Ayrı düğün , karışık düğün tartışması :(

pandora89

(: :)
Kayıtlı Üye
24 Mart 2010
197
0
116
İstanbul
kızlar merhabalar , 1,5 yıllık erkek arkadaşımla karışık , ayrı düğün yüzünden ayrılma safhasına geldik. ailesi biraz dindar 15 gün önce isteme oldu herşey tamamlandı ama düğün konusunda anlaşılamadı. onlar ayrı düğün yani haremlik selamlık istiyorlar biz karışık düğün istiyoruz. ben kesinlik istemiyorum ben yukarda damat aşağıda olucak ne evlendiğimi anlayacam ne güldüğümü. ayrılmayı düşünüyorum ailesi karşı bizimkilerde o düğüne karşı kararsız kaldık. şuana kadar onlarda hiç karışık düğün olmamıs biz ilk olucaz olursa birazda ondan çekiniyor ailesi sanırım ama bu beni ilgilendirmez insan hayatında 1 defa evleniyor. Ayrı düğün yapsak benim içide ömür boyu ukte kalıcak gerekirse hep lafını yapıcak duruma gelicem , karışık düğün yapsak onlar çıldıracak. çok kararsız kaldım ve çok korkuyorum ilerde daha çok sorun olur diye. :( :2:

kızlar merhabalar , 1,5 yıllık erkek arkadaşımla karışık , ayrı düğün yüzünden ayrılma safhasına geldik. ailesi biraz dindar 15 gün önce isteme oldu herşey tamamlandı ama düğün konusunda anlaşılamadı. onlar ayrı düğün yani haremlik selamlık istiyorlar biz karışık düğün istiyoruz. ben kesinlik istemiyorum ben yukarda damat aşağıda olucak ne evlendiğimi anlayacam ne güldüğümü. ayrılmayı düşünüyorum ailesi karşı bizimkilerde o düğüne karşı kararsız kaldık. şuana kadar onlarda hiç karışık düğün olmamıs biz ilk olucaz olursa birazda ondan çekiniyor ailesi sanırım ama bu beni ilgilendirmez insan hayatında 1 defa evleniyor. Ayrı düğün yapsak benim içide ömür boyu ukte kalıcak gerekirse hep lafını yapıcak duruma gelicem , karışık düğün yapsak onlar çıldıracak. çok kararsız kaldım ve çok korkuyorum ilerde daha çok sorun olur diye. :( :2:

nikah yapın..bu bir şekilde çözülür ama çok zıtsa düşünceler kesin sorun olur. Nişanlının tutumu önemli

işler isteme olayına girmeden önce ailesinin tutumunu öğrenebilirdin ve ona göre karar verirdin

Benim çevremde her iki dügün örnegide mevcut yani çalgılı ve dualı ama dualı olan dügünde bile yani dügün salonunda misafirler karışık oturuyor yani damat üste gelin altta olayı yok gelin ve damat yanyana oturuyor kuran okunuyor,dua ediliyor,ilahi söyleyen gruplar oluyor ayrı gayrı diye birşey yok dügünlerde çalgılıda da karışık oturuyorlar dualı dügünde de karışık oturuyorlar önemli olan sizin ne istediginiz sizin secimlerinize saygı göstermek zorundalar.

Aileler arası sorun oluyorsa nikah yapın daha sonra şık bir mekanda klasik müzik eşliginde yemek verin yada sadece gençlerin olacagı bir mekanda ufak bir kutlama yapın böylelikle hepinizin gönlü olsun.

Nişanlın ne diyor peki bu duruma??

Düğün ikinizin, hayat da ikinize ait olacak.
İkinizin istekleridir aslolan.

Öncesnide bilmiyormuydun bunları,insan hayatında 1 kere yaşayacağı şeyi sırf erkek tarafı istiyor diye kabul etmemeli..

ben şart koştum nişanlıma o zmn ne nişan ne kına gecesi ne düğün olsun diye sadece aile arası düz nikah oldu bitti tmm dedim onada nişanlım karşı çıktı olmaz öyle şey eğlenceli olsun dedi.
Karışık düğün olursa bnm ailem mazlum durumda olucak , ayrı düğün olursa kendi ailem mazlum durumda olacak. Benim kendi istegim karışık olması ki en güzeli öyle. o da çok ailesine itiraz edemiyor ondan dolayı karışıyor işler.

ben şart koştum nişanlıma o zmn ne nişan ne kına gecesi ne düğün olsun diye sadece aile arası düz nikah oldu bitti tmm dedim onada nişanlım karşı çıktı olmaz öyle şey eğlenceli olsun dedi.
Karışık düğün olursa bnm ailem mazlum durumda olucak , ayrı düğün olursa kendi ailem mazlum durumda olacak. Benim kendi istegim karışık olması ki en güzeli öyle. o da çok ailesine itiraz edemiyor ondan dolayı karışıyor işler.

Neden itiraz edemiyor ki!!

Kendisimi evlenecek ailesimi yoksa ...

benc sırf düüğn konusu değil sorun olan..
bu kadar kapalı bir aileye gelin olunca mutlu olabilecke misin???

nikahtada ne gelinlik giydiğimi ne evlendiğimi hiç birşey yaptığını alıyor insan o da daha kötü .. off :(

Kendi düşüncemi söylüyorum senin düşüncenede sonsuz saygı duyuyorum.

Nikahı küçümseme sonuçta tüm aileler orada olacak ve takılar takılıp pasta kesilecek, resimler çekilecek. Oynamak o kadarda mühim değil, herkes kendi için eğlenecek sen evlendin diye değil, sadece sen vesile olmuş olcaksın. Unutmadan bir sürü masrafı ve borcu oluyor düğün organizasyonunun. Sonradan rahat etmek adına düğün istemem açıkçası. Kına geceside kızlar arasında olsun eğlenin bir yeri ayarlayıp anlaşın tamam işte.

Ailenin inancı başka olduğu için ne yapsanız düşüncelerinden vazgeçmezler. Ne demişler: gelenek ve görenek. Farklı aile yapılarına sahip olduğunuzu bence başından beri biliyordun. Şimdi üzülsen ne olur.. Allah yardımcınız olsun, ömür boyu mutluluklar inşallah. İçini ferah tut, herşey olcağına varır.

şuan buna boğun eğersen ileride daha nelere boyun eğebileceğini az çok düşün ona göre karar ver

ben olsam bende katiyen istemezdim böyle birşey ,

ayrıca hadi düğünü yaptın diyelim istedikleri gibi gelecekte de istekleri bitmiycektir, ben olsam korkardım bu durumdan , bu istekleri gelecekte istiyeceklerinin habercisi bana göre

Haremlik selamlık düğün isteyenleri anlamıyorum hiç,bunlar ilerisi için sinyalleri veriyorlar ...
Her iki tarafta aynı şeyi ister tamam derim de,burada durum farklı tabi...

Arkadaşım sen konuklarla mı evleneceksin eşinlemi , ayrılma noktasına gelmek saçma...
Bugüne kadar hiç mi konuşmadınız yumurta kapıya dayanıca mı gündeme geldi.

Bu arada bende haremlik selamlık olan bir düğünle evlendim , farklı istekleri falan da olmadı.
Örtünmeni falan isteyebilirler ama bunda haklı arkadaşlar , bunu kastettilerse eğer.
Evlenmeden bunu da konuşun bence sorun olmasın sonra.

Son düzenleme:
Haremlik selamlık düğün isteyenleri anlamıyorum hiç,bunlar ilerisi için sinyalleri veriyorlar ...
Her iki tarafta aynı şeyi ister tamam derim de,burada durum farklı tabi...

anlamıyorum zaten öylelerini haremlik selamlık olunca dindar karışık olunca dinsiz mi oluyorlar düğüne gelen her erkeğe sapık gözüyle bakıyorlar o zaman , benim sülalemde hacı hoca çoğu defalarca hacca gitmiş insanlar düğüne de giderler kimisi oynar kimisi oynamaz ama kimseye aaa erkeklerin önünde oynuyo diye de yargılamazlar , bence bazı insanların içleri kötü:47:

anlamıyorum zaten öylelerini haremlik selamlık olunca dindar karışık olunca dinsiz mi oluyorlar düğüne gelen her erkeğe sapık gözüyle bakıyorlar o zaman , benim sülalemde hacı hoca çoğu defalarca hacca gitmiş insanlar düğüne de giderler kimisi oynar kimisi oynamaz ama kimseye aaa erkeklerin önünde oynuyo diye de yargılamazlar , bence bazı insanların içleri kötü:47:

Hayatımde 1 kere gittim ayrı olan düğüne,ortadan perde gerilmişti resmen neye uğradığımı şaşırmıştım..Bunun adına dindarlık diyorlar da ondan..Belkide oynayan bayanların gerdan kırıp göbek atmaları ters geliyor olabilir..

Sen kapalımısın arkadaşım? Eğer sen kapalı bir insan değilsen haremlik selamlık düğünle başlayan istekleri tek istek olarak kalmaz seninde kapanman gerekir düğüne bu şekilde müdahale eden yaşamınada eder. O zaman ayrılmayı düşünmek en doğru yaklaşım. Hatta bırak düşünmeyi uygula derim.
Ha eğer sende zaten kapalıysan haremlik selamlık düğüne ne gerek var kına gecesini sırf kadınlara yaparsın aynı işlevi görür. Sonrada nikah sonrasi gençler olarak eğlence yaparsınız düğün derdi kalkar ortadan.

valla o ne öyleymis öyle.haremlik selamlik..benim kardesimin dügününde daha dogrusu bir gün önce nisan ve kinayi biz yaptik.erkek tarafi bir otobüs geldiler.gelmek isteyenler.ertesi günde nikah oldu ve kardesimi alip gittler.böyle olabilir.hem eglencemiz oldu.hemde asiri masraflara girilmedi.erkek evinede yüklenmemis olundu..bizde yapabilecegimizi yaptik.

Back
X