Ay_perisi'nin Mutfağından Seçmeler :)

Sonsuzzzz

Guru
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2011
3.934
333
373

Eneeeeeeem bende yaptığım yemekleri ve tariflerini sizlerle paylaşacağım kızlar ne kadar hamarat olduğumu görün

Tariflerime Linklerinden Kolaaaayca Ulaşın

1-) SULTAN LOKUMU yapımı : http://www.kadinlarkulubu.com/yemek...pcikin-mutfagindan-secmeler.html#post30769239
2-) PASTA KEKİNDEN TİRAMİSU yapımı : http://www.kadinlarkulubu.com/yemek...pcikin-mutfagindan-secmeler.html#post30786226
3-) SODALI PEYNİRLİ BÖREK yapımı : http://www.kadinlarkulubu.com/yemek...pcikin-mutfagindan-secmeler.html#post30799531
4-) İKİ RENKLİ İRMİK TATLISI yapımı : http://www.kadinlarkulubu.com/yemek...inin-mutfagindan-secmeler-2.html#post31871029

Son düzenleme:

SULTAN LOKUMU (Annem'in deyimiyle Hürrem Sultan Lokumu )

Malzemeler :

- 1 kg süt
- 10 yemek kaşığı irmik
- 10 yemek kaşığı şeker
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 paket muzlu puding
- 100 gr hindistan cevizi

Hazırlanışı :

- Süt, 2 paket puding, irmik ve şeker tencereye alınır ve sürekli karıştırarak yaklaşık 15-20 dk pişirilir.
- Ocağın altı kapanır ve 2 yemek kaşığı tereyağı eklenir iyice yedirilir.
- Daha sonra bu karışım soğumaya alınır.
- İyice soğuduğuna emin olduğumuz zaman 2 paket hindistan cevizini geniş düz bir tabağa döküyoruz, bir kaseye ellerimizi ıslatmak için su koyuyoruz...
- Avuçlarımızı ıslatarak hazırlamış olduğumuz harçdan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayıp hindistan cevizli tabağa koyuyor, yuvarlayarak her yerine bulanmasını sağlıyoruz ve bu işlem malzeme bitene kadar devam ediyoruz..
- Ardından isterseniz eğer kürdanda batırabilirsiniz her lokuma Ama benimkiler kürdan tutmazdı sanırım biraz irice yaptım çünkü ceviz büyüklüğü kadar

Afiyet Olsuuuuun

Malzemeler :

- 1 adet hazır pasta keki (kakaolu)
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 çorba kaşığı kahve (NESCAFE)
- 2 çorba kaşığı toz şeker

Kreması için :

- 3 su bardağı süt
- 1 tepeleme çorba kaşığı un
- 2 tepeleme çorba kaşığı nişasta
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 paket labne peynir (200gr)
- 1 paket vanilya

Üzeri için :

- Kakao ( Ben nesquik atıyorum )

Hazırlanışı :

- Hazır aldığımız pasta tabanının yarısını servis tabağına koyuyoruz.
- Sıcak suyun içerisinde kahve ve şekeri iyice karıştırıyoruz. Yarısı ile tabakta ki keki ıslatıyoruz.
- Krema için saymış olduğumuz labne peynir dışındaki malzemeleri karıştırarak muhallebiyi pişiriyoruz.
- Muhallebi soğuduktan sonra peyniri ekliyoruz yoksa bozulma olabilir Peynir eriyene kadar iyice karıştırıyoruz.
- Kremanın yarısını kahveli su ile ısladığımız kekin üzerine yayıyoruz. Kekin diğer parçasını üzerine koyuyoruz ve kalan kahveli su ile bu parçayı da ıslatıyoruz.
- Kalan krema ile üzerini tamamen kapatıyoruz.
- Son olarakta üzerine süzgeç ile kakao serpiyoruz.
- Oda sıcaklığına geldiğinde soğuması için buzdolabında bekletiyoruz.

Afiyet olsuuuuun

( "Sodalı börek ne Allah aşkına saçma saçma işler yapıyon" diyen kardeşime iyi bir KAPAK olmuştur )

Malzemeler :

- 4 yufka

Sıvı Harcı için :

- 1 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 şişe maden suyu
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı

İçi İçin :

- 250 g peynir
- 10 dal maydanoz

Üzerine :

- Susam, çörek otu ( Annem sevmediği için dökmedim )

Hazırlanışı :

- 2 yufkayı düz bir şekilde her katın aralarına sıvı harçtan bolca sürerek tepsiye yerleştirin..
- Bu işlem bittikten sonra iç malzemesini koyun.
- Diğer 2 adet yufkayı da aynı şekilde yerleştirin.
- Böreği dilimleyin ve kalan sıvı harcı da üzerine dökün.
- Zamanınız varsa en az 1 saat bekletin ki yufkalar malzemeyi çeksin ve de pişerken güzelce kabarsın. ( Zamanım olmadığı için 15 dk. beklettim ben )
- Üzerini susam ve çörekotu ile süsleyip 180-200 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
- Ilıdıktan sonra servis yapın. ( Valla ben sıcakken yedim dayanamadım )

Afiyet Olsuuuuuuuuuun

Ramazan yoğunluğu sebebi ile mutfağa giremiyorum :26: Ramazan sonrası yeni tariflerde görüşmek üzere

Mutfagın hayırlı olsun ay perim, takipteyiz her zamanki gibi :)
Bişi söyliycem.. :26: dun tiramisu yaptım, yumurtayı direk attım kremanın içine Anem beyazları belli oluyor yerken
Unutmuşum sadece sarısını koydugumuzu
Neyse sadece ben yedigim için sorun değil, her turlu yerim ben onu
Bir de ben tiramisuyu kedi dili biskuviden yapıyorum hep, çok guzel oluyor

kedi dilini ben bir türlü sevemedim, çatalı batırırken diğer dilden ayrılıyor aynı zamanda krema da ayrılıyor sinirlerim bozuluyor

bu arada beyazı nasıl oluyor ki kremada :44:

kedi dilini ben bir türlü sevemedim, çatalı batırırken diğer dilden ayrılıyor aynı zamanda krema da ayrılıyor sinirlerim bozuluyor

bu arada beyazı nasıl oluyor ki kremada :44:
tabiki de kötü
ama benim gibi burnu koku almayan, ve at gibi midesi olan bir kız için normal tiramisudan farklı değil :)

Malzemeler :

- 1 kg süt
- 10 çorba kaşığı şeker
- 9 çorba kaşığı irmik
- 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı kakao

Üzeri için :

- Tarçın
- Fındık içi

Yapılışı :

- Sütü, irmiği ve şekeri tencereye alarak orta-kısık ateşte göz göz olana dek devamlı karıştırarak pişiriyoruz.
- Göz göz olduktan sonra 1-2 dk daha karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz
- Tereyağı veya margarini ve vanilini de ekleyerek yağ tatlımızla iyice içli dışlı olana kadar karıştırıyoruz
- Yengeniz varsa tatlının üzeri kabuk tutmasın diye o devamlı karıştırmaya devam ediyor siz de kaşıkla kaselerin yarısına kadar yaptığınız tatlıdan koyuyorsunuz. ( Yaklaşık 5-6 kase çıkıyor )
- Bu şekilde tencerenin yarısını bitiriyorsunuz.
- Kalan muhallebiye kakaoyu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Tabi bu arada yengeniz karıştırmaya devam ediyor
- Kakaolu karışımı sade karışım koyduğumuz kaselere eşit şekilde paylaştırıyoruz.
- Sonra efendim tatlımız soğuyunca buzdolabına koyuyoruz ve en az 3-4 saat soğutuyoruz.
- Servis edeceğimiz zaman ters çeviriyoruz. ( Benim tatlım ters dökülmedi :44: bende ters çevirip çatalla kenarından hava boşluğu yaptım ve lapp diye çıktı ne kaddderrr zekiyim ben )
- Efendim gördüğünüz gibi önce tarçını serpiştirdim sonra da baktım fındık içi hazırda yok :44:
- Hemen 2-3 kat peçetenin arasına 8-9 tane fındığı koyup tahta kaşıkla tak tak tak ezdim ve üzerine gördüğünüz gibi serpiştirdim
- Kenarına da muz doğrayıp himalayaların eşsiz görüntüsünü yakaladım

Afiyet olsuuuuuun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…