• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrıl,bırak,kaç,terket !

BDV ye eşiyle/sevgilisiyle ilgili açılan konularda ,yazılan yorumlardan çoğu ayrıl bırak ,kaç, terket !
E tabi insan tanımadığı birini kolayca terkedebilir veya başkasından bunu isteyebilir..insanların bunu yapmadan önce empati yapması gerekiyor mu bunu yazan herkesin çok mu mükemmel ilişkisi var merak ediyorum mükemmel erkekle mi birlikteler..

ya da en ufak hatasında sevgilinizi eşinizi bırakabiliyor musunuz ?Çoğumuz Türkiyede yaşıyoruz ortalama herkesin yaşadığı birbirine benzer şeyler zaten,e o zaman bu kırıcı sözler neden,artık o kadar yerden yere vuruluyor ki konu sahibinin eşi sevgilisi,konu sahibi derdini bırakıp onu savunmaya geçiyor.

Tabiki de herkesin ilişkisine olumlu şeyler yazılmaz ama her olaya da terket ,bırak kendini kurtar mı denir ?

Kırıcı olmadan daha yapıcı yorumlar yapsak,ayrılık kararı olcaksa bile konu sahibinin kendine bıraksak daha iyi değil mi?

Benim en çok dikkatimi çeken şey birine ayrıl demeyi "kırıcı" yorum olarak düşünmeniz. Şiddet gören, aldatılan, saygının sevginin her şeyin bittiği bir evlilikte insanlar karşıdakine saygı duyduğu için ona ayrıl diyorlar. Daha iyisini bir insan olarak hakettiği için ayrıl diyorlar. Yoksa kırmak için ya da konu sahibi mutsuz olsun diye değil.

Şuna da farklı bir yorum getireceğim "bekara karı boşamak kolay" olayı .

Bekarım ama, annem aldatılmış ve eşinden dayak yemiş bir kadın. Çocukluğumda , genç kızlığımda da benim şahit olduğum durumlar , bizzat içinde olduğum durumlar bunlar şahsen.

O yüzden öyle klasik bir atasözüyle geçiştirilmesi saçma olacak bir durum benimki yani.
Eminim benim durumumda olanlar da vardır.

Ne diyorduk ? Empati , empati :cool:

Şuna da farklı bir yorum getireceğim "bekara karı boşamak kolay" olayı .

Bekarım ama, annem aldatılmış ve eşinden dayak yemiş bir kadın. Çocukluğumda , genç kızlığımda da benim şahit olduğum durumlar , bizzat içinde olduğum durumlar bunlar şahsen.

O yüzden öyle klasik bir atasözüyle geçiştirilmesi saçma olacak bir durum benimki yani.
Eminim benim durumumda olanlar da vardır.

Ne diyorduk ? Empati , empati :cool:
ya o lafa çok gülüyorum ben. bekarlar sanki laboratuvarlarda yetiştiler büyüyünce normal hayata bırakıldılar. aile anne bana evlilik kavramının içinde yaşamadılar sanki

Bu şekilde konu açmak yasak diye biliyorum. Neyse yöneticiler gerekeni yaparlar nasıl olsa.

Burda kimse ayrıl diye tavsiye vermiyor genelde. Çok ekstrem durumlar varsa ayrıl, kurtar kendini diyoruz. Ya da ortada bişey yokken konu sahibi durumu abartmışsa ayrıl da adam senden kurtulsun diye şaka yapıyoruz.

Sıradan bir olaya ayrıl denilen bir örnek konu verebilir misiniz?
Canım sen de açmıştın buna benzer bir konu , yasak değildir sanırım :)

ozaman aldatılan,dayak yiyen,evden kovulan bayanlara ayy canım kocandır yapar,sabret diyelim.

Burda herkes fikrini yazabilir,son söz konu sahibinindir.
Türkiyede yaşamakla nealaka.

Türkiyedeyiz kadınız dayakta yeriz,aldatılırızda,evdende kovuluruz sizin gibi zihniyetler yüzünden Türkiyede kadınlar bu hale geldi.

Bir kadın eşinin kölesi değildir,alttan al kocandır,bakımlı ol kocanın gözü dışarı kaymasın,dayak yersin sus kocandır severde döverde.kadınlar hep ikinci plana atıldı.

Bunların hepsini bir bayan yapsa namussuzun ta kendisi olurdu değilmi.

BDV ye eşiyle/sevgilisiyle ilgili açılan konularda ,yazılan yorumlardan çoğu ayrıl bırak ,kaç, terket !
E tabi insan tanımadığı birini kolayca terkedebilir veya başkasından bunu isteyebilir..insanların bunu yapmadan önce empati yapması gerekiyor mu bunu yazan herkesin çok mu mükemmel ilişkisi var merak ediyorum mükemmel erkekle mi birlikteler..

ya da en ufak hatasında sevgilinizi eşinizi bırakabiliyor musunuz ?Çoğumuz Türkiyede yaşıyoruz ortalama herkesin yaşadığı birbirine benzer şeyler zaten,e o zaman bu kırıcı sözler neden,artık o kadar yerden yere vuruluyor ki konu sahibinin eşi sevgilisi,konu sahibi derdini bırakıp onu savunmaya geçiyor.

Tabiki de herkesin ilişkisine olumlu şeyler yazılmaz ama her olaya da terket ,bırak kendini kurtar mı denir ?

Kırıcı olmadan daha yapıcı yorumlar yapsak,ayrılık kararı olcaksa bile konu sahibinin kendine bıraksak daha iyi değil mi?

İnsanlar konu açıyor herkesin fikrini alıyor ve en son kafası karma karışık oluyor.
Bazısı olayları sadece kendi gözüyle anlatıyor.

Çok haklısınız.

Her birimizin onlarca hatası oldu. Ailelerimiz bizi hata yaptı diye sokağa mı attı.

Herşey konuşulur anlatılır . Suçlamalar olmadan.

Her şey uslubuyle söylenmeli . Eşler arasında saygı sevgi yoksa zaten o hayat çekilmez.

Bir insan sinirlendiğinde belli olur aslında...
Nişanlıyken sinirlendirip bakmak lazım :D

Vallaha oyle her konuya degil birkac konuya ayril yazmisligim vardir. Birinde gecenin bir vakti ortada birakiliyor ve terkediliyor en ufak bi pismanlik yok. Baska seyler de vardi o konuda ama bu cok onemli bir sey mesela. Ben esimle cok siddetli kavga da etsem beni asla yari yolda birakmaz. Guvenli bir sekilde eve gittigimden emin olur once. Bu beni dusundugunu sevdigini onemsedigini gosterir. Ortalikta birakiyoraa sevmiyordur, onemsemiyordur, benim icin endiselenmiyordur. Bu da o adamla bir gelecegimiz olmasinin yanlis oldugunu gosterir. Bugun bana.bunu yapan yarin cocugum oldugunda ona kizdiginda da yapar onu da ortada birakir. Gelecege bakiyorum, eger cikmazsa ve evli olan kisi yolun basindaysa iyi taraflar yoksa siddet aldatma varsa konu sahibinin omrunu yiyecek onu yaslandiracak seyler varsa aytil diyorum yol yakinken. Oyle adamlarla barismanin bir faydasi oldugu dusunmuyorum. Ama gelecek varsa duzeltilebilir bir konuysa konu sahibi abartiyorsa dayak ya da aldatma yoksa bir sekilde sabret ve devam et diyorsun. Kimsenin her konu icin ayril yazdigini sanmiyorum ben.

ya o lafa çok gülüyorum ben. bekarlar sanki laboratuvarlarda yetiştiler büyüyünce normal hayata bırakıldılar. aile anne bana evlilik kavramının içinde yaşamadılar sanki

Yani Oky'im... Tarlada yetişmiyoruz neticede :)

Ama burda konu acan bayanlar, oyle bir anlatigorlar ki eslerini, benim bile ayril diye yorum yazdigim vardir yani. Gercek su ki, esiyle tartisan, olayin sicakligiyla burda oyle bir anlatiyor ki, hem abartarak, hem kendini masum ilan ederek, bizlerde ister istemez yazilanlar uzerinden yorum yapiyoruz. E noluyo sonra? Ya esiyle barisiyor, ya da kizginligi gectigi icin artik esine, bu defa burda esini savunmaya basliyor. Bence hanimlar daha objektif, dosdogru anlatmalari gerekiyor olaylari.

Çook haklısın. bende öyle düşünüyorum.
Aslında objektif anlatmayınca kendine yapıyor.
Şu var çoğu içinde kalmasın diye anlatıyor. Kendine uyanları alıyor sonra gözlerini kapatıyor.

Aslında herkes etrafnı görün ama kendini göremez. Hepimiz başkasına kızarız ama aynı hatayı kendimiz yaparız. Hatamızı görmeyiz ve çoğunlukla kendimizi savunuruz. Doğru olanı yaptık diye.

Şiddete karşıyım bende. Ama bazen bayanlar çok itici oluyoruz. Ezilmiycek diye fazla şey yapıyoruz.

Erkeklerin çoğu şiddete eğilimlidir bence. Çoğu da öfkesine mani olamaz. Kadın- erkek fark etmiyor öfke damarda varsa bir gün patlar bence. O açıdan ya üzerlerine fazla gitmeyeceksin yada onunla ömür birleştirmyeceksin

Bir kadın şiddet görmüşse, dayak yemişse, insan yerine konulmamışsa, gecenin bir vakti karnında bebeğiyle defol git lafını yemişse, maaş kartı elinden alınıp tüm özgürlükleri kısıtlanmışsa, tehtit ediliyorsa, iftiraya uğruyorsa, aldatılıyorsa buradaki bayanlar da hem fikir olup ayrıl diyorlar tabii ki de. Çünkü buradaki insanlar tarafsız, herşeyi anlayabiliyorlar ve asıl empati yaptıkları için bu şekilde net konuşabiliyorlar. Bana da dediler zamanında ve yok yaa öyle değildir diyordum ama öyleymiş, yaşamışlar görmüşler çoğunun aklı başında. Aklı başında olmayanlar zaten kendilerini belli ediyorlar. Hani oldu da ayrılacak çok fazla bir durum yok o zaman da ılımlı yaklaşıyorlar zaten.
Katılıyorum

Bir kadın sürekli fiziksel ya da psikolojik şiddet görüyorsa, aldatılıyorsa, sapkın isteklerle karşı karşıya ise
o zaman boşan deniliyor burada ve bu durumda kardeşimde olsa, evladımda olsa boşanmasını isterim ..
Ama durumda olmayanlar için boşan yorumu gelse de çok azdır ..

Benim kastettiğim çok büyük olaylar değil zaten ,konuların yüzde doksanını okuyun hepsinde aynı yorumlar yapıcı yorumlardan çok yıkıcı yorumlar.

Çogu zaman cözüm bu oluyor da ondan...Yani siz konuyu anlatıyorsunuz, dışarıdan bakan gözler de yorum yapıyor, sizin göremediklerinizi söylüyorlar. Duymak istediklerimizi zaten biz kendimize yeterince söyleyip kendimizi kandırıyoruz.

Ayril!!!! Bir süre uzak kal demektir bazen! Hemen kalkin gidinde bosanma dilekçesi verin denilmiyor her zaman!!! Yada 'ayrilin' hemen bosanma anlamina gelmiyor.. Ne kadar çok magdur durumda kadinlarla karsilasiyoruz bu forumda biliyor farkinda misiniz gerçekten?... Bu durumdayken haliyle saglikli da düsünemiyor o kadinlar... 'Ayrilin' demek uzaklasin, kafanizi toplayin, kendinize gelin demek bir yerde... Siz kendinize gelin ve, karsi tarafida yoklugunuzla terbiye edin demektir... Ama evet çok ekstrem dururmlarda göz göre göre nasil bu duruma müsade edebiliyor bu kadinlar diye bizler burda saçimizi basimizi yoluyoruz... Kadiniz, bazi seyleri kaldiramiyoruz.! Kadiniz, saygisizliga tahammül edemiyoruz..! Bu durumlarda da bosanin diyebiliyoruz...!

Son düzenleme:

Kocamla iliskim mukemmele yakin evet sorunu cevapliyim dedim once "Allah nazarlardan saklasin"(nazar bincugu) ve kime ayril dediysem tepki verdiysem dusunerek demisimdir ve kendi yapamadigimm veya yapamayacagim seyleri kimseye soylemem tesekkurler ayrica buraya genelde her ciftte olan atismalar tartismalardan ziyade siddet hakaret kufur dahasi seklinde konular geliyor ne diyelim az daha dayak ye seviyosan canim him him ????? Bumudur yani zaten eften puften olanlara genelde bumu derdin diyolar kimse ayril demiyir sahit oldum cok kez hatta konu sahibesinin sevgilisini esini hakli bulup cikisanlar bile oluyor keza bende oyle... sen gormek istedigini gormussun

Back
X