- 31 Ocak 2016
- 5.413
- 21.773
- 348
- Konu Sahibi Truman Show
-
Bu hikayeyi birkaç yil once ogrenmis biri olarak merakla bekliyordum. Yarim saat once ciktim filmden ilk yarisini cok cok begendim Ismail Hacioglu harikaydi. Ayla'yi oynayan minik oyuncu da oyle. Ali Atay da cok yakismisti. Ikinci yarida Cetin Tekindor'u hic yakistiramadim. Filmde Suleyman'in babasi rolunu oynayan oyuncu yaslanmis halini oynamaliydi bence. (Ismini hatirlayamadim.) Ayrica Fatmagul'un yengesi bu filme o role olmus mu hicKadini gorunce butun ciddiyetim kayboldu
Ilk yarisinda agladim hatta ilk sahneden agladim cok aglak bir insanim
---Spoiler---
Ayrica Nuran seni kiniyorum ve sana laflar hazirladim"Bana bu nisani taktilar sana da madalyalar taksinlar." tarzi bir sey dedin o kemcuk agzina vurasim geldi
Gercek hikayede oldugu gibi Suleyman Kore'ye tekrar gittiginde Ali'nin mezarini ziyaret etmisti keske onu da gosterseydiler filmde.
---Spoiler-----Spoiler--
Çetin Tekindor casting açısından başarısız bir seçimdi cidden, oyunculuğuna laf edemem sümme haşa ama ne tip olarak Süleyman'ın yaşlılığı gibiydi (İsmail Hacıoğlu o kadar kalıplı bir adam değil sonuçta) ne de o kadar hissedebilmişti Süleyman karakterini. Keşke İsmail'i yaşlandırarak devam etselermiş ya da dediğin gibi Altan Erkekli daha çok uyarmış tip olarak, ismi var diye Çetin Tekindor'u oynatmışlar, Süleyman'ın babasını oynasaymış keşke. İsmail Hacıoğlu'nun kendini gösterdiği en iyi film olabilir, Ali Atay keza, Murat Yıldırım'ı sevmem ben pek ama oyunculuğunu beğendim. Keşke onun komunistliğinden falan devam edip savaş sahnelerini biraz azaltıp (ne de olsa savaş filmi değildi bu) daha evrensel konulu bir mesaj verebilselerdi bence Oscar adaylığı daha yüksek olabilirdi. Biz etkilendik filmden evet ama bir İngiliz, bir Fransız da aynı duyguyu yaşayabilmeliydi.
Ayrıca yazmadan edemeyeceğim, gazeteci hanım ablanın korkunç aksanlı İngilizcesi kulaklarımı kanattı. Öğrendim ki yapımcının eşiymiş, oynatıyorsanız da bari İngilizce konuşmayacağı bir rol verselermiş. Korkunçtu.
---Spoiler---
Kesinlikle katiliyorum savaş sahneleri biraz gerceklerden uzakti. Ali ve Mesut ustegmen arasindaki kominist muhabbeti daha farkli islenebilirdi. Murat Demir'i ben de cok begendim ama hic sevmiyorum ya
Sinem Uslu yapimcidan torpilli belli de Fatmagul'un yengesisebebi neydi ki Sporsorlari da bu kadar gozumuze sokmasalarmis iyiymis
--Spoiler--
Ay onu hiç bilmiyorum bir de ne manasız bir rol ya, Süleyman amcanın gerçek kızı izleyince kimbilir ne düşünmüştür? Kadın fettanlık dışında rol yapamıyor herhalde, öyle bir rol kesmiş ki Ayla'yı kıskanmaktan geberiyormuş gibi, sonra "Bana mı üzülüyorsun sen yavruumm kıyamam." oldu. Keşke günümüz sahneleri olmasaymış o kadar, takvim yaprakları akar gibi işte Kore Büyükelçiliği'ne gidip uğraşmaları, bir iki düşünceli tavır ve kavuşma sahnesiyle bağlasalarmış.
Ayrıca ben o sponsor olayını göze sokmaya şaşırmadım filmi araştırınca. Yönetmen meğer reklam filmleri alanında uzmanmış, hep reklam filmleri çekmiş. Adamın uzun metrajlı ilk filmiymiş bu. Hala reklam filmi mantığını aşamamış demek :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?