Ayakta doğum yapmak

Semia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2022
177
210
33
31
Ben Konya'nın bir ilçesinde yaşıyorum. Bunu çevremde Konya'da doğum yapan bazı tanıdıklarımdan duydum. Türkiye'nin başka yerlerinde var mı hem merak ettim hem de duyulsun ve yaygınlaşsın istedim.
Konya 15 Temmuz Hastanesinde kadim yöntemlerle doğum yaptırılıyormuş. Anne masaya yatırılıp sancı çekmesi değil, urganlara asılıp çömelmesi ile, sağlık ekiplerinin kontrolü ile doğum yapılıyormuş. Böylece çok kolay şekilde doğum yaptıklarını söylüyorlar.
İlk doğumum sezaryenle oldu 40+1 su geldi,s uni sancı aldım yine de açılma hiç olmadı. İkinciye niyetlenirsem bu hastaneyi tercih etmeyi düşünüyorum. Sizler ne dersiniz, deneyimleyenler var mı aramızda

Başka bir şehirde yaşarken hamile yogadasında aynı grupta olduğum bir gebe , sıfır müdahale ile doğum yapmak için konyaya gideceğini söylemişti.

Aslında mantık olarakta yer çekiminden faydalanarak çomelmek kolaylaştırır. Yatarak doğurmak banada mantıksız geliyor. Tam bilmiyorum ama çok yerde okudum. O çatallarda Dr larin işini kolaylaştırmak içinmiş diye.

Bunu ben de çok duydum. Bir şeyin kolayı varken neden zoru seçmek zorundayız...

zaten dogada hicbir canli sirtustu yatarak dogurmamis. fizyolojimizin de buna uygun oldugunu düşünmüyorum. en güzeli çömelerek - icgudusel sekilde doğum yapmak bence.
bu konuyu cok arastirdim, eskiden turkler comelerek doğum yaparmis, ayakucuyla da makat bolgesine hafif baski yaparlarmis ki doğum sırasında olusan basurun da önüne geçmek icin.
ben olsam imkanim varsa kesinlikle dogal- içgüdüsel dogum yaparim. turkiyede bunu yapan yer bilmiyordum, insallah emsalleri cogalir

Normal doğum yaptım normal doğumu kötüleyip sezeryan övüyorum. Devletin normal doğum ısrarını doğru bulmuyorum.Kimse normal doğuma zorlanmamalı bence..

Normal doğum yaptım normal doğumu kötüleyip sezeryan övüyorum. Devletin normal doğum ısrarını doğru bulmuyorum.Kimse normal doğuma zorlanmamalı bence..
Ben de ayni fikirdeyim. Hem vajinal doğum fanatizmine hem sezaryen fanatizmine son derece karsiyim. Devlette de normal dogum fanatizmi yüzünden sezaryen yapilmadigi icin bebegini kaybeden tanidigim var. Ille ssvd olacak diye tutturup, vajinal dogumda bebegi sakat kalan bir baskasini da biliyorum.

Her dogum kendine has. O ya da bu diye tutturmayip, surec nasil isliyorsa oyle ilerlemek lazim. Onemli olan saglikli olmak.

Konu biraz farklı noktalara kaymış. İkisini de deneyimlemeden yorum yapmak nasıl olur bilmiyorum. Her doğum kendine özel. Sezaryen olup zor toparlayan da var, deneyimler farklı, istekler farklı oluyor. Genellikle doğumu zora sokan şeyin masa olduğunu duyuyorum, anneler çok zorlanıyor.
Burada amacım sezaryenle vajinal doğumu karşılaştırmak değil.

Katkınız için teşekkür ederim. Bir şey daha öğrenmiş oldum

15 Temmuz doğum evini suriyeliler basmış . randevu bulup normal doğum yapabilir miyim die sorucak bi doktor bulabilirseniz ne mutlu . Bi kontrole gittim 3 gün sonraya Usg verdi yani ilk gittiğim gün sadece yüzüme bakıp -1 e git dedi doktor .
çıktıktan sonra da direk özele gectım 3 gun kim bekleyecek bunları sürekli die

Bayram da ağrım oldu gittim bize bidaha gelme dediler yine başka hastaneye yönlendirildim kocaman doğum evinde riskli gebelik bölümü yok dendi .

Olumsuzluk olsun die değil ama ilçeden gelip gidecekseniz bilginiz olsun, hemen odasında bakmıyor bile doktorlar rezil olmayın yollarda die yazdım .

Vajinal doğum yaptım ben ve son anlarda o kadar çok ağrım vardı ki bırakın ayakta durmayı, yatakta duracak ve yatacak bile halim yoktu. Yapabilirseniz ne ala, mutlaka deneyin, gerçekten de yer çekiminin pozitif etkisi olur bence de. Ama çömelerek ve arkam dönük şekilde yatağa tutunup oturarak pozisyonda ıkınmak bana çok iyi gelmişti. Yine de o pozisyonda doğuramadım.
Ebemle birçok pozisyon denedik ve ben en rahat sırt üstü yatarak buldum. Umarım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…