ayaklarım ve ellerim şişiyor neden acaba yardım

belinay_85

rabbimin mucizesi yusufum
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2009
377
48
643
40
16 haftalık hamileyim ayaklarım ve ellerim şiişiyor tuza da dikkat ediyorum çok mu erken şişmesi için

fazla ayakta kalma cnm bide albümin varmı baksın doktorun geçmiş olsun bende son aya kadar şiştim albümin vardı bende

evde oturmaktan şişer mi ki haftaya gidecem doktora. albümin de yok diye biliyorum

Valla beni de ilçemdeki ebeler bu şişlikler sorun olabilir diye korkuttu. Bende erken şiştim çünkü. Ama doktoruma sordum o öyle bir ayak şişliğiyle verilecek bir tanı değil dedi. Göz kapakların şişer , karnında birşeyler olur falan dedi şimdi tam hatırlamıyorumda. Ama evde ayaklarımı yukarıya doğru kaldırmaya başladığımdan beri gerçekten indi. Şu an 35 haftalığım aynı şişlikte, bakınca beni korkutmuyor yani. Ama tabii gene de tuzu azaltmakta bol su içmekte fayda var.

cnm benimde senin haftalarında şişlerim oldu, ellerim ve ayaklarım davul gibiydi.
tahlil yaptırdı doktorum, sorun çıkmadı.
ayaklarını uzatıp dinlenmen gerek, yastık koyacaksın.
ayakta uzun süre durmayacaksın.
ayrıca sıcaklarda tetikliyor.
serinlemeye çalış sürekli.
tuzu tamamen kaldır hayatından, bulyon bile kullanma yemeklerde.

benimde 36. haftada hem ellerim hem ayaklarim sismeye basladi albumin her ay yapiliyor allaha sukur bu ayda cikmadi ..
doktorum sicaklardan ve tuzlu yedigin icin diyor ben tuzu birakamiyorum .. yemedigim gun hemen belli oluyor sislerim iniyor .. buyuk gune hepimiz yaklastik kizlar dayanin :)))

bende çok şişiyorum 20 haftamdan itibaren şişmeye başladım ve moralim çok bozuluyoo çalıştıım içim sürekli ayaklarımı uzatamıyorum ama bi fıtsatını bulup otururken ayaklarımı yüksek tutmaya çalışıyoorum evde olduum günler rahatım şişlik yok ama tuzsuz yapamıyorum ne yyazıkki....

sislikler hamilelikte normalmis ve su toplanmasindan oluyor, ama nadirende gebelikte zehirlenme belirtisi diye biliyorum, yani kan ve idrar testinde bu gozukuyor zaten, ayda bir en azindan bu testlerin yapilmasi gerekiyor.

bende konu açayım diyordum görünce vazgeçtim
dün 5 saatlik bi yolculuk yaptım ama kendi aracımızla dura dura geldik,aniden bi baktım ayaklarım şişmiş ama öyle böyle değil davul gibi olmuş
ve hala inmedi,ayaklarım ve bileklerim,yani inanışmaz şişti anlatamıyorum
32. haftam bitti aslında normal bu şişlikler ama beni birden şişmesi korkuttu
herkesde böylemi oluyor yani anidenmi şişiyor yoksa yavaş yavaşmı
korktum cidden ya

cnm bende 16 haftalığım tuz hiç kullanmam benim ayak bileklerim bile davul gibi şiş.ayrıca karnımda 2 aydan beri 5 aylıkmışım gibi sürekli şiş dr gazdır dedi ama hiç inmedi.sıcaklardan şişiyoruz belki,belki de hareketsizlikten...

en erken bende başladı galiba bu şişmeler. 14+3 üm ve yaklaşık 10 gün önce tüm gün gezdim:) eve geldiğimde ayaklarım o kadar şişmişti ki üstüne basamıyordum canım acıyordu. diğer güne hafifledi ve yavaş yavaş kayboldu derken 5-6 gün önce otobüsle uzun yola çıktım yine eve geldiğimde ayaklarım şişmişti. çok fazla oturur poziyosyonda durunca da şişiyor. ben anlayamadım daha ilk aylarda böyleyse ne yapacağım son aylarda bilmiyorum. bir de sıcaklardan çook bunaldım. normalde sıcak havayı severdim ama bikaç gündür uyuyamıyorum bile. dışarı çıkmamaya çalışıyorum, fazla ayakta kalmamaya çalışıyorum, tuzu azalttım ama tansiyonum düşüyor şimdi de. doktoruma 2 hafta sonra gideceğim umarım bi sorun yoktur...

genelde bu durumu tuzla ilişkilendirir doktorlar ben hak veriyorum
ben hamile olduğumu öğrendiğim anda kestik tuzu hayatımızdan çıkardık hatta
doğuma kadar hiçbir şişlik problemim olmamıştı
belki de tesadüf bilemem

yalnız tuz deyince yemeklere tuz atmayı değil tuzlu şeylerede dikkat etmek lazım
mesela tuzu bıraktım diyorlar ama turşu yiyorlar turşu tuzdan beter
yani bunlarada dikkat etmek lazım

sağlıklı gebelikler dilerim herkese

genellikle 20. haftadan sonra şişer dr bana maden suyunu bile 20. haftaya kadar içebilirsin dedi. yani senin şişmen çok erken öncelikle doktoruna söyle kan basıncınla ilgili tettikler yaptırabilirsin bu arada yinede dikkatli ol ve içebildiğin kadar bol su iç ki ödemi dışarı atabilesin geçmiş olsun...

arkadaşım bende daha 3 ,ayda ödem teşhisi kondu sağlk ocaklarında braz daha abartılı yaklaşılıyor ve şişliğim zaman zaman çok arttı yolculuk v.b şimdi 39 haftadayım ödemin ileri derecesi olan eli kapayamama ayaklarda içeri batma felan oluyor burnum bilem şişguclubacismile
ama kendi uzman doktorum eğer dinlenmekle geçiyorsa problem yok dedi tuza gelince sadece ilk 3 ay tuzlu yedim normalde yemeklerim hep tuzssuzdur bol su içip ödemi atmaya çalış ama tamamen kaçınmakta mümkün olmuyor... şimdi sona yaklaştım ayaklarım bile pufidik gibi ama oturmak bulaşık yıkamak bile şişiriyor.. en iyisi dinlenip bol su içmek..

Back
X