Ayakta durma gucunu hakikaten kaybetmek

violetworld

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
356
236
103
36
Resmen ayakta duramamak, oturmak veya uzanmak ihtiyaci duymak. Devam edememek... birgun bile yasamaya fiziki olarak guc bulamamak - yani sabah kalkmak, ise gitmek, birileriyle konusmak, is yapmak, yemek yemek, dus almak ve s. Sadece uyumayi yapabilirim suan. Baska en kucuk birsey, mesela susadigimda su dokup icmek kadar basit seylere gucum kalmadi. Suan bunu yazmayada zorla guc buluyorum kendimde.

Depresyonun tipik belirtileri, degilmi? Depresyon kara delik gibi beni icine cektikce cekiyor. Aklima turlu-turlu kotu seyler geliyor. Anneme birsey olursa diye mesela.

Ilac takviyesi kullanabilirim. Ama antidepresantlara bagli yasamak istemiyorum. Cok seymi istiyorum, belki evet.

Cok guclu sac dokulmem var. Genetik. Durmuyor. 29 yasindayim. Gercek kellik olusacak gibi. Kafamin derisi kabak gibi ortada. Oyle boyle degil. Ben peruk takamam ki. Budami mizmizlik yapmak? Olabilir.

Suan yatmaya hazirlaniyorum. Sabah 5'te kalkmam lazim. Cunku her sabah saclarimi yikayarak ise gitmek zorundayim. Baska turlu olmuyor. Ama yinede kel olarak evi terkediyorum ise giderken. Yapamiyorum. Dayanamiyorum. Icim aciyor. Cok guclu acilar var, evet ama acilar farkli-farkli. Bu turlusunu yasamayan bilmez. Baska dertlerim de uzerine geliyor.

Son noktada insan ne yapar?

Son noktaya gelmiş oldugunuzu size kim söyledi?
Evet ilaca baglı yaşamayalım ama peki ruh hasta ise beden nekadar dayanabilir.
Bakın hastalık insan için saç dökülmesi doktora göstermeden çözemezsiniz
Sıkıntılarınızı birine anlatmadan yüzleşemezsiniz
Önyargılarınızı kırmadan olduğunuz yerde kalarak zamanı durduramazsınız.

Aklima turlu-turlu kotu seyler geliyor. Anneme birsey olursa diye mesela.
belli ki annene düşkünsün, "anneme bişey olursa naparım" değil de, "bana bişey olursa annem napar" diye düşünebilirsin mesela. Vitamin değerlerine baktır, eğer bişey yoksa psikologla görüş. Saçma düşüncelerden kendini arıtmaya çalış. Belirgin bi sorun var mı? Yoksa sebepsiz depresyon mu?

Lütfen önce hem de bir an önce psikolojik yardım alın, sonra da saç dökülmesi için alanında isim yapmış,iyi bir cilt doktoruna tekrar muayene olun.
Artık saç ekimi diye bir tedavi var,genelde erkekler yaptırıyor ama belki sizin için de düşünülebilir.

Simdi soyleceklerimi iyi dinle canim. Bizzat kuzenimde yasadik.annesi babssi ayrildi diye lise birde saclari kokunden kopmaya basladi.depresyona girdi.aglama krizleri.yengem baskasiyla evlendi amcam baskasiyla.ikiside kizi istemedi.bu evlendi birini buldu.ama biz bunun saclarina cozum bulamadik.doktorlar dermotologlar.doktor saci kazitin daha iyi cikabilir dedi ilac verdi daha beter oldu.yani iyi gelmedi kazitmak.nitekim gittigi koyde esinin amcasi bunun halini goruyor ve el yapimi sabun yapiyor ama bizzat kendisi. Lutfen arastir ben burdan yardimci olamam cunku satisi yapilmiyor adam katiyen parayla bile vermiyor. Ben bir kac yakinima rica mimnet yaptrfim.suan kuzemimin saclari belinde ve inanilmaz gür. Lutfen aydin ve denizlide bu sabunu yapan koyluler varmis arastir hakikisi taş rengi ve sekli bozuk aklimda bulunsun

Bugünlerde ben de aynı durumdayım. Tek istediğim uyumak, uyanmamak.
Ofiste kimseyle tek kelime konuşasım, çalışasım dahi yok.
İlaç kullanıyordum, hamile kalmak istediğimden bırakmıştım.
Ancak kaygı bozukluğu+depresyon çok fena vurdu bu sefer.
Çok iyi anlıyorum...

Sevgili konu sahibesi mutlaka kan testi yaptırın B vitamini eksikliği hem yorgunluk hem saç dökülmesi yapar.

Doktora göründünüz mü, verdikleri saç takviye hapları çok işe yarıyor.

Ben Viviscal diye bir marka aldım çok çok memnunum. Saçlarım her gün dökülürken şimdi çeksem bile gelmiyor.

belli ki annene düşkünsün, "anneme bişey olursa naparım" değil de, "bana bişey olursa annem napar" diye düşünebilirsin mesela. Vitamin değerlerine baktır, eğer bişey yoksa psikologla görüş. Saçma düşüncelerden kendini arıtmaya çalış. Belirgin bi sorun var mı? Yoksa sebepsiz depresyon mu?

Kendimle ve ailemle ilgili uzun yillardir suren bazi sorunlarim var, ozel durumlar, hastaliklar ve s. Ama bence uzun suren manevi yorgunluktan depresyona donustu, ciddi sebeb olmadan asiri tepkiler verebiliyorum.

Simdi soyleceklerimi iyi dinle canim. Bizzat kuzenimde yasadik.annesi babssi ayrildi diye lise birde saclari kokunden kopmaya basladi.depresyona girdi.aglama krizleri.yengem baskasiyla evlendi amcam baskasiyla.ikiside kizi istemedi.bu evlendi birini buldu.ama biz bunun saclarina cozum bulamadik.doktorlar dermotologlar.doktor saci kazitin daha iyi cikabilir dedi ilac verdi daha beter oldu.yani iyi gelmedi kazitmak.nitekim gittigi koyde esinin amcasi bunun halini goruyor ve el yapimi sabun yapiyor ama bizzat kendisi. Lutfen arastir ben burdan yardimci olamam cunku satisi yapilmiyor adam katiyen parayla bile vermiyor. Ben bir kac yakinima rica mimnet yaptrfim.suan kuzemimin saclari belinde ve inanilmaz gür. Lutfen aydin ve denizlide bu sabunu yapan koyluler varmis arastir hakikisi taş rengi ve sekli bozuk aklimda bulunsun

Cok cok tesekkur ederim bilgi icin. Arastiracagim. Bende genetik dokulme ama, acaba yinede yardim edebilirmi? Ne yazikki Baku'de yasiyorum suan, uzaktan olsa bile yinede ulasmaya calisacagim o insanlara.

Back
X