Ayda iki defa regl oluyorum! Yardım edin.

minasr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
306
1
116
Kızlar imdat.
Ayda iki defa görüyorum ve bu benim canımı çok sıktı. En geç 20 gün en erken 14. günde bir bakmışım kan.
Düzenli değil ve bu benim sinirimi bozuyor.
Malum ramazan ayındayız ramazan 30 gün... 2. gün regl oldum bu yüzden ilk 5 gün tutamadım. 23. günü tekrar oldum :25:
Doktora gidelim diyorum kendi başıma ama para lazım ve bu yüzden annemlere söylüyorum ama ablamın geç regli olmasından dolayı çok doktora gittiler ve bıktılar ilaçlardan vs. bu yüzden "Teyzende öyle bir şey olmaz" diyorlar.

Aranızda benim durumumda olanlar var mı? Ne yapmalıyım? Erken menepozdan korkuyorum. 19 yaşıma girdim.

21 günden önce ve 35 günden sonrası hormonal bozukluğu gösterir
doktora gitmelisiniz annenizi ilerde pişman olma diyerek uyarabilirsiniz
sigortanız yokmu devlet hastanesine gitseniz olmazmı ?
sizi korkutmak istemem ama benimde adetlerim düzensizdi maddi durumda pek yoktu birazda ihmal sonucu bekarken hiç doktora gitmedim
ama şimdi infertiliteyle uğraşıyorum 6 senelik evliyim ama bebeğim olmadı
inşallah sizinki öyle bir sorun değildir ama yinede ihmal etmeyin

Para sıkıntımız yok ailede. Sorun benim paramın olmaması ve hala aileme bağlı yaşamamda. "İleride düzene girer sen merak etme" diyor annem. Ablam geç oluyor diye çok uğraştılar paralar döktürdüler bana gelince iyisin iyisin..
20 günde bir olması düzelir mi ki? :18:

kızken benim de böyle olurdu... o kadar sık adet olurdum ki arada 15 gün varsa şükrederdim.. nişanlanacağım zaman 57. gün iğneyle durdurduk.. kaç doktora gittim çözüm yok :(( tahliller , testler her şey temiz çıktı... en sonunda strese dayalı olabilir dediler ki gerçekten de bir şeye çok mu üzüldüm abartısız yarım saat içinde kanamam geliyordu :((
evlendim biraz düzene girdi, çocuğum oldu düzen bir süre daha devam etti ama bu sene başından beri orası artık bağımsız hareket ediyor :) kafasına göre takılıyor anlayacağın :9: tam doktora gitmeye karar veriyorum birden düzeliyor :9: mayıs ayından beri yine 15 günde bir adet görmeye başladım...ancak bu ay 15 gün geçtiği halde adet olmadım hatta ev taşıdım , yerleştirdim derken yoğun tempomdan dolayı eski düzene göre gecikmeli bile oldum :) dün adet oldum az az olsa da geliyor ya durumumu bir süre daha takip edip doktora gideceğim...

35 senelik hayatımda anladığım en önemli şey " kadın olmak zor zanaat" :ssz:

kızken benim de böyle olurdu... o kadar sık adet olurdum ki arada 15 gün varsa şükrederdim.. nişanlanacağım zaman 57. gün iğneyle durdurduk.. kaç doktora gittim çözüm yok :(( tahliller , testler her şey temiz çıktı... en sonunda strese dayalı olabilir dediler ki gerçekten de bir şeye çok mu üzüldüm abartısız yarım saat içinde kanamam geliyordu :((
evlendim biraz düzene girdi, çocuğum oldu düzen bir süre daha devam etti ama bu sene başından beri orası artık bağımsız hareket ediyor :) kafasına göre takılıyor anlayacağın :9: tam doktora gitmeye karar veriyorum birden düzeliyor :9: mayıs ayından beri yine 15 günde bir adet görmeye başladım...ancak bu ay 15 gün geçtiği halde adet olmadım hatta ev taşıdım , yerleştirdim derken yoğun tempomdan dolayı eski düzene göre gecikmeli bile oldum :) dün adet oldum az az olsa da geliyor ya durumumu bir süre daha takip edip doktora gideceğim...

35 senelik hayatımda anladığım en önemli şey " kadın olmak zor zanaat" :ssz:

Düzene girmesi için evlenmem gerekmez umarım :1: 2 ay daha bekleyeceğm. Eğer 2 ayda 4. kez olursam doktora koşacağım artık :32:

Back
X