Ay_perisi'nin Mutfağından Seçmeler :)

Sonsuzzzz

Guru
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2011
3.934
333
373
c0bc0eec99.jpg

Eneeeeeeem bende yaptığım yemekleri ve tariflerini sizlerle paylaşacağım kızlar :52: ne kadar hamarat olduğumu görün :21:

Tariflerime Linklerinden Kolaaaayca Ulaşın :54:

1-) SULTAN LOKUMU yapımı : http://www.kadinlarkulubu.com/yemek...pcikin-mutfagindan-secmeler.html#post30769239
2-) PASTA KEKİNDEN TİRAMİSU yapımı : http://www.kadinlarkulubu.com/yemek...pcikin-mutfagindan-secmeler.html#post30786226
3-) SODALI PEYNİRLİ BÖREK yapımı : http://www.kadinlarkulubu.com/yemek...pcikin-mutfagindan-secmeler.html#post30799531
4-) İKİ RENKLİ İRMİK TATLISI yapımı : http://www.kadinlarkulubu.com/yemek...inin-mutfagindan-secmeler-2.html#post31871029

Son düzenleme:
$bir.webp

SULTAN LOKUMU :23: (Annem'in deyimiyle Hürrem Sultan Lokumu :1: )

Malzemeler :

- 1 kg süt
- 10 yemek kaşığı irmik
- 10 yemek kaşığı şeker
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 paket muzlu puding
- 100 gr hindistan cevizi

Hazırlanışı :

- Süt, 2 paket puding, irmik ve şeker tencereye alınır ve sürekli karıştırarak yaklaşık 15-20 dk pişirilir.
- Ocağın altı kapanır ve 2 yemek kaşığı tereyağı eklenir iyice yedirilir.
- Daha sonra bu karışım soğumaya alınır.
- İyice soğuduğuna emin olduğumuz zaman 2 paket hindistan cevizini geniş düz bir tabağa döküyoruz, bir kaseye ellerimizi ıslatmak için su koyuyoruz... :51:
- Avuçlarımızı ıslatarak hazırlamış olduğumuz harçdan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayıp hindistan cevizli tabağa koyuyor, yuvarlayarak her yerine bulanmasını sağlıyoruz ve bu işlem malzeme bitene kadar devam ediyoruz..
- Ardından isterseniz eğer kürdanda batırabilirsiniz her lokuma :34: Ama benimkiler kürdan tutmazdı sanırım biraz irice yaptım çünkü ceviz büyüklüğü kadar :9:

Afiyet Olsuuuuun :16:

$iki.webp

Malzemeler :

- 1 adet hazır pasta keki (kakaolu)
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 çorba kaşığı kahve (NESCAFE)
- 2 çorba kaşığı toz şeker

Kreması için :

- 3 su bardağı süt
- 1 tepeleme çorba kaşığı un
- 2 tepeleme çorba kaşığı nişasta
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 paket labne peynir (200gr)
- 1 paket vanilya

Üzeri için :

- Kakao ( Ben nesquik atıyorum :1: )

Hazırlanışı :

- Hazır aldığımız pasta tabanının yarısını servis tabağına koyuyoruz.
- Sıcak suyun içerisinde kahve ve şekeri iyice karıştırıyoruz. Yarısı ile tabakta ki keki ıslatıyoruz.
- Krema için saymış olduğumuz labne peynir dışındaki malzemeleri karıştırarak muhallebiyi pişiriyoruz.
- Muhallebi soğuduktan sonra peyniri ekliyoruz yoksa bozulma olabilir :34: Peynir eriyene kadar iyice karıştırıyoruz.
- Kremanın yarısını kahveli su ile ısladığımız kekin üzerine yayıyoruz. Kekin diğer parçasını üzerine koyuyoruz ve kalan kahveli su ile bu parçayı da ıslatıyoruz.
- Kalan krema ile üzerini tamamen kapatıyoruz.
- Son olarakta üzerine süzgeç ile kakao serpiyoruz.
- Oda sıcaklığına geldiğinde soğuması için buzdolabında bekletiyoruz.

Afiyet olsuuuuun :16:

$üç.webp

( "Sodalı börek ne Allah aşkına saçma saçma işler yapıyon" diyen kardeşime iyi bir KAPAK olmuştur :9: )

Malzemeler :

- 4 yufka

Sıvı Harcı için :

- 1 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 şişe maden suyu
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı

İçi İçin :

- 250 g peynir
- 10 dal maydanoz

Üzerine :

- Susam, çörek otu ( Annem sevmediği için dökmedim :31: )

Hazırlanışı :

- 2 yufkayı düz bir şekilde her katın aralarına sıvı harçtan bolca sürerek tepsiye yerleştirin..
- Bu işlem bittikten sonra iç malzemesini koyun.
- Diğer 2 adet yufkayı da aynı şekilde yerleştirin.
- Böreği dilimleyin ve kalan sıvı harcı da üzerine dökün.
- Zamanınız varsa en az 1 saat bekletin ki yufkalar malzemeyi çeksin ve de pişerken güzelce kabarsın. ( Zamanım olmadığı için 15 dk. beklettim ben :14: )
- Üzerini susam ve çörekotu ile süsleyip 180-200 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
- Ilıdıktan sonra servis yapın. ( Valla ben sıcakken yedim dayanamadım :56: )

Afiyet Olsuuuuuuuuuun :16:

Ramazan yoğunluğu sebebi ile mutfağa giremiyorum :26: Ramazan sonrası yeni tariflerde görüşmek üzere :16:

Mutfagın hayırlı olsun ay perim, takipteyiz her zamanki gibi :)
Bişi söyliycem.. :26: dun tiramisu yaptım, yumurtayı direk attım kremanın içine :1: Anem beyazları belli oluyor yerken
Unutmuşum sadece sarısını koydugumuzu :1:
Neyse sadece ben yedigim için sorun değil, her turlu yerim ben onu :56:
Bir de ben tiramisuyu kedi dili biskuviden yapıyorum hep, çok guzel oluyor

Mutfagın hayırlı olsun ay perim, takipteyiz her zamanki gibi :)
Bişi söyliycem.. :26: dun tiramisu yaptım, yumurtayı direk attım kremanın içine :1: Anem beyazları belli oluyor yerken
Unutmuşum sadece sarısını koydugumuzu :1:
Neyse sadece ben yedigim için sorun değil, her turlu yerim ben onu :56:
Bir de ben tiramisuyu kedi dili biskuviden yapıyorum hep, çok guzel oluyor

kedi dilini ben bir türlü sevemedim, çatalı batırırken diğer dilden ayrılıyor aynı zamanda krema da ayrılıyor sinirlerim bozuluyor :47:

bu arada beyazı nasıl oluyor ki kremada :44::1:

kedi dilini ben bir türlü sevemedim, çatalı batırırken diğer dilden ayrılıyor aynı zamanda krema da ayrılıyor sinirlerim bozuluyor :47:

bu arada beyazı nasıl oluyor ki kremada :44::1:
tabiki de kötü
ama benim gibi burnu koku almayan, ve at gibi midesi olan bir kız için normal tiramisudan farklı değil :)

$1176127_10200727205082678_780676912_n.webp

Malzemeler :

- 1 kg süt
- 10 çorba kaşığı şeker
- 9 çorba kaşığı irmik
- 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı kakao

Üzeri için :

- Tarçın
- Fındık içi

Yapılışı :

- Sütü, irmiği ve şekeri tencereye alarak orta-kısık ateşte göz göz olana dek devamlı karıştırarak pişiriyoruz.
- Göz göz olduktan sonra 1-2 dk daha karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz :46:
- Tereyağı veya margarini ve vanilini de ekleyerek yağ tatlımızla iyice içli dışlı olana kadar karıştırıyoruz :ssz:
- Yengeniz varsa tatlının üzeri kabuk tutmasın diye o devamlı karıştırmaya devam ediyor :9: siz de kaşıkla kaselerin yarısına kadar yaptığınız tatlıdan koyuyorsunuz. ( Yaklaşık 5-6 kase çıkıyor :31: )
- Bu şekilde tencerenin yarısını bitiriyorsunuz.
- Kalan muhallebiye kakaoyu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Tabi bu arada yengeniz karıştırmaya devam ediyor :1:
- Kakaolu karışımı sade karışım koyduğumuz kaselere eşit şekilde paylaştırıyoruz.
- Sonra efendim tatlımız soğuyunca buzdolabına koyuyoruz ve en az 3-4 saat soğutuyoruz.
- Servis edeceğimiz zaman ters çeviriyoruz. ( Benim tatlım ters dökülmedi :44: bende ters çevirip çatalla kenarından hava boşluğu yaptım ve lapp diye çıktı :46: ne kaddderrr zekiyim ben :52: )
- Efendim gördüğünüz gibi önce tarçını serpiştirdim sonra da baktım fındık içi hazırda yok :44:
- Hemen 2-3 kat peçetenin arasına 8-9 tane fındığı koyup tahta kaşıkla tak tak tak ezdim ve üzerine gördüğünüz gibi serpiştirdim :51:
- Kenarına da muz doğrayıp himalayaların eşsiz görüntüsünü yakaladım :23::9:

Afiyet olsuuuuuun :16:

Back
X