Doğuma Hazırlık aynil in anlami nedir

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
gercekten buna eminmisiniz insallah anlami budur cunku bu ismi o kadar arastirdimki sizin bu yazdiginiz anlami ilk kez duydum cunku bu ismin kokeni olarak arapca oldugu ve Kuranda bir surede gectigi anlamininda goz aydinligi goz nuru oldugu soyleniyordu cok arastirdim cevremde arapca bilenlere hatta diyanetten 2 hocaya danistim butun herkes bunun yanlis oldugunu soyledi. Bende bu ismin turkce veya farsca bir anlami varsa kizima bu adi vermek istedim ama isim sitelerinde bu ismin anlamini bulamadim. Anlamsiz bir ismide hem dinen hemde mantiken kullanmak uygun degil bence iste benim cabam ve ugrasim buyuzden. bu konuyla ilgilenip cevap yazdiginiz icin tsk ederim bu konuda yeni arastirmalar yapip bana yardimci olursaniz cok memnun olurum simdi cok tsk ler

gercekten buna eminmisiniz insallah anlami budur cunku bu ismi o kadar arastirdimki sizin bu yazdiginiz anlami ilk kez duydum cunku bu ismin kokeni olarak arapca oldugu ve Kuranda bir surede gectigi anlamininda goz aydinligi goz nuru oldugu soyleniyordu cok arastirdim cevremde arapca bilenlere hatta diyanetten 2 hocaya danistim butun herkes bunun yanlis oldugunu soyledi. Bende bu ismin turkce veya farsca bir anlami varsa kizima bu adi vermek istedim ama isim sitelerinde bu ismin anlamini bulamadim. Anlamsiz bir ismide hem dinen hemde mantiken kullanmak uygun degil bence iste benim cabam ve ugrasim buyuzden. bu konuyla ilgilenip cevap yazdiginiz icin tsk ederim bu konuda yeni arastirmalar yapip bana yardimci olursaniz cok memnun olurum simdi cok tsk ler

merhaba arkadasim,
ben de az cok arapca biliyorum. ayn kelimesi arapcada göz anlamina geliyor.

banada bu soylendi zaten ayn goz demek ama aynil kelimesinin arapcada karsilik olarak bir anlami yok dendi. Zaman ayirdiginiz icin tsk ler

evet goz aydinligi, goz nuru, gibi bir anlami olmasi icin duada geciyor zaten kuranda kurrate aynin seklinde geciyor. direk olarak aynil goz nuru demek degil. zaten sana de anlatmislar. istersen baska bir isim dusun..

esime okadar isimler saydimki icinden sadece aynil i begendi bu konuyu arastirmamda sirf bu yuzden, benim isim cok zor anlayacaginiz, benim tatli bebisim bugun tam 26 gunluk oldu, ismi ne diye soranlara artik kizimin adi keloglan diyorum buyuyunce kendi ismini hak edip kendi koysun diye, herkese iyi aksamlar veya iyi sabahlar ! kaydirigubbakcemile3

Canım biraz basit bi yaklaşım gibi gelebilir sana ama bana ilk olarak Nilay ( Nil-ay = Ay-nil ) ismini çağrıştırdı :kedi: Belki de yakın anlamlı olabilirler mi ki aklinialirimsmile

Ama bence çok güzel bi isim... çünkü içinde ay bulunuyo, ay gibi parlak yükseklerde olsun, nil gibi de eşsiz olsun :asigim:

Son düzenleme:
Canım biraz basit bi yaklaşım gibi gelebilir sana ama bana ilk olarak Nilay ( Nil-ay = Ay-nil ) ismini çağrıştırdı :kedi: Belki de yakın anlamlı olabilirler mi ki aklinialirimsmile

Ama bence çok güzel bi isim... çünkü içinde ay bulunuyo, ay gibi parlak yükseklerde olsun, nil gibi de eşsiz olsun :asigim:

vauv bu ismi oyle guzel anlatmissinizki simdi daha cok sevdim. Herkese yardimlari ve katilimlari icin cok cok tsk ediyorum beni ve esimi yardimsiz birakmayin

Back
X