ayıplı mal (ihtarname süresi)

dedokido

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2008
142
2
641
İstanbul
merhaba necdet bey,12 mart 2013 tarihinde satın almış olduğum led tv ile ilgili bir sorum olacaktı.cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.12 mart tarihinde yetkili bir sony center'dan 3.599 tl değerinde bir televizyon aldım ve ertesi gün yetkili servis ürünü kurdu ve gitti.ancak ben birkaç gün içinde panelin sağ alt ve sol alt köşelerinden ışık sızması diye tabir edilen problemi farkettim.bu problem akşam ışıkları kapatıp televizyon izlerken siyah sahnelerde ya da alt ve üstü siyah bantlı film izlerken beni rahatsız etti ve ben hemen sony çağrı merkezini aradım ve problemi anlattım.yetkili servisi yönlendirdiler fakat ürünü alıp inceleyen servis üründeki problemin kabul edilebilir oranlarda olduğunu,tam karanlık ve tam siyah fonda az miktarda belli olduğunu ve bunun ürünün performansını etkilemediğini servis fişine yazmış.ancak ben bu sonuçtan memnun kalmadım ve sony başka bir teknik servis yönlendirdi.bu servis ise serviş fişine arıza görülmemiştir yazarak üründe hiçbir arıza olmadığını iddia etti.ayrıca 2. servis ürünü teslim edip gittikten 5 dakika sonra ben ürünü alt tarafından boydan boya hafifçe çizdiklerini farkettim ve hemen servisi aradım geri dönüp bakmaları için ancak siz televizyonu teslim aldınız,servis fişine imza attınız bu hasarı bizi değil siz silerken vermişsinizdir cevabı aldım.sony merkeze sözlü olarak yaptığım şikayette de yapılacak birşey yok cevabı aldım.eğer bu ürünü ben çizdiysem servis teslim alırken çizik var diye belirtip teslim almış olmalıydı diye düşünüyorum.akabinde üründe zaten ışık sızması problemi var ve iki ayrı birbiriyle çelişen ifadeler var.biri sorun var ama az diyor,diğeri arıza görülmedi diyor.biraz uzun oldu kusura bakmayın ama benim size sorum şu.firmaya noter kanalıyla ihtarname göndermek istiyorum.30 günlük yasa süreyi aşmış durumda mıyım?( sonuçta firmaya 30 gün içinde arıza bildiriminde bulunmuşum elimde yetkili servis fişleri var )bu zamandan sonra bedel iadesi talep edebilir miyim?bir de ihtarnameyi cihazı satın aldığım yetkili bayiye mi yoksa ithalatçı firmaya mı çekmem gerekir?

Merhaba;
Anlattıklarınızdan anlaşıldığına göre 30 günlük süre içerisinde ayıp ihbarında bulunmuşsunuz. Elinizde teslim belgeleri de var ise bu konuda bir sıkıntı yaşamazsınız.
Süresi içerisinde ihbarda bulunduğunuz için ürünün bedelini talep etme hakkınız da var.
Bunun için hem ithalatçı firma hem de satıcı firmaya ihtarname göndermenizi öneririm.
Eğer talebinizi yerine getirmezlerse Tüketici Mahkemesine başvurup ürünün bedelini talep edebilirsiniz.
İyi günler dilerim.

merhaba,öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum.benim kafama takılan bir sorun daha var,şöyle ki yetkili servis, servis fişine müşterinin iade veya değişim talebi üzerine cihaz incelendi yazmamış,ben de açıkçası bu detayı atlamışım.servis fişinde yalnızca benim ürünle ilgili şikayetim yazmakta, iade ya da değişim talep ettiğime dair herhangi bir ibare bulunmamaktadır.bu durumda ben 30 gün içinde bedel iadesi ya da değişim yönünde bir talepte bulunmamışım gibi anlaşılabilir mi?bu durum tüketici mahkemesinde benim açımdan hak düşürücü bir gerekçe olabilir mi?değerli vaktinizi ayırdığınız için tekrar teşekkür ederim.bu vesile ile bu forumu okuyan diğer tüketicilerinde kulağına küpe olsun.30 gün içinde ayıplı mal ile ilgili talebinizi mutlaka yazılı olarak satıcıya bildirin,serviş fişi v.s varsa üzerine mutlaka not düşürün.tam olarak ne talep ettiğinizi.

Servis fişine müşterinin iade veya değişim talebi üzerine cihaz incelendi" şeklinde bir ibare yazılmasına gerek yoktur. Önemli olan ürünün gerçekten ayıplı olup olmadığı ve süresi yani 30 günlük süre içerisinde ihbarda bulunulmasıdır. Eğer sizin ürününüz gerçekten ayıplı ise paranızı alma hakkına sahipsiniz.

Back
X