Ayıp olmasın diye susuyorum ama patlamak üzereyim.

beynelminel

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
4.308
1
0
İstanbul
Deprem dolayısıyla orada yaşayan akrabalarımızın bir kısmını geçici olarak bakmak üzere evimize aldık. Ben ve abim çalıştığımız için tüm gün annem onlarla beraber ve annemde ameliyat olalı daha bir sene olmadı. Amcamın eşi ve torunları bizde kalırken kendi oğulları ev tutup hayatlarını sürdürmeye devam ediyor. Geldiklerinden beri yataklarını toplamaktan acizken annem herşeye yetişmeye çalışıyor son olarak evde muska bulunca sinirlerimiz hepten koptu. Şimdi git diyemiyoruz ayıp oluyor. Kal diyemiyoruz kendilerini aileden görmedikleri için bir bardak dahi kaldırmaya üşeniyorlar. Bizim için sıkıntı yokken annem hergün biraz daha kötüleşmeye başladı. Birde ne kerametse hergün arayan oğulları hala bir tanemizle bile konuşmaya tenezzül edemedi. Kursundan geri kaldığı için yeterince canı sıkılmıyormuş gibi bu durumda annemin iyice moralini bozuyor. Ne yapmalıyım?
 
zor bir durum gerçekten. ben kendi hayatımda bu tip sorunlarla karşılaştığımda önce ima ile bir şeyleri çözmeye çalışıyorum olmazsa açık açık konuşuyorum.

bence öncelikle annem de rahatsız diye konuyu açın herkesin içinde. yoruluyor diyin. bir şekilde imalarda bulunun. sizin çocuklar da ev tutmuş gitmeyi düşünmüyor musunuz daha rahat edersiniz, biz bütün gün evde yokuz annem sizle ilgilenemiyor yeterince orda daha rahat edersiniz gibi üstü kapalı şeyler söyleyin. bence bunda ayıp yok. bir insana kendi çocuğunun bakması mı doğrudur daha uzak akrabalarının mı? siz kendi çocukları olsanız bir şey diyemezdim ama şu anda bence hakkınız.
baktınız olmadı çocuklarını arayıp söyleyin açık açık annenizin rahatsızlığından bahsederek tatlı dille halletmeye çalışın ama çekinmeyin. biz iyi niyetle düşündükçe kırılmasınlar üzülmesinler dedikçe başkaları tepemize çıkmaya çalışıyor. bunu yapmaya kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum.
 
köü olmuş üzüldüm .zor tabi ede birilerine bakmak ağırlamak .heleki misafirler hiç bir şey yapmıyorsa.onların ev sahibine yardım etmeleir lazım ama .uygun olan budur.kaç kişi kalıyor sizde toplam olarak
 
Allah size kolaylık versin,depremi yaşamış olanlarada sabır,güç,kuvvet versin geçmiş olsun...Evinize kabul etmeniz çok güzel birşey,sizleri tebrik ediyorum,Allahımda yaptığınız bu güzel iyiliği görüyor,biliyor..Elbetteki yaşadıkları hiç kolay değil,Allah onlarada güç versin biraz daha sabredin..muskayı onların koyabileceği ihtimali düşük gibi sanki öyle kötü bir felaketten sonra hangi arada hangi derede böyle birşeyi düşünüp,yapmış olabilirlerki bilemiyorum,yaptılarsada Allah'a havaleler...bence artık misafirlikleri bitmiş ellerine iş verme zamanınız gelmiş,şunu sen götürümüsün,alırmısın,yaparmısın gibi isteklerde bulunmalısınız yoksa siz daha çok yıpranıcaksınız,en kısa zamandada oğullarının yanına taşınırlar inşallah....Allah size,özellikle annenize kolaylık,sabır,güç,kuvvet,mutluluk,huzur,sağlık versin..
 
Torunlar kücük mü henüz?

amcan ve esi cok mu yasli ki yataklarini kaldirmiyorlar,peki bu torunlarin anne ve babasi nerde ki cocuklari nene ve dede nin yaninda??
 
valla ben derim sabredin çünkü gelen misafir 9 tane rısk getirir giderken 1 lıp 8 tanesini bırakıp giderler allah sabır versin ne diyelim.
 
hiç birşey yapmayın bence, yataklarını toplamayın mesela anneniz herşeye yetişmeye çalışmasın, yetişemiyorum, ameliyatlıyım yoruluyorum diye otursun oda.. Ayıp oluyor diyede düşünmeyin, onlar anlamıyorsa sizde bu şekilde anlatın..
 

söyledik ama çocukları kendi aralarında annelerine bakmak istemediklerinden olsa gerek bizde kalmasını bizim daha iyi baktığımızı söylüyorlar. Bizede yok o oğlu alacak, yok şu oğlu alacak diye bugün yarın diye bekletiyorlar. Bir oğlu izmirde diğeri bartında alamayacaklarını bizim hususi araçla götürüp annelerini bırakmamızı istediler. Biz kızıncada gelip alacaklarını söylediler.
 

Bu da iyiymiş ya, ben insanları anlayamıyorum bazen. Depremi yaşamak zaten büyük çöküntüdür, bir de öz evladın böyle umursamaması daha çok dokunuyordur insana.
 

13 yaşında erkek çocuğu (altına kaçırıyor geceleri) ama bakkala git derken ablası gibi mızmızlanıp durmuyor.

16 yaşında kız çocuğu iş olduğunda lavaboya gidiyor yada başı ağrıdığını söyleyip gidip yatıyor.

Yengenin yaşını bilmiyorum. herhalde 55 vardır.

yazıldığı kağıt benim ajandamdan yırtılmış sayfa yani yazan evde yazmış.

Torunlar kücük mü henüz?

amcan ve esi cok mu yasli ki yataklarini kaldirmiyorlar,peki bu torunlarin anne ve babasi nerde ki cocuklari nene ve dede nin yaninda??

amcam ve babam vefat ettiler yıllar önce. Çocukların babası memlekette anneside kız kardeşi öldüğü için yeğenlerine bakıyor. Onları alıp bize gelmeyi teklif ettiler bizde size ev tutalım yemek içmek herşey bizim evde olsun siz sadece gidip orada uyuyun dediğimizde vazgeçtiler. Çocukları okula verin sizin orda okusunlar dediler bizde evebeynleri olmadan bu çocukları okula gönderemeyiz dedik.Sorumluluk almayacağımızı açık açık belirttik.

valla ben derim sabredin çünkü gelen misafir 9 tane rısk getirir giderken 1 lıp 8 tanesini bırakıp giderler allah sabır versin ne diyelim.
Söylediğinizde haklısınız.zaten biz bu yüzden bir aydır onları yanımıza aldık. Fakat bazı hareketleri görünce ister istemez kızıyorum. Çünkü annem ameliyat olduğunda, babam vefat ettiğinde hiçbiri yoktu yanımızda ve şimdi biz onlara gerçekten sevgimizi gösterince aptal yerine koyulmayıda hazmedemiyorum.

İlk bir saat etki ediyor sonra eski hallerine geri dönüyorlar. annemi iki defa hastaneye acile taşıdık onlarda şahitti lakin pek birşey değişmedi.Şimdi deprem felaketi yaşadılar, tanıdıkları birçok kimse öldü o yüzden yüz bile ekşiltmemek gerek diyordum. Çocuk koltuğa işediğinde utanmasın diye görmemiş gibi yapıp o koltuğu çamaşırsuyuyla siliyorduk.ama herhalde salak olduğumuzu düşünen ablası annemi hastaneye götürdüğümüzün ertesi günü çamaşırsulu bezi eline verip koltuğu silmesini istediğinde annem bezi oraya bırakıp banyoya gitmiş. Bunu duyuncada sinirlendim ama misafir donuçta kızıncada olmuyor.
 
Bu da iyiymiş ya, ben insanları anlayamıyorum bazen. Depremi yaşamak zaten büyük çöküntüdür, bir de öz evladın böyle umursamaması daha çok dokunuyordur insana.


Düşene bir tekmede biz atmayalım diyoruz ama çocuklarını bize acındırmaya çalışınca yengem elimizde olmadan ona karşı soğuyoruz. Komik olan bir oğlunun 5 diğerinin 4 dairesi varken yoksul durumdaymış gibi bizden yardım etmemizi istemesi bizse kirada oturuyoruz.
 
Deprem olali bir hayli zaman gecmis,
bence evinize disiplin lazim, herkese gorev dagilimi yapmaniz sart,
yoksa sinir hastasi olursunuz.
Ayrica onlar misafir degil artik.
 

Peki kızkardeşinin çocuklarına bakan anne çocuklarını neden yanında götürmüyor?
 
Peki kızkardeşinin çocuklarına bakan anne çocuklarını neden yanında götürmüyor?

kendisi hala deprem bölgesinde kızkardeşi depremde ölünce yeğenlerine bakmak için kaldı. Sonra yeğenlerinide alıp bize gelip bahara kadar kalmak istediğini söyleyip bizde kabul etmeyince memlekete geri götürmek istemedi çocukları.
 

Çok zor bir durum. Allah size de kalanlara da kolaylık versin.
 
Kalan bayana, annenizin hasta olduğunu yardım etmesi gerektiğini söyleyin..

Bu konuda açık ve kibar bir konuşma yapmalısınız..

Birde bundan sonraki hayatları hakkında planlarının ne olduğunu sorabilirsiniz.
 
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Konuştum, annemin acile gittiğini bu yüzden kendisini daha fazla yoramayacağını bu konuda yardımcı olmalarını istedim. Çok şükür gidiyorlar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…