• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılamıyorum

melekcik424242

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2011
11
4
86
Konya
arkadaşlar o kadar dertliyimki sabaha kadar ağladım.geçen yıl 1 tanışıp nişanlandım.ama nişanlımın annesi yalnız ve başlangıçta bizimle yaşamak istediğini belirtti .gelir gider hastalanır bakarız ama sürekli olmaz dedim .oğlum senin mutluluğun için ben çekileyim dedi.öylece anlaşıp nişanlandık.yalnız nişanlılık sürecinde annesi ve tüm aailesi bana çok sorumsuzca davrandılar.kayınvalidem küçük bir hediye aldığında eltimden gizli saklı alırdı korktuğundan.bunları nişanlıma dile getirdiğimde o bizi düşünüyor para arttıralım.bu ve bunun gibi şeyleri dile getirdiğimde bizi düşünüyor diye başlardı beni avutmaya.meğer hapsi yalanmı.bir tanesi orataya çıktı diğerleride geldi.evleneceğim insan 10 aydır bnaa yalan söylüyormş.annesi gerçektende sorumsuz bir kadınmış ve hala bunu kabullenemiyor.24 temmuza düğünümüz var.ne yapacğımı bilmiyorum.dürüstlüğe karşı hassas oldğmu bile bile bana fazlasıyla yalanlar söylemiş.nedenide ailesinin iyi tanıyacakmışım.nasıl atacam bu nişanı pişman olurmuyum kara kara düşünüyırm.

canım nasıl atarım deme bir ömür bu sonuçta oyun değilki istemiyosan güvenmiyosan atarsın yenilmiş içilmiş bişeymi var daha nişanlısınız sonuçta tanıma dönemi bu yalancıysa sorumsuzsa nasıl düzelticeksinki iyi düşün

düşünüyorum.ama yanımda hiç bir destek yok.küçük bir yerde yaşyıyor ailem.laf olur diye annem destek olmuyor.erkekelerin hepsi aynı idare et yapamazsın yüzüne bakmam diyor.kendi ayakları üzerinden duran biriym öğretmenim ama özgürce karar veremiyorum bile.aile baskısını üzerimde hissediyorum.

daha zaman var temmuza düşün bence biraz hemen yüzük atma bi gazla pişman olursun seviyosan sevmeseydin at düşünme derdim ama bu durumda üzülürsün iyice kendini dinle sonra ne istiyosan onu yap ailenin baskısını takma onlar o hayatı çekmeyecek

annenin degil,senin kararlarin onemli,bir omur boyu yasayacak olan sensin.bende kucuk yerde yasadim inan bu gune kadar hep bildigimi okudum,annem sinirli bir kadindi ama o da zamanla kabullendi huylarimi,her kararimi.simdi eski haliyle bu hali arasinda cok fark var.
hersey gelir gecer,gun geliur unuttulur.iyi dusun,tasin artilari eksileri ona gore bir karar ver ve asla donme o kararindan..herzaman da insanlar karsisinda dik dur.onemli olan senin huzurun ve mutlulugun.hersey elde edilir ama bunlarsiz yasamak insan olarak cok zor.hayirlisi neyse o olsun hakkinizda..

Kendine güvenin konusunda ailen bahanen olmamalı. İstemiyorsan sen daha mühimi yoktur bu kadar basit. Hayırsa hayırını koy ve çokta söz hakkı verme ailene çok saçma düşünsene sensin yaşayacak olan hayatını onlar yine aynı düzen giderken...

Konu içeriği nedeniyle"Aşk acısı çekenler" başlığına taşınmıştır.

Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

Neye kızdınız bu kadar, nişanlınızı gözünüzde küçülten nedir, belki de büyütüyorsunuzdur olayı yazarsanız daha iyi yorumlarız.

arkadaşım konuyu şöyle anladım "nişanlın ailesinin açıklarını (ufak defek) saklama gereği duymuş"..bumudur..sende buna kızdın neden saklıyor diye..

canım ben bunda bi kötülük göremedim,hangimiz kusursusuz hepimizin eksikleri var ailemizinde öyle..hangimiz oturupda ailemizin eksiklerini,hatalarını eşlerimize nişanlımıza ballandıra ballandıra anlatıyoruz..ben yapmam şahsen..yarın bigün elektrik su olarak geri dönüyor onlar..kötülemem ama olduğundan farklıda göstermem ne kendimi ne ailemi..bırakırım kendi tanısın..eksikleri varsada onlar benim ailem olduğu gibi kabul etmek zorunda nasılki biz onların ailelerini kabulleniyorsak..bence eleştirme hakkına bile sahip deil..bende değilim,napalım insan ailesini seçebiliyor mu..

nişanlında annesini eksik göstermek istememiş,hem bu insanın gururunu incitir..

benim aileminde nişan afiresinde eksikleri oldu borçları yüzünden babamın,ben üzerine tamamladım ailemin eksiğini örttüm..hiçde demedim nişanlıma şunu benim paramla aldım diye..niye babamı eksik bilsin,el kısmı demezki borcu harcı varmış yapamış,dicekki bi kızına yetemedi..niye dedirteyim onu..

bu benim fikrim..senin nişanlında ailesinin eksiklerini örtebilmişse ne mutlu ona..

ha yalan söylemiş olduğundan farklı göstermişse onu bilemem o yanlış..ama ben bunda ayrılık kararı alacak kadar vahim bi durum görmedim..

üstelikde seni annesiyle yaşatmayacak kadarda çok seviyormuş..iyi taraflarını gör biraz..

Kızlar yıllar sonra forumda yazdıklarımı okudum. Öyle bir iç geçirdimkiiii... evet nişanlımla evlendim. Çok güzel düğün yaptı. Her istediğimi aldı. Ailesine testi çekti. 6 yıllık evli ve bir oğlumuz var. Peki şimdi ne mi oldu? Çok pişmanım. Eşim annesini yalnız bıraktığı için sürekli vicdan azabı çekti; çünkü annesi sürekli duygu sömürüsü yappıyor.Paxil alarak bunı kaldırıyor. Üstüne bir de kumar oynuyor. Kazandığı paranın bir kısmıyla da Bulunduğumız ilden ev kiraladı oturttu. Tüm paikolojik sorunlatı bitti. 3 yaşında oğlum var. Lükse yakın bi yaşam ama psikolojik sorunu olan ve kumarbaz bir koca. Kaderrr...

Back
X