ayrılık davası ile ilgili sorularım var

cilvenaz07

Guru
Kayıtlı Üye
24 Mart 2011
554
360
323
Antalya
öncelikle merhaba.
sorularımı madde halinde yazmak istiyorum beni bilgilendirirseniz sevinirim.
1.ayrılık davası için avukat gerekli midir
2.ayrılık davası davalıya bildirildikten ne kadar sonra sonuçlanır
3.ayrılık davası ne gibi durumlarda açılır
4.ayrılık süresi neye göre belirlenir.
5.ayrılık talebi kabul görmüşse evde kim oturur.

öncelikle merhaba.
sorularımı madde halinde yazmak istiyorum beni bilgilendirirseniz sevinirim.
1.ayrılık davası için avukat gerekli midir
2.ayrılık davası davalıya bildirildikten ne kadar sonra sonuçlanır
3.ayrılık davası ne gibi durumlarda açılır
4.ayrılık süresi neye göre belirlenir.
5.ayrılık talebi kabul görmüşse evde kim oturur.

Ayrılık davası için avukat gerekli değildir, ancak kaybına uğramamanız adına avukatla takip etmenizde elbette fayda vardır.
Karşı tarafında ayrılmak istemesi durumunda uzun sürmez. Davaya göre bu süre değişir.
Eşlerin ortak hayatının çekilmez hale gelmesi, şiddet görme, zina vb. uyuşmazlıklara dayanılarak ayrı yaşama talep edilebilir.ü
Ayrılık süreside dava nedenlerine ve tarafların uyuşmazlık konularına göre hakim tarafından en az 1 en çok 3 yıl arasında takdir edilir
Genellikle kadın ve çocukların evde oturmasına karar verilir. Dediğim gibi somut duruma göre değişebilir.

Ayrılık davası için avukat gerekli değildir, ancak kaybına uğramamanız adına avukatla takip etmenizde elbette fayda vardır.
Karşı tarafında ayrılmak istemesi durumunda uzun sürmez. Davaya göre bu süre değişir.
Eşlerin ortak hayatının çekilmez hale gelmesi, şiddet görme, zina vb. uyuşmazlıklara dayanılarak ayrı yaşama talep edilebilir.ü
Ayrılık süreside dava nedenlerine ve tarafların uyuşmazlık konularına göre hakim tarafından en az 1 en çok 3 yıl arasında takdir edilir
Genellikle kadın ve çocukların evde oturmasına karar verilir. Dediğim gibi somut duruma göre değişebilir.

çok teşekkür ederim canım sen avukat mısın sana özelden yazabilir miyim

Back
X