalti aliskanligim pek yok diyebilirim ki biliyorum yanlis... ama dünkü kahvaltisizligimin nedeni sivi diyetinde olmam... Kati meyve sikacgimin bozulmasi ... 7 gün böyle gececek... Detoks niyetiyle yapiyorum bunu cunku son 2 ayda 8 kilo almisim... cabucak gitsinler vucuduma temelli yerlesmeden diye... Senin nasil gidiyor durum ?
Gunaydin Herkese, gun itibari ile 76.5 kiloyum... Fakat sevinmiyorum cunku dedigim gibi 75 den sonra verecegim her gram beni sevindirebilir ancak ... Ama genede tartida bu sayilari gormek beni motive etmiyor degil...
Dun yediklerimi soyle siralayabilirim... Sabah oglen aksam diye belirtmeyecegim cunku vucudum aclik hissetmedigi surece sadece su ictim... Illa belli bir saatte yiyim icim demiyorum
-Sekersiz Türk kahvesi (2adet)
- Taze sikilmis portakal suyu
- Yarim dilim ekmek
- Limonlu 3 bardak su
- 3 Bardak domates, taze nane ve bir cay kasigi yag iceren domates suyum
- 2 Avakado
- yogur, limon , pul biber kuru yatmadan...
Suanda kendimi gayet iyi hissediyorum... Rengli dönemi agrilarim haric... Özellikle sanirsam avakadodan kaynakli bagirsaklarimin bugun daha iyi temizlendigini hissediyorum... Cünkü rengli dönemide olsa bagirsaklarimda genelde sorunlar ousup kabizik problemim cok oluyordu...
Birde hangisi neden oldu bilmem lakin gercekten göbüsümde bir siklasma ve incelme hissediyorum...
Bu arada zayiflama yarismasina katildim... Nasil olur bimiyorum belki daha iyi motive olurum dusuncesiyle haraket ediyorum... Spor olayi yarin baslayacak... Yarinki hedefim 3 km yüzmek... Bu arada Lesli ve Callenetics yaptigim arastirmalar sonucu benim yapabilecegim antrenmanlar olraka gözüme ilisti... Telefonuma indirdim ikisinide... izlemeye basladim ve izlerken de icimden keske izlemek yeterli olsaydi diye gecirmedim degil : ) Allahim tembellikte sinir tanimiyor beynim...
Neyse bu kadar gevezelik yeter ... Herkese irade dolu gunler diliyorum...
Evet geri dondum .... Bazi rahatsizliklarim ve hastane maceramin ardindan gene burdayim... Adigim kortizonlari saymaksak iyiydim aslinda... Bir haftadir birazcik toparlayabildim kendimi... hastane cikisi 80.3 olan kilom bugun 75.9 oldu...
Aldigim kalorilere dikkat ediyorum 1200 u gecmemeye casiyiorum , uc beyazi cikardim hayatimdan ( tuz hala dirense de , seninle bir fidanin guller acan daliyiz diye diretse de bu aci ayriliga dayanmaya calisiyorum )
Gunde 5 km yuruyus ve arti leslie yapiyorum evde bir haftadir bence gayet ise yariyorlar..
Su alimini arttirdim 4 litre bazen 5 litreyi buluyorum..
Yogurt kurune devam ediyorum ve limonlu su sabahlari...
simdilik bu kadar gun icinde gene gorusuurz
soyle bakinca nerdeyse iki senedir oldugum yerde saymam dahada vahimi ustune kilolar almam ve gene burdayim... umutsuz ve eskisinden kilolu ve mutsuz... evde tartim bile yok artik... o kadar koy verdim... sanirsam 90 kiloyu buldum... kendimden nefret ediyorum daha dogrusu tembelligimden...
soyle bakinca nerdeyse iki senedir oldugum yerde saymam dahada vahimi ustune kilolar almam ve gene burdayim... umutsuz ve eskisinden kilolu ve mutsuz... evde tartim bile yok artik... o kadar koy verdim... sanirsam 90 kiloyu buldum... kendimden nefret ediyorum daha dogrusu tembelligimden...
Çabanızla kurtulacağınız bir durum bu. Mutsuzsunuz ve bunu değiştirmek sizin elinizde. Ve naçizane düşüncem, sizi zorlayacak ve hayatınız boyunca sürekliliğini sağlayamayacağınız diyetler yapmayın. Aslında diyetisyen kontrolünde, kalıcı kilo verebilirsiniz.
tesla tesekkur ederim destegin icin... Gercekten iyi geldi... En azindan bu portala icimden ne gelirse yaziyorum ve birileri beni duyuyor paylasinca azaliyor yukum sanki...
dun tekrar basladim her seye... daha fazla gec olmadan ayikmam lazimdi sonunda o enerjiyi buldum kendimde... dun hic seker almadim ve agzima bile suremedigim bitki caylarini ictim... tatlandiricida kullanmadim cikolata da almadim... leslie ile 3 mil calistim... zor olacagini dusunuyordum benim icin cunku son 3 aydir cok haraketsiudim ama yorlanmadim bu da beni sevindirdi... viks ile gobek yaglarindan kurtulun yazisindan sonra evde kafur ve karbonat olmamasina ragmen spor yaparken genede viks surup strecledim... sabah kalktigimda daha enerjik uyandim sanki ve bu his beni mutlu etti... yediklerime dikkat ettim ve bugunde markete gidip sebze agirlikli seyler almayi planliyorum... bakalim ne olacak cok hirs yapmadan devam edecegim ve hemen sonuc beklemeden... hala kilom kac bilmiyorum bakmayada korkuyorum belki ilerleyen donemde bakarim simdi bakmak beni cok kiracak... gunluk yediklerimi zacagim elimden geldigince...
Bu sefer lütfen devam et canım ama arkadaşın da dediği gibi zor diyetlerle değil. Karbonhidrat olayını bitir. Ekmek pişav makarna hamur işi vs yasak. 1000 kalorinin üstüne çıkma. My fitness pal diye bi uygulama var oraya yaz her gün ne kadar ne yediğini. Boyun kaç hatırlamıyorum yazdıysan ama eğer dogum cocuk vs yoksa o kilolar biraz fazla inş kurtulursun en kısa sürede. Azmin elinden kim kurtulmuş..
tesla tesekkur ederim destegin icin... Gercekten iyi geldi... En azindan bu portala icimden ne gelirse yaziyorum ve birileri beni duyuyor paylasinca azaliyor yukum sanki...
dun tekrar basladim her seye... daha fazla gec olmadan ayikmam lazimdi sonunda o enerjiyi buldum kendimde... dun hic seker almadim ve agzima bile suremedigim bitki caylarini ictim... tatlandiricida kullanmadim cikolata da almadim... leslie ile 3 mil calistim... zor olacagini dusunuyordum benim icin cunku son 3 aydir cok haraketsiudim ama yorlanmadim bu da beni sevindirdi... viks ile gobek yaglarindan kurtulun yazisindan sonra evde kafur ve karbonat olmamasina ragmen spor yaparken genede viks surup strecledim... sabah kalktigimda daha enerjik uyandim sanki ve bu his beni mutlu etti... yediklerime dikkat ettim ve bugunde markete gidip sebze agirlikli seyler almayi planliyorum... bakalim ne olacak cok hirs yapmadan devam edecegim ve hemen sonuc beklemeden... hala kilom kac bilmiyorum bakmayada korkuyorum belki ilerleyen donemde bakarim simdi bakmak beni cok kiracak... gunluk yediklerimi zacagim elimden geldigince...
canım bi anda kendine çok yüklenme... yavaş yavaş hyatından zararlı besinleri çıkar öyle bi anda insan damak tadından vazgeçemezki... kendine zaman tanı mesala sporu hergün yapma şuan daha çok başındasınbeslenme düzenini rayına koy 2 hafta spor yapma daha sonra haftada 3 gün yarım saat gibi kısa kısa sürelerle ilerle.... bende 15 kilo verdim ve tecrübelerim bana bunları yazdırıyor... 6. takımdayım her zaman seni aramıza bekleriz :) orada daha yol gösterici konuşmalar yapabiliriz
Ne kadar güzel, azimle başlamışsınız ve mutlusunuz, sanırım kendiniz icin bir seyler yapıyor olmanın mutluluğu. Lütfen bırakmayın ve kendinize çok fazla yüklenmeyin, çünkü bu sabır isteyen, uzun bir sürec. Ve tatlı ihtiyacı hissettiğiniz anlar olacak; bu durumlarda benim kurtarıcım hurma olunca, bir tanesini yavaş yavaş yiyince ihtiyacım kalmıyordu. Tarçınlı su, tarçınlı elma icin de ayni seyleri söyleyenler var. Bir de ara öğün ayarlayın kendinize ve asla atlamayın. Çünkü o ara öğünler, normal öğünlerinizde ölçülü yiyebilmenizi sağlıyor. Zaten sizin bildiginiz konulardır bunlar, sadece kendim icin önemli noktaları hatırlatmışım gibi alın siz :)
Merhaba arkadaslar, oncelikle mesajlariniz icin cok tesekkurler gercekten motive edici oluyor. Verdiginiz oneriler icin cok tesekkur ederim. Cogu zaten bilinen seyler ama sanirsam sorun bilmekte degil uygulamamakta... Benim bu kilo sorununda ve yaptigim diyetlerde ogrendigim tek sey belirli bir diyet yapmamak oldu... tek kural saglikli seyler yemek... Seker tuz ve un bunun yaninda ambalajli urunler hayattan cikarilmadikca zor... Su an icin bunu yapmaya calisoyorum... sekeri azaltmayi denedim onceden ama basaramadim simdi uc gundur nasil oldu bilmiyorum ama seker almiyorum hic ve ihtiyacta duymuyorum belki tarcinli su icmemdendir... Simdilik herhangibir takima girmeyide dusunmuyorum cunku hirsla yaptigim herseyi yarim biraktim takimlar beni motive etmedi bundan oncede ters tepki yapiyor bende.. simdilik biraz rayina oturana kadar yalniz devam etmek sanirsam daha iyi....
gelelim dun yaptiklarima...
salatalik domates peynir yesil cay yumurta (tereyag ile pismis) zeytin kasar peyniri ve salam yedim dun ... zeytin haric hepsi cok az miktardaydi 50... 100 gram arasinda... telefonumdaki programa gore 1300 kalori civarinda aldim... 3.5 l yakin su ictim... turk kahvem sekersizdi ve tatlandiricisiz... normalde yapamazdim bunu ama basariyorum tatlandiricida yok hemde bu bile buyuk bir adim gibi benim icin... dun leslie ile 1 mil yaptim ve 30 dakikaya yakinda sirt kol calistim... eskiden yuzucu oldugum icin ust kismim gelismis durumda bacaklar ince... buda sinir bozucu ne yazikki... bu arada gun icinde aktif olmaya calostim yenek yaparken bile daha haraketli oldum temizlik yaptim erteledigim isleri yaptim ... toplam ev icinde bunlari yaparken 3.6 km yurumusum buda gercekten sevindirici idi....
bugun biraz direncim dusuk gibi ama henuz durumu bozan bir sey yok... kendimi cok sikmadan ilerlemem en dogrusu...
dun gercekten zor gecti... evde aktif olmaya calistim... Disarda hava berbat aslinda genede siki giyinip cikabilirim ama hasta olmaktan korkuyorum cunku 15 gune kadar sinavim var....her neyse dun yaptiklarimi yazayim...
kabak yemegi (yagsiz )
siyah zeytin, peynir domates soguc (zeytin yagli)
2 yesil cay
wasa tam tahil ekmek toplam 8 dilim
leslie ile 1 mil happy
gun boyu oturmadim evde yapacak bir dolu is var sonuc olarak...adim sayarima gore gun icinde 4 km yuruyorum evde
toplamda 1430 kalori aldim siniri gectim
en buyuk yanlisim aksam yemekti geceye dogru
marketler hala kapali ve acil alisverise gitmem lazim ...
hala bir sakinlik var icimde... bu arada ocak birde 30 gunde julian ile degisime baslamayi dusunuyorum... baya zor ama vucudumun ihtiyaci var... o zamana kadar da leslie ile 3 mil ve 5 mil yapacagim
simdilik bu kadar herkese iradeli gunler dilerim...
Sanirsam bir seyler yoluna girmeye basladi... Ama genede hemen sevinmek istemiyorum cunku huyumu biliyorum bir ay gectikten sonra basardim diyebilirim ancak :)
Hergun yazmasamda genel olarak sadik bir sekilde ilerliyorum... Hala kilomu bilmiyorum tartilmayada hic niyetim yok... Cikacak sonuc motivemi bozup beni umutsuzluga surukleyebilir... Allahim allahimmm bu yastan sonra birde tarti fobisi baslatacam ! Ama sunu soyleyebilirimki kendimi daha enerjik ve birazda olsa hafidlemis hissediyorum... Neyse gelelim neler yaptigima :
Dengeli beslenmeye dikkat ediyorum ve seker un uzak duruyorum... tuz konusunda basarili degilim deniz tuzu kullaniyorum cok degil ama genede devam tuza....
gunde 1500 kalori almaya calisiyorum... basariyorumda genel olarak...
Hergun 3.5 litre su tuketiyorum
yesil cay ve mate cayi tuketiyorum gun icinde
sabahlari ananas suyu aksaamlari bir bardak tarcinli sut iciyorum
leslie ile 4 mil veya 5 mil videolarini hergun yapiyorum... yaparken lanet gelsin dedigim organik gobegimi strec folyoyla sariyorum
50 mekik cekyorum baya bir zorluyor ve 50 squat yapmaya calisiyorum ama squatta sol dizim aciyor biraz rahatsiz olunca o nedenle planka baslayabilirim... bel bolgesi icinde 50 kere kafama gore haraket yapiyorum...
simdilik bu tempoda devam 20 gun sonra baska sporlarda ekleyecegim kendime ama once bu rutini iyice oturtmaliyim....
umarim ise yarar ve pes etmeden devam ederim boylece...
benim gibi olan arkadaslarada azim ve sabir diliyorum... motive edici yada degisik onerisi olanlarin mesajlarinida bekliyorum sonucta yanlis yaptigim ya da eksik olan seyler olabilir...
saglikli gunler herkese....