- 11 Haziran 2021
- 165
- 297
- 23
- Konu Sahibi manuelaescobar
-
Arkadaşlık başka iş başka. Madem o kadar önemli bir durum kendisi ve kardeşi sizin yüzünüzü yere eğmezeymiş. Siz yapabileceğinizden fazlasını bile yapmışsınız. Yakın zamanda benzer bir şey yaşadım o geldi aklıma sinirim bozuldu.
Referans sen olmussun,Merhaba.
Birkaç ay önce işimden mecbur bir aciliyetle ayrılma kararı aldım ve 1 ay kadar işlerimi toparlayıp ayrıldım. Benim işimi yapabilen başka çalışan olmadığı için ben işten çıkmadan yerime biri bulunmalıydı, ben de etrafıma söylüyordum. Bu süreçte bir arkadaşımın kardeşi de işten çıkmış, tevafuk konuşunca benim yerime o girdi işe. 1.5 hafta ona işi epeyce öğretip ayrıldım işten. Fakat işi savsaklayarak yaptığını daha ayrılmadan fark ettim, sürekli telefonla oynuyordu ve görüntülü sesli konuşmalar gerçekleştiryordu, işimiz masa başı ve klavyeyi tek parmakla kullanıyordu, iş yerinde ben hariç herkes erkek ve erkeklerden çekiniyormuş, bu sebeple selam bile vermiyordu kimseye. Kendimce her konuda yardımcı oldum, en azından selam ver, iş için paslaş, haricinde konuşmak zorunda değilsin, zaten zamanla alışırsın, klavyeyi daha hızlı kullanmak sana kolaylık olur vs. tecrübelerimi paylaştım. Patronum kefil misin kıza diye sorunca, kimseye kefil olmam, kendini verirse yapar elbette yapılmayacak bir iş değil dedim.
Ben işten ayrılınca arkadaşım (yani ablası) beni aradı, çok teşekkür etti, kardeşime ablalık rehberlik ettin ama benim çekincelerim var yapabilir mi bilmiyorum umutsuzum dedi. Ben de fark ettiğim detayları söyleyip bunları aşarsa yapar, takıldığı yerde beni de arayabilir, biz iyiyi çağıralım falan dedim.
Bugün patronum bana yazdı. Biz xxx ile yolları ayırmaya karar verdik. Kendini hiç geliştirmiyor, firmaya katkı sunamıyor. Biraz alışsın diye sabrettik ama artık firma zarara girmeye başladı. Selam dahi vermiyor. Senin için de sakıncası yoksa yolları ayıracağız dedi. Yani burada bana yazılma gayesi bence tamamen hatır için, kızın bu işe girmesine ben vesile oldum diye, kızdan önce beni haberdar ediyor adam. Benim hayır işten çıkartmayın deme gibi bir yetkim mi var burada? Ben de “estağfirullah sizin iş yeriniz sizin kararınız ama merak ettim nedeni nedir” dedim, adam açıkladı. Gayet de hak verdim, kaldı ki söylediği şeyleri işten çıkmadan şahsen de fark etmiştim. Yani birine kefil olmak için az çok size güven vermesi gerek, bu kız bana güven vermedi ki kefil olayım, savunayım.
bunun üzerine kardeşinin bu işi yapamayacağını düşünen arkadaşım “kardeşini savunmamışım” diye bana küstü :) bu nedir allaseniz ya? Ben mi ayıp ettim, o mu alıngan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?