Ayakkabı kullanmalı mı?

Zibidi_

Musmutlu bir hayat çabası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2014
416
194
133
Arkadaşlar 8 aylık i kızım var yürümeye meraklı kollarından tut yürüsün dolaşsın. Onun için ortopedik ayakkabı aldım ayak sağlığı için fakat haftasonu tanıştığım bi hanım dr şimdi ayakkabı olmadan zemini hissederek yürümelerinin ayakları için daha uygun olduğunu söyledi bana da bi yandan mantıklı geldi ama çevremdeki herkes de ortopedik kullanmamı söylüyo. Kafam karıştı. Sizlerin fikri ne deneyimli annelerden fikir isyorum

canim doktor hanim dogru soylemis. yurumesi daha kolay o sekil. Dusunsene canim senin ayaginda 2 numara buyuk bir ayakkabiyla mi kolay yurursun yoksa ayakkabisiz mi. Zemini hissederek yurumesini ogrenmesi daha mantikli. ortopedik ayakkabi kizin gercekten yurumeye baslayinca kullanmalisin. 1 yas civari tavsiye ederim. Hatta bu devrelerde yurumeyi ogreniyor ya. Boyle ayakkabi patik arasi seyler oluyor. resimdeki gibi. zemini hissediyor ayaklari kirlenmez disarda kullanabilir. ama gercek bir ortopedik bebek ayakkabisi icin cok erken.

Evin içinde genelde kullanmamaya çalışıyorum iki kat çorap giydiriyorum yada patikle yürütüyorum zaten ama o doğru mu yapıyorum karar verememiştim teşekkür ederim

kesinlikle ayakkabısız yürümeli, buna emin olabilirsiniz..

yalnız uzun süreli yürütmeler yapmamanız gerekir.. bacak/kemik gelişimi henüz tamamlamadığından en fazla 5-6 adımlık yürümeler yaptırın

sevgiler..

ayakkabı için daha çok erken,kıyafetine uysun diye patik tarzı papuçlar almıştım bende bir sürü ama tabanlı ayakkabılar tavsiye edilmiyor 2 yaşından önce...
keyifle büyütün bebeğinizi

Şuan bebeğin için sağlıklı olan şey nedir bilemicem ama en azından dışarıya çıkaraken mutlaka bir ortopedik ayakkabı giydirmen
Belki birçoğumuz ihmal ediyoruz görmezden geliyoruz ama tüm yaşlarda ancak özellikle çocuklarda ayak sağlığı çok önemli. Birçoğumuz sırf görünüşüne bakıp ayakkabı seçimi yapıyoruz. Ancak artık bilinenin aksine ortopedik ayakkabılarda da inanılmaz şık modellere ulaşabiliyoruz. Ben modeline güzelliğine bakmadan ortopedik ayakkabı giydiriyorum iki kızımada. Ancak bu hafta sonu BUYAKA AVM'de gezerken Ortopedia mağazasına rastadım. Bu markayı yurtdışında yaşayan arkaşlarımdan duymuştum fakata anadolu yakasında yeni keşfettim. Sanırım yeni açılmış ve inanılmaz şık çocuk ayakkabı modellei var. Bildiğim kadarıyla yerli üretim ve ne yazıkki yurtdışında bile bizden daha çok tanınıyor. Ayak ölçümüde yapıyorlar. Çok memnun kaldım. Ayak sağlığını ihmal etmeyin

Ayrıca şunuda ilave edebilirim bebekler 6-7 yaşına kadar düz taban eğiliminde oluyorlar iç basma dış basma eğilimleri de bu dönemde oluyor. Ortopedik ayakkabıdan şaşmayın bence Tabi her ortopedik denilen ayakkabıyada inanmamak gerekiyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…