Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim bebeğimin FL'si 14. haftada geri kalmaya başladı. 20. haftaya kadar doktor doktor gezdim, kimi önemli değil dedi, kimi down sendromu olabilir, amniyosentez yapalım dedi. O dönemde konu hakkıdaki bütün tıp literatürünü okudum neredeyse, elimde tablolar makalelerle geziyordum. 2.li test iyi çıktığı için, sonunda amniyosentez yaptırmamaya karar verdim, sonunda da gayet sağlıklı bir bebeğim oldu.
Diyeceğim o ki, tarama testlerinde ve ayrıntılı ultrasonlarda bir şey çıkmadıysa, 30 küsuruncu haftada oluşan FL geriliğinden endişe etmeyin. Bebeğin ölçülerinde (sadece femur için değil, karın çevresi ve baş çevresi vb. de dahil) gebelik haftanız/10 luk bir sapma (ileri ya da geri) normal kabul ediliyor. Yani 20'li haftalarda artı-eksi 2 hafta, 30'lu haftalarda artı-eksi 3 hafta, hatta doğuma çok yaklaşıldığında 4 haftaya kadar ileri yada gerilik normal. Bir başka mesele de ultrasonla yapılan bu ölçümler çok küçük ölçümler, doktorun elinin titremesi bile bir anda ölçüleri ciddi oranda saptırabilir. Ben kendi doktoruma, fl ile derdimiz olduğu için, femuru en az üç kere ölçtürürdüm.
merhaba cnm özelden msj atamıyorum inş.görür ve yanıtlarsın bebeğini hayırlısıyla kucağına almış olmanı diliyorum.benımde 14.haftadan ıtıbaren sadece femur boyu hep geri down yada cücelık olacak endişesıyle günlerim hep kabus.sizin doğumda bı anormallık oldu mu içimi rahatlatmana ihtiyacım var
merhaba maviyaramaz.
bir sey sormak ıstıyorum fl kısalıgın kac hafta geri su anda?
Sonucunuzu yazmamışsınız aynı durumdayım bebeğinizin boyu kaç doğduSiz bu yaziyi yazali cok olmus simdi ben ayni seyi yasiyorum 37hafta 3 gunluk hamileyim bebegimin fl uzunlugu 3 hafta 1 gun geride daha onceleri 1 haftaydi simdi artmis. Cucelikten korkuyorum. Sizin ne kadar gerilik olmustu??? Bebeginiz sagliklimi hamileligim kabusa dondu cevaplatsaniz cok sevinirim
Merhaba sizinle ayni sorunu ben yasiyorum suanda.Dogum yapmis olmalisiniz.Bir sıkıntı yasadiniz mi acaba.Cevap verirseniz sevinirim.Siz bu yaziyi yazali cok olmus simdi ben ayni seyi yasiyorum 37hafta 3 gunluk hamileyim bebegimin fl uzunlugu 3 hafta 1 gun geride daha onceleri 1 haftaydi simdi artmis. Cucelikten korkuyorum. Sizin ne kadar gerilik olmustu??? Bebeginiz sagliklimi hamileligim kabusa dondu cevaplatsaniz cok sevinirim
Ben de ayni durumdayim.Siz dogum yaptiniz mi.Sıkıntı oldu mu acaba.Kac cm dogdu bebeginiz?S
Sonucunuzu yazmamışsınız aynı durumdayım bebeğinizin boyu kaç doğdu
Yaptım canım 47 cm doğdu 15 gün erken sıkıntı olmadı korkma sadece boyu kısa şimdi 2 aylık uzuyolar çabucak üzme kendiniBen de ayni durumdayim.Siz dogum yaptiniz mi.Sıkıntı oldu mu acaba.Kac cm dogdu bebeginiz?
Çok teşekkür ederim.Peki sizin ultrasonda söylenen boyla ayni mi doğdu?Yaptım canım 47 cm doğdu 15 gün erken sıkıntı olmadı korkma sadece boyu kısa şimdi 2 aylık uzuyolar çabucak üzme kendini
Evet canım hemde tam tamına salı usg vardı 2 gün sonra doğurdum kiloda boyda aynıydıÇok teşekkür ederim.Peki sizin ultrasonda söylenen boyla ayni mi doğdu?